Srpski mazohizam ili kako je Mladen Ivanić priznao reisu Ceriću genocid

1
959

ivanicU kolumni koju je za sarajevski portal Vijesti.ba napisao bivši reis ul ulema u BiH, Mustafa Cerić, izrekao je razočarenje i kritike na račun srpskog člana predsedništva BiH Mladena Ivanića koji je juče opet osudio sramotnu izjavu aktuelnog reis ul uleme Huseina Kavazovića da ,,ne treba dozvoliti da vlah bude na čelu Srebrenice“.

Mladen Ivanić je rekao sa potpunim pravom da je izjava reisa Kavazovića za apsolutnu osudu i ona je u kontekstu prevelikog uključivanja verskih lidera u politiku i to na vrlo pogrešan način, dodavši da je ,, Kavazović je tom izjavom podijelio i dalje udaljio Bošnjake od Srba i uvrijedio Srbe,,.

No zanimljivo je da u svom pisanom obraćanju Ivaniću bivši reis Mustafa Cerić otkriva kako mu se aktuelni srpski član predsedništva BiH Mladen Ivanić svojevremeno dodvoravao diskvalifikujući Srbe i priznavajući genocid (Da li je to činio jer ima „dugove“ prema muslimanskim krugovima čiji su mu glasovi pomogli i da postane član predsedništva BiH?)

,,Sećaš se, bio si mi rekao da za tebe nema iznenađenja. Nakon genocida sve ti je jasno. Ništa te od negatora (misli na negatore srpskog „genocida“) više ne čudi. Najmanje njihova glupost i grubost..“ Cerić dalje otkriva kako ga je Ivanić svojevremeno danima uveravao ,,da je srpski intelektualac prvog reda, koji nije opijen srpskim nacionalizmom i šovinizmom,, , i da je on u stvari, ,,evropski političar koji se ne bavi mahalskim pričama već državnim poslovima,,.

Na kraju svoje kolumne u Ivanića razočarani nekadašnji reis Mustafa Cerić tvrdi da je Ivanić bio ,,neka razumna mera i naša nada da se srpska politika oslobađa varvarstva prema Bosni i njenim autentičnim starosjediocima.“

Žalosno je što kod Srba sa obe strane Drine, a naročito u Beogradu imamo to večito pravdanje i dodvoravanje drugima, čak i kada su u pitanju najbrutalnije i neistinite optužbe prema sopstvenom narodu. Ivanić na žalost nije prvi ni jedini, imamo mnogo Ivanića za koje važi ona da „kad Srbin hoće da bude objaktivan on stane na stranu neprijatelja“. Politički mazohizam kod Srba je pojava kakve ima malo u kom narodu i koja zahteva ozbiljno proučavanje i lečenje. Jedan od lekova je i ponavljanje istina kojom se razobličavaju takve pojave poltronstva i niskosti.

Da Vas podsetimo:  SRPSKA ISTORIJA: Komunisti krili zločine i pravili jaz između Srba i Rusa!

Tekst u kome se Cerić obraća Ivaniću možete pogledati na linku OVDE

Željko Injac

Vidovdan

1 KOMENTAR

  1. Ne bih se ničemu čudio od ovoga bivšeg istaknutog komunjare, člana CK nečega (valjda BiH?) i propalog doktora medicine, koji se tim poslom nije bavio, nego je prosipao kumunističko šuplje u prazno, to mu je više odgovaralo za lagodam život na narodnoj grbači.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime