Šta bi bila poslednja želja u Srba? Da uništim NATO, Ameriku i Veliku Britaniju

1
101
Foto: Preuzeto sa ekapija.com

Plaši li vas smrt? Plašite li se trenutka smrti, kraja, opraštanja od samoga sebe i mračnih progoniteljskih misli o tome šta ste trebali, a niste uradili, šta niste probali, ostvarili, obišli ili kome ljubav niste iskazali?

Plašite li se kajanja i dugujete li sebi neke stvari i trenutke pre nego kucne i taj zadnji čas koji čeka na svakoga od nas?

Na beogradskoj Adi Ciganliji već nekoliko godina stoji tabla sa natpisom na srpskom i engleskom jeziku. Na njoj posetioci mogu da ispišu upravo ono što žele da učine pre nego li izdahnu poslednji put.

Projekat „Pre nego što umrem želim da“ pokrenula je američka umetnica Kendi Čang još 2011. godine. Ona je na napuštenoj kući u Nju Orleansu postavila jednu ovakvu tablu, a njena kreativna ideja i svojevrsni patent se brzo raširio po mnogim gradovima sveta.

Poruke na beogradskoj tabli obiluju crnim humorom koji na trenutke nagoni ka pitanju imamo li mi neke lepe želje ili smo zaista okrenuti uglavnom destrukciji, frustraciji i želji za osvetom!?

Foto: ATaK

Bilo je interesantno videti grupu mladića, stranaca koji najverovatnije dolaze iz zemalja sa engleskog govornog područja, kako pokušavaju da pročitaju poruku: „Uništim NATO, uništim Ameriku.“

Iako prosečnom Srbinu ovakve želje mogu biti manje ili više razumljive zbog bolne i ne tako davne istorije sukoba, mora se priznati da je zabrinjavajuće što u našim srcima ostavljamo prostor za nedvosmislenu mržnju. U taj opterećujuć skup, nažalost, ubrajam i sebe jer me to snažno, tamno osećanje ponese u trenucima kada uočim ili se samo podsetim nepravde. Ponekad i sam zaboravim na prave vrednosti, te me odnese ta negativna struja. Vratim se ’u šine’ vrlo brzo, te računam da je i to dovoljno za nastavak neprestane borbe za pobedu ljubavi, mira i dobrote, borbe koju očigledno život predstavlja.

Da Vas podsetimo:  Srbija, energetika, ekonomija: Možete li da uštedite ako odvrnete jednu sijalicu

Mržnja nikome i nikada dobro nije donela. Svaki duhovnik će vam reći da ona truje našu dušu, da nas čini slepim i da je praštanje vrhunski čin istinskog vernika.

Zato su mračne poruke na ovom ’zidu želja’ suvišne i na jednom ovako predivnom izletištu njima nije mesto.

Pre nego što umrem želim da:

– Uništim NATO

– Uništim Ameriku

– Uništim Veliku Britaniju

– Uništim Soroša

– Uništim Rotšild

– Je*em Rokfelera

– Sudim Jeleni Milić

– Sudim dr Konu

– Sudim Draganu Šormazu

– Sudim Milu Đukanoviću

– Uhapsim Mariniku

– Sudim Đilasu

– Sudim Vuku Draškoviću

– Sudim Jeremiću

Foto: ATaK

Pored ovih direktnih i ličnih prozivki, pretnji i tendencija ka uništenju, mogu se pročitati i želje koje uključuju stvaranje Velike Srbije, oslobađanje Kosova i da Zavetnici uđu u vlast. Ova potonja se autoru ovih poruka možda i ostvari koliko već narednih dana.

Neko je vrlo skromno poželeo da osvoji svet, drugi da ga kupi, neko da spava sa poznatom porno zvezdom Lisom En, treći pak da peva sa Sanelom, a ima i onog koji želi da postane general ili živi američki san.

Ima i onih lepih želja, ipak. Pre nego umrem želim da:

– Se radujem svaki dan

– Se popnem na vrh

– Sa Danicom odem na Havaje

– Imam dva šteneta

– Volim Snežanu

– Radim panele u Karakasu, Metro u Bakuu i nađem pravu ljubav

– Volim, putujem i vozim skejt

Foto: ATaK

Mogu se npročitati i one nestašne, ali i duhovite želje. Pre nego što umrem želim da:

– Izbušim gume nastavnici hemije

– Se ubijem

– Pušim travu

– Je*em devojku

– Popijem pivo

Da Vas podsetimo:  CRKVA SVETIH ĆIRILA I METODIJA U JOŠANICI KOD FOČE - SVETINJA KOJU SVAKO TREBA DA POSETI

– Napravim mašinu

– Popušim Vinston

Mladić po imenu Laza Buksna neka pripazi zato što ima obožavaoca ili obožavateljku koja želi seks sa njim i nešto neidentifikovano što se piše „gucguc“.

Pre nego umrem želim da živim, htedoh da napišem, ali nisam imao čime. Živeti je postalo retkost, a ovo preživljavanje, životarenje se životom ne sme nazvati jer predstavlja poraz mašti, svim željama i nadanjima od najranijeg detinjstva.

Život nije od 9 do 5, nije glavobolja zbog računa koje jedva plaćamo, skupih prodavnica, kafana i gužva u saobraćaju. Pre nego umrem želim da se osmehnem i pomislim koliko sam ponosan i zahvalan Bogu što mi je omogućio da sa širokim osmehom i mirom u duši dočekam svoj trenutak.

Zato se nemojte odricati svojih snova, ali se trudite da oni budu magični, oplemenjujući i da ljubav isijava tokom svakog koraka na putu njihovog ostvarivanja.

autor:https://luftika.rs/

https://luftika.rs/

 

1 KOMENTAR

  1. Сасвим хумане и релевантне жеље јер без глобалистичке банде свет једино има шанси за било шта друго а те њихове бајке о бумбарима и цвећу окачите мечки о реп.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime