Srpski sud ih tužio jer su im Šiptari ubili sina!

0
781

PetkovićiKoliko nepravda može da zaboli i zagorča život najbolje zna porodica Ljubomira Petkovića (81), izbeglice iz Male Kruše, na Kosmetu čijeg je sina Čedomira, pripadnika srpske policije na Kosovu, 17. aprila 1999. na dužnosti ubila OVK.

Na ime nadoknade za Čedomirovu smrt njegov otac Ljubomir, majka Sinđa (78), brat Aleksandar i sestre Sonja i Zvezdana su od države dobili 4,2 miliona dinara. Novac su utrošili kako bi se okućili u selu Loznica kod Čačka misleći da je tako stavljena tačka i na Čedomirovu i na njihovu zlu sudbinu.

Može se samo zamisliti koliko su Petkovići bili iznenađeni tužbom Republičkog javnog tužilaštva, odeljenja u Kraljevu, po kojoj je od njih traženo da vrate novac dobijen na ime odštete za smrt Čedomira jer je, navodno, prošao rok za podnošenje zahteva za nadoknadu. Usledila su suđenja, presude, žalbe, ponovna suđenja, vraćanje Petkovića u dane Čedomirovog stradanja, pitanje kako će uopšte, ako do toga dođe, vratiti toliki novac.

Iako je Republičko javno tužilaštvo insistiralo da Petkovići vrate nadoknadu, u Vladi Srbije rešili su da stave tačku na ovaj slučaj koji je potresao, ne samo porodicu, već celokupnu javnost koja je bila na strani Petkovića.

Na sednici održanoj 14. oktobra Vlada je donela zaključak po kojem se Republičko javno tužilaštvo obavezuje da u roku od 15 dana povuče tužbu i odustane od tužbenog zahteva prema porodici Petković u parničnom postupku koji se vodi pred Osnovnim sudom u Čačku. Zaključak je prosleđen i Ministarstvu pravde, Kancelariji za KiM i naravno, porodici.

– Ja sam roditelj, a ne pravnik i na sudu sam stalno ponavljao da smrt mog sina Čedomira ne može da zastari. Oni koji su nas tužili su insistirali da vratimo novac kao da opstanak Srbije zavisi samo od tih para. Stalno su ponavljali kako moram da vratim novac, pozivali se na neke paragrafe… Kao da ne znaju da bih dao sve na svetu, i moj i Siđin život, samo da nam je Čedomir živ.

Da Vas podsetimo:  Svi ljudi sveta moraju da ustanu i sruše ovaj loš sistem!

– Naravno, hvala ljudima iz Vlade što su doneli ovakav zaključak, ali voleo bih da ovo bude nauk svima koji zastupaju državu Srbiju. Ima slučajeva gde mora da se pravi razlika između prava i pravde – kaže Čedomirov otac Ljubomir Petković.

Izvor: http://srbin.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime