Srpsko proleće

0
46

Svake godine na ovaj dan sećamo se „humanitarnih“ bombi NATO. Ove godine, tužna godišnjica je malo drugačija: svetski poredak koji je tada uspostavljen na ruševinama SRJ i grobovima srpske dece ozbiljno je poljuljan sukobom oko Ukrajine.

Sumnjam da iko od vas veruje da se radi o „ničim izazvanoj agresiji Rusije“ na nevinu Ukrajinu u kojoj apsolutno nema nacista koja nikome nije htela da naudi, a pogotovo ne zlim separatistima Donbasa, kojima nipošto nisu spremali „Oluju.“

Ono jeste da tako veli zapadna propaganda, ona ista što je satanizovala Srbe devedesetih – i nikad nije prestala. Računam da vi koji ovo čitate ne verujete u te priče. Ako grešim, izvol’te pa u „ukrajinsku legiju“, čujem da plaćaju onih famoznih trista evra. Ko preživi.

Sinoć je neko u Moskvi na zgradu američke ambasade projektovao reči „Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti, nećemo dozvoliti da se ponovi.“

Zli jezici će reći da Rusi to rade tek sada, kako bi opravdali svoju „okupaciju“ Ukrajine. Ne mogu a da ne lažu. Previđaju da se Rusija solidarisala sa Srbima i prošle godine, davno pre eskalacije rata u Donbasu (koji se vodi od 2014, da budemo iskreni). I svake godine pre toga, čak i češće od mene. Dok je previše Srba jurilo „EUropsku“ budućnost koju su dušmani obećali lakovernima posle Žutog Oktobra.

Sećam se tog marta kao da je bio danas. I duge, mukotrpne borbe za istinu i pravdu za protekle 23 godine, gde je šačica nas pokušala da Zapad ubedi da je zgrešio i da bi i njima i nama bilo bolje da se pokaju i promene politiku.

Nismo uspeli.

Sada nada da ćemo vratiti Kosovo i ispraviti nepravde devedesetih – a možda, ako bude sreće i pameti, i one prethodnih decenija – dolazi sa istoka. Ako ima koga da je prepozna.

Da Vas podsetimo:  Mi smo ovde zbog našeg naroda! S.F.S.N.!

Postavio CubuCoko

https://www.pogledi.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime