Srpski preporod: Protiv prodaje Telekoma

0
1418

Podrška političke stranke Srpski preporod protestima Patriotskog bloka i ostale opozicije, protiv prodaje Telekoma

2015-09-26_065937Telekom za Srbiju ima veliki privredni značaj, jer je to uspešna firma koja svake godine državi donosi visoke i kontinuirane prihode, a sa druge strane, ima širi privredno-društveni značaj i zbog činjenice da svojom delatnošću obezbeđuje, gledajući okruženje, prilično povoljne cene usluga za širu populaciju korisnika.

Pored velikog privrednog i društvenog značaja, Telekom ima i politički značaj za Srbiju, ali i za šire srpsko pitanje, jer pošto je država većinski vlasnik ovog preduzeća od velike važnosti u informativnoj i privrednoj-društvenoj sferi, a pored toga Telekom sadrži i vlasništvo operatera na teritoriji Republike Srpske i Crne Gore. Najzad, a to svakako nije poslednje po svom značaju, Telekom ima i bezbednosni značaj za srpske prostore, posebno u slučaju zaoštravanja bezbednosne situacije (da ne govorimo o ratnom stanju) je interes da se nalazi u srpskim rukama.

telekom-prodajaPolitička stranka Srpski preporod osuđuje namere aktuelnih vlasti da svoju neuspešnost u nastavku primene propalog neoliberalnog koncepta ekonomije i društva, koje zemlji i stanovništvu donosi samo minuse i propadanje, pokušava kompenzovati prodajom strateškog, uspešnog preduzeća od šireg velikog značaja. Jednom rečju, oni bi prodavali kravu muzaru, za jednokratni dobitak od nešto mleka.

U tom pravcu politička stranka Srpski preporod podržava napore Patriotskog bloka i opozicije u Srbiji, da protestuje i pokrene šire akcije kontra ovakvog štetočinskog čina Vučićeve vlade, i pozdravlja skup protiv prodaje Telekoma od 26. septembra i dalje aktivnosti u tom pravcu kojima daje podršku.

Srpski preporod

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime