Sretenjski predsednički kandidat

0
1166

Tomislav Nikolić će sigurno biti kandidat SNS-a za predsednika Republike Srbije iz tri razloga:

  • Razbiće stranku ukoliko ne bude kandidat SNS-a.
  • Vučiću je rejting u stalnom padu.
  • SPS ima direktan interes da dođe do rascepa u Srpskoj naprednoj stranci.
predsednicki-kandidati-5
Sretenjska enigma: Ko će biti kandidat SNS-a za predsednika Srbije?

Svi novinski članci u dnevnoj štampi analiziraju ponašanje opozicije i ocenjuju je kao razjedinjenu jer nemaju zajedničkog kandidata i tu zanemaruju jednu vrlo bitnu činjenicu da će upravo ta pozicija sa više kandidata obezbediti veliku izlaznost za predsedničke izbore. Samim tim kandidat SNS-a čak da bude to i Aleksandar Vučić ima ozbiljno smanjene šanse i sa podrškom SPS-a da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora. Pogotovo što je SPS-u interes da kandidat SNS-a ne bude Tomislav Nikolić, jer bi u tom slučaju izazvali rascep u SNS-u i pored razjedinjenog i podeljenog SNS-a oko Tomislava Nikolića ili Aleksandra Vučića oni bi (SPS) gotovo sigurno postali najjača stranka u Srbiji čemu  teže i potajno se nadaju.

Sigurno da te činjenice nisu promakle premijeru Aleksandru Vučiću , tako da sa sigurnošću tvrdim da neće raspisati vanredne parlamentarne izbore, jer bi to značilo još manji broj poslaničkih mesta u parlamentu za SNS, iz istih razloga je i Tomislav Nikolić siguran i trenutno stvarno najbolji  predsednički  kandidat Srpske napredne stranke .

obradović i popović
Boško Obradović i Aleksandar Popović

Magični drugi krug predsedničkih izbora je izvestan , a tada je sve moguće. Opozicija će tada biti ujedinjena oko svog kandidata koji prođe u drugi krug, a predsednički kandidat SNS-a sigurno neće moći da računa u drugom krugu glasanja na veliki uzlazni potencijal mogućih glasova, jer će svoj maksimum postići u prvom krugu glasanja. Prevagu ko će biti predsednik Srbije doneće glasači tvrdog nacionalnog krila koji se protive EU integracijama to jest glasači Dveri i DSS-a , koji će biti u prilici da biraju manje lošeg od dva kandidata za predsednika Srbije u drugom krugu i definitivno da donesu odluku o budućim političkim dešavanjima u Republici Srbiji.

Da Vas podsetimo:  Dostojanstveno starenje u Srbiji: preko 160.000 starih ne prima nikakvu penziju

Pravi pobednici ovih predsedničkih izbora biće kandidati iz senke kojima se daju najmanje šanse za pobedu , a to su Boško Obradović i Aleksandar Popović, koji će pokazati da Evropska unija ima alternativu, jer onaj ko želi da postane predsednik Srbije moraće to javno i da izgovori ukoliko misli da obezbedi njihovu podršku u drugom krugu predsedničkih izbora , a u najmanju ruku tražiće referendum gde će narod odlučiti o daljem pridruživanju ili ne Evropskoj Uniji.

Aleksandar S. Raković, ratni vojni invalid iz Aranđelovca

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime