Srpska vlast je otpisala Kosovo

5
2039

U svim vremenima, postojali su ljudi koji streme najvišim životnim i duhovnim ciljevima i ljudi, čija se stremljenja završavaju na ukusnom zalogaju. Zajedničko i jednima i drugima je, iskreno verovanje u ostvarivost svojih ciljeva. Međutim, ostvarivanje ciljeva ovih drugih, moguće je samo pod uslovom da se ostvare ciljevi ovih prvih.

Minjin i Požarski / Foto: Vikipedija

U smutno vreme, Kuzma Minjin, ruski nacionalni heroj, obratio se svojim zemljacima rečima: „S pravom ćete se zapitati, šta mi sada možemo uraditi bez novca, bez vojske, bez sposobnih vojskovođa? Međutim, reći ću Vam šta ja mogu uraditi. Spreman sam dati svu svoju imovinu, bez ostatka, založiti svoju kuću, svoju ženu i decu, spreman sam sve dati za dobrobit otadžbine. Bolje je da sa porodicom umrem u najvećoj bedi, nego da gledam kako neprijatelj ponižava moju otadžbinu“.

Minjin nije imao gotovo nikakvih resursa. Sve što je imao, bila je velika ljubav i želja da se spasi otadžbina koja je u opasnosti. Organizovao je otpor i na kraju porazio poljsko-litvanskog okupatora. Prošle su od toga samo četiri godine, a Rusija je postala moćno pravoslavno carstvo. Istorija je naklonjena samo onim državama i narodima, koji odolevaju okolnostima koje im nisu naklonjene.

Ako se čovek pomiri sa činjenicom da otadžbini nema spasa, onda mu je bespredmetno objašnjavati koliko je situacija kritična. Čak i ako on u potpunosti sve razume, od njega neće biti nikakve vajde. Puko razumevanje situacije, bez ljubavi prema otadžbini, neće proizvesti nikakvu želju za delovanjem. Ljubav pokreće i održava svet. Čovek koji nema ljubavi prema otadžbini razmišlja ovako: sa mnom ili bez mene, ne može biti ni bolje ni gore.

Danas se naša otadžbina nalazi u težoj situaciji nego što je gore opisana. Srbija je de fakto okupirana zemlja i za zapad predstavlja samo trofej, sa kojim može da radi šta poželi. Srpska vlast je otpisala Kosovo. Kosovo je za nju samo pretežak kofer i to bez drške, koga se treba otarasiti. Međutim, varaju se svi koji misle da će se sve završiti samo sa Kosovom. Na dnevnom redu je otpisivanje i drugih delova Srbije. Uveliko se ustanovljavaju kriterijumi za otpis. Primaran je kriterijum po kome treba otpisivati ono, što je kasnije ušlo u sastav Srbije. Međutim, sada se postavlja jedno logično pitanje, šta je onda na vreme ušlo u sastav Srbije.

Da Vas podsetimo:  Zašto i Nemačka i Britanija daju Ukrajini po 14 tenkova? Da li zato što je 14 tajni broj fašista?
Radovan Karadžić i Ratko Mladić

Srbija trenutno otpisuje najbolje što ima. Možda to zvuči neverovatno, ali u Srbiji se često događaju neverovatne stvari. Vlast ubeđuje narod, bolje vam je onda kada vam je gore. Više nego ikada, danas nam trebaju hrabri i sposobni. Sposoban može učiniti sve, nesposoban ne može učiniti ništa. Mi najhrabrije i najsposobnije isporučujemo Hagu.

Mi smo danas dotakli dno. Dublje od ovoga ne možemo. Naša pozicija je dobra samo utoliko, što možemo da se odupremo o dno i započnemo kretanje naviše.

Ovo sve govorim zbog toga, što me ovih dana kontaktira veliki broj mojih prijatelja, poznanika i prolaznika koji su svesni koliku žrtvu podnose Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Srđan Blagojević, predsednik gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu.

5 KOMENTARA

 1. @Милош
  „…тко си сад ти где си био до сада и одма га представљате лоповом.“?!
  A, „TKO“ si ti?

  Драган Славнић

 2. Није ми јасно зашто стално пишете о Косову, и стално понављате Косово је Србија косово је Србско, певате о Косову, и још вам није јасно да нажалост Косово није више Србско, Ови тобоже преговори то је само маска лажи Вучића и остали СНС. А и ви сте несложни, нико вам не ваља из опозиције нити било који се појави да је уз Србију одма коментари, тко си сад ти где си био до сада и одма га представљате лоповом. За вас нико не постоји од прави политичара који би био уз вас, онда боље да ћутите и патите даље. Нисте били у стању да протерате лопове и издајице што није први пут да вам тако говорим, заврште с коментарима, све занате а ништа не предузимате. Поздрав од Србина који је 100 пута већи Србин од вас.

  • Ucimo se od Zapada….. Zapadna ,,demokratija,, je lekovita, podrzava velike lopove, lazove (tipa barona Minhauzena), belosvetske izdajice i drzavnu korupciju svetskih razmera.

  • Можете ли нам Милоше појаснити како се то утврђује ко је „већи“ Србин.

   Хвала унапред на одговору.

   Срђан Благојевић

 3. U pravu ste. Sve je stvar ljubavi i morala i odgovonrosti i naravno volje i rešenosti da se borimo za korene, tradiciju, veru, naciju, državu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime