SRS: Trpeli smo dve godine

0
907

Grad-NišPre dve godine, kao što inače dvogodišnje čini, premijer Vučić je rekao: „Građani Srbije, strpite se samo još dve godine i za dve godine (2016.) živećete mnogo bolje!“. A građani Srbije bili poslušni, pa poručuju premijeru: „Strpeli smo se! Ko preživeo, ko nije, ali za samo par dana počinjemo sa blagostanjem!“

Doduše, ne pada bolji standard sa neba. Treba za to izvršiti detaljne pripreme. Tako je, sve u cilju boljeg života, premijer prvo smanjio plate i penzije za 10%, pa na tu osnovicu vraćao mrvice, poskupeo struju (i najavljuje dodatno poskupljenje u 2016.), povećao akcize na gorivo, naftu i svuda gde je to moglo i nije moglo, poskupeo hranu i sve dažbine, koje opterećuju budžet građana. Gradio je gradove od magle i vode, asfaltiravao po 200-300 metara puteva, otvorio brzu prugu sa Kinezima, (doduše samo dva i po metra, ali biće je još), najavio otpuštanje više desetina hiljada zaposlenih u javnom sektoru, poklonio u Srebrenici pet miliona evra, (verovatno ni sam ne znajući zašto, jednostavno mu tako rekli), najavio promenu naziva OŠ „Sveti Sava“ u Novom Pazaru u ime svog dobročinitelja šeika iz bratskih nam arapskih naroda i mnogo, mnogo toga, što će u 2016. usrećiti srpski narod.

Ali, budimo iskreni, ništa od toga ne bi uspeo, da nije imao kvalitetne saradnike i pomagače, kako u vrhu, tako i na lokalu. Ni Niš nimalo ne zaostaje u reformama, koje nam najavljuju sudbonosnu 2016. kada će Švajcarci doći da mole za zaposlenje i radne papire u Srbiji! Dokaz tome je i greška koja im se potkrala u administraciji, pa su niškim penzionerima isplaćivali uvećanije penzije, nego što bi trebalo i to par godina. Srećom, neki stručnjak je to otkrio i normalno, sada od penzionera traže da novac, koji nije njihov uredno vrate državi. Ali ne onako, kako su ga dobili – vraćajući na 2-3 godine, koliko je uvećanje teklo, već su dobili rok na 10 polumesečnih rata! Takođe, to što je nekome to lažno uvećanje taman uvećalo penziju za toliko da uđe u grupu onih, kojima je smanjena 10% (jer im bez tog greškom izazvanog uvećanja, penzija ne bi bila smanjena), to nikom ništa! Da vrate što su uzeli, da penzija bude onolika, kolika jeste, a to što smo je smanjili 10% – eto, dešava se i u uređenijim zemljama…

Da Vas podsetimo:  Ekološka kriza u Srbiji- Suočavanje sa realnošću

Bori se lokalna vlast u Nišu i protiv otpuštanja i racionalizacije! Može Vlada da otpušta kog želi, ali stranački kadrovi se moraju zapošljavati! Kakva racionalizacija?!? To za stranačke kadrove ne važi! Zato je za 2016. u niškim preduzećima Aerodrom i Direkcija za javni prevoz odobreno zapošljavanje ukupno 24 radnika. Oni će sigurno biti izabrani putem konkursa i preko Biroa za zapošljavanje, a ne putem stranačkih linija. Tražio je i Vodovod odobrenje da se u 2016. zaposle još 22 neudomljena kadra gradskih nam vlasti, ali nisu naišli na odobrenje. I onda, sasvim slučajno, kad već ne može u 2016. primili su baš 22 nova radnika u 2015. Ko bi rekao ?!?

Srpska radikalna stranka veruje premijeru da 2016. može biti početak boljeg života i standarda, kako građana Niša, tako i čitave Srbije. To se može postići raspisivanjem sveopštih izbora u Republici Srbiji, odlaskom ovih samozvanih „naprednih reformista“ i izborom srpskih radikala, kako na nivou Republike, tako i na lokalnom nivou!

Bojan Krstić, predsednik GO SRS Niš

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime