Srpska lista poziva na izlazak svih Srba iz kosovskih institucija

0
49

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova, na kome će im predložiti da svi Srbi napuste „kosovske institucije“ na severu, počev od njega lično, pa do Srba iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa.

Foto: Printscreen

Rakić je sastanak sazvao imajući zbog odluke Prištine da suspenduje komandira Kosovske policije za region Sever Nenada Ðurića, zbog toga što je odbio da građanima sa severa izdaje opomene za posedovanje KM registarskih tablica, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa u sredu pozdravili i podržali.

On je kazao da će se predlog za napuštanje institucija odnositi i na njega lično, kao i na lokalne samouprave, tužilaštva, sudove, policiju i sve druge organe.

„Imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine, potrebno je da u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima“, poručio je Rakić, a saopštila Srpska lista.

On je ukazao da su Ðurića na poziciju direktora Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i da Priština nema nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu.

„Svi mi smo u kosovske institucije ušli, jer je to bio deo Briselskog sporazuma. Imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama, jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma“, poručio je Rakić.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime