Srpski režim prisiljava Srbe sa KiM da izađu na izbore

2
1001
Foto: printscreen (Kolumnista)

Saopštenje organizacije Srpskog nacionalnog veća (SNV) i sajta „Srbi na okup“ (SNO) sa Kosova i Metohije povodom predstojećih izbora

 • Jedna od glavnih parola u pozivu za izlazak na sadašnje kosovske izbore je borba za opstanak srpskog naroda, iako nikom nije jasno koje će to instrumente srpska država moći da koristi u borbi za opstanak, posle potpisivanja “Briselskog sporazuma“ i mnogih drugih nepotrebnih ustupaka učinjenih Albancima.

U okviru priprema za tzv. kosovske vanredne parlamentarne izbore, zakazane za 6. oktobar, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u srpskim sredinama na KiM pokrenula predizbornu kampanju pod nazivom „Siguran glas za Srpsku listu“.

Ovom kampanjom se svi srpski građani, a posebno oni zaposleni u institucijama Republike Srbije, pozivaju da izađu na tzv. kosovske izbore i glasaju za Srpsku listu. Kao garant tome od zaposlenih se traži da se na to unapred obavežu svojim potpisom na listi „sigurnih glasača“, u koju upisuju i svoje brojeve telefona. Ovoga puta su naše državne vlasti otišle i korak dalje, pa od zaposlenih zahtevaju da osim za sebe, garantuju da će i svi punoletni članovi njihovih porodica, koji imaju pravo glasa, takođe glasati za Srpsku listu, te stoga zahtevaju da i njihova imena i brojevi telefona budu upisani na pomenutu listu.

S tim u vezi, ovih se dana rukovodioci srpskih institucija na KiM utrkuju u tome ko će od njih da, matičnim jedinicama lokalne samouprave, koje su zadužene za sprovođenje pomenute predizborne kampanje, dostavi duži spisak „sigurnih glasača“.

Niko ne sumnja da će pod ovakvim okolnostima Srpska lista i ovoga puta ubedljivo pobediti, kada su u pitanju srpske političke stranke i da će predsednik Vučić takvu iznuđenu pobedu ponovo prikazati kao postizanje jedinstva među kosmetskim Srbima u podršci svojoj politici prema Kosovu i Metohiji.

Da Vas podsetimo:  Srpskoj stolici vlast testeriše nogu

Međutim, svima je odavno postalo jasno da Srpska lista ne predstavlja autentične interese Srba sa KiM, već interes vlasti u Beogradu i da je njena produžena ruka.

Zastrašivanje Srba da glasaju za Srpsku listu, započelo je još tokom leta kada su direktori srpskih škola pozvani na nekakav sastanak na Kopaoniku, gde im je iz usta državne mafije (čitaj: Milan Radoičić), između ostalog, rečeno da i pod pretnjom otpuštanja sa posla privole svoje podređene da glasaju za Srpsku listu. Strah od države, koji su Srbi nasledili iz doba komunističko-socijalističkog uređenja zemlje, presudan je u donošenju odluke o izlasku na kosovske izbore, tim pre što sadašnji režim u Beogradu koristi mnogo ogoljenije metode za disciplinovanje i kontrolu naroda. A kako i ne bi kad u toj istoj vlasti sede ljudi sa kupljenim i falsifikovanim diplomama, kojima nedemokratske metode zastrašivanja naroda nisu strane, obzirom da i sami potiču iz tajkunsko-kriminalnog miljea gde je sve dozvoljeno zarad ostanka na vrhu, niti se pak trude da ih prikriju ili kamuflažom konvertuju u političku korektnost.

Masovnom medijskom denacionalizacijom, vlast pokušava da preostali, nezavedeni deo srpskog naroda učini podesnim sebi i izbriše mu sećanje na nacionalne, porodične i hrišćanske vrednosti i pretvori ga u zombiranog gledaoca rialiti programa, koji slepo veruje u sve ono što vidi na televiziji i koji umesto dostojanstva, duhovnosti i viših ljudskih ideala i vrednosti, uvek bira puku materijalnu egzistenciju, koju mu vlast nameće kao jedinu vrednost za koju se vredi boriti.

Zapad zasigurno primećuje nedemokratsko i ucenjivačko ophođenje zvaničnog Beograda prema kosmetskim Srbima ali im to ne smeta sve dok Beograd vodi defanzivnu politiku prema tzv. Kosovu sa prikrivenim nagoveštajima priznanja njegove nezavisnosti na celoj ili gotovo celoj teritoriji.

Da Vas podsetimo:  ŠTA SU NEMCI „NAUČILI“ OD VUČIĆA?

Izmoreni Srbi, rastrgnuti dvadestogodišnjim mrcvarenjem u trouglu između Albanaca, zapadnih centara moći i svoje države, prinuđeni su da ispune izborna očekivanja svoje države, iako duboko u sebi osećaju da se ona sve više poklapaju sa očekivanjima Albanaca i Zapada.

Kada bi srpski narod na čelu države prepoznao istinske patriote i nacionalno svesne, državno odgovorne političare, umesto sadašnjih, koji se slepo klanjaju „Zapadu“, sam bi znao šta mu valja činiti i šta je najbolje za srpske interese i ne bi bilo potrebe da ga vlast prisiljava na bilo šta.

Glavni moto podstrekivanja Srba da izađu na prethodne kosovske izbore bio je da se spreči formiranje Kosovske vojske, da bi upravo Srpska lista svojim pasivnim učešćem u kosovskom parlamentu, indirektno potpomogla taj proces.

Jedna od glavnih parola u pozivu za izlazak na sadašnje kosovske izbore je borba za opstanak srpskog naroda, iako nikom nije jasno koje će to instrumente srpska država moći da koristi u borbi za opstanak, posle potpisivanja “Briselskog sporazuma“ i mnogih drugih nepotrebnih ustupaka učinjenih Albancima.

Silovanje srpskog naroda od strane totalitarnih režima nikada nije donelo dobra srpskoj državi, pa neće ni sada po pitanju prisiljavanja kosmetskih Srba da izađu na tzv. kosovske izbore.

*Napomena: Sajt SNV Srbi na okup je trenutno blokiran

Izvor: SNV Srbi na okup

2 KOMENTARA

 1. СРБИ НА ОКУП:“Став и савет Еп. Артемија Србима о “бриселском споразуму”
  in Србија / on 11/05/2013 at 10:31 am /
  „Срби на Косову и Метохији не смеју пристати на издају КиМ на коју је политичко
  вођство у Србији већ пристало. Став Срба са Косова и Метохије треба да буде да
  власт у Србији може да чини шта год хоће, али Срби са Косова и Метохије на то
  не смеју да пристану и тако као недужни народ прихвате на своја плећа одговорност
  ове националне и историјске издаје.“
  Драган Славнић

 2. Srbi bi morali da rade ono sto su siptari radili sve godine do 1999. Izbore bojkovati jer nisu slobodni i nisu omoguceni jednaki uslovi za sve gradjane pokrajine i sto nije omoguceno posmatracima OBS-a da budu ukljuceni u izbore kao posmatraci.
  Svi kandidati iz srpskog naroda morali bi da izadju sa saopstenjem da na izbore ne izlaze zbog nedemokratskih i nefer uslova, zbog ogranicavanja slobode. A tu dolazimo do problema, Srbi nismo slozni kao siptari i drugi u okruzenju, mi smo sebi najveci dusmani.
  Spski narod se korak po korak upreze u jaram zla a ta nasa naivnost nas je skupo kostala kroz vekove.
  Danas ima vise Srba katolika, muslimana, albanaca, slovenaca, rumuna nego sto ima Srba u Srbiji.
  Politicke odluke teraju nas narod u asimilaciju vise nego politicke odluke i zakoni okolnih zemalja.
  Srbi u Sloveniji zive vise od 6 vekova, drugi smo po broju stanovnika koji zive u dezeli a nemamo cak ni manjinska prava jer Srbiji nije u interesu da trazi reciprocitet. U Srbiji 15000 slovenaca ima status manjine. Tako je u Albaniji, Bugarskoj gde manjine ne postoje, Bugarska ne poznaje taj status svi su bugari i drzavljani Bugarske. Ni mnoge zemlje zapada nemaju politiku kojom manjine imaju svoj poseban zakon i zastitu.
  Teranjem srpskog naroda na izbore vlada cini uslugu onima koji pokusavaju da juznu pokrajinu prikazu kao demokratsku i uredjenu modernu drzavu iako nikad nece biti drzava. Trenutono stanje je kao na uskoj cupriji gde dva jarca pokusavaju da predju cupriju ali dok se jedan ne pokori i ne povuce nazad ne moze. Tako oba jarca stoje na sredini cuprije i pokazuju jedan drugom rogove.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime