Kako se bliži proleće nema lepšeg od prizora pijaca na kojima se šareni povrće. Svi smo navikli da uživamo u salatama, pa se najčešće ne ustručavamo da isprobavamo nove recepte. Tu, jednostavno, nema šta da ne uspe ili da se pogreši. Ipak, jedna od omiljenih salata koja se koristi u lepšem periodu godine je čuvena, osvežavajuća Srpska salata.
Postoji dosta sličnih salata koje obuhvataju sezonsko povrće, a naravno, uvek možete i sami da iskombinujete i ubacite neki, vama omiljen sastojak. Ono najbolje jeste što vam za salatu nikada ne treba puno vremena, ima bezbroj zdravstvenih pogodnosti, a i ne morate se mučiti brojanjem kalorija.
Recept za Srpsku salatu:
– 2 paradajza
– 1 veči krastavac
– 1 slatka paprika
– 1 glavica crnog luka
– ljuta papričica (po ukusu)
– so, biber
– ulje, sirće
Očistiti i iseckati crni luk, po želji na kockice ili rebarca. Paradajz, krastavac i slatku papriku iseći na kockice. Ljutu papričicu usitniti prema želji i od zavisnosti od ljutine. Začiniti i promešati.
Kao što vidite, Srpska salata se samo jednim sastojkom razlikuje os Šopske – u našoj salati nema sira. Vi svakako možete improvizovati kako vam odgovara i uživati u ovoj zdravoj, osvežavajućoj vitaminskoj bombi.
Izvor: Opanak.net