Šta bi Hrvati hteli?

0
794
Foto: pixabay.com

Miro Kovač – Facebok

Na današnji dan prije skoro pet desetljeća njemačkom je saveznom kancelaru Willyju Brandtu dodijeljena Nobelova nagrada za mir. Bilo je to 1971. godine, četvrt stoljeća poslije Drugog svjetskog rata. Willy Brandt nagrađen je za konkretne inicijative za smanjenje napetosti u odnosima Zapadne Njemačke sa Sovjetskim savezom i Poljskom, za to što je „ispružio ruku za pomirenje između naroda koji su dugo bili neprijatelji“. Nezaboravan je njegov pad na koljena kod spomenika žrtvama ustanka u Varšavskom getu. I od agresije na Hrvatsku i Domovinskog rata prošlo je četvrt stoljeća. A još uvijek nisu riješena pitanja naslijeđa rata protiv Hrvatske, na primjer pronalaženje nestalih osoba, odštete zatočenim logorašima u srpskim sabirnim logorima, žrtvama rata…. Ne budu li se učinkovito rješavala pitanja ratnog naslijeđa Srbije iz 1990-ih godina, onda će to naše odnose s njom opterećivati i dalje desetljećima, ali i utjecati na suživot hrvatske većine i srpske manjine u Hrvatskoj, posebno u Vukovaru. To nas povijest uči. Ako se neke stvari iz prošlosti ne riješe do kraja, onda to uvijek negdje i nekako izbije na površinu. Za iskorak u hrvatsko-srpskim odnosima treba nam kao partner uviđavan državnik u Srbiji, trebao bi nam netko nalik Willyju Brandtu…

Tako zbori ni više ni manje nego političar koji pripada najozloglašenijem narodu balkana.
Tako zbori Miro Kovač, član Tuđmanove stranke, čovek čiji je narod počinio najstrašniji zločin nad srpskim narodom u dva svetska rata pa i u gradjanskom ratu 1991-1995.
Zna on dobro ko treba da klekne pred kim i ko treba da raščisti sa duhovima prošlosti, misli ako bude prozivao srpski narod da će umanjiti ustaške zločine nad srpskim narodom koji su po svireposti prevazisli i Hitlerove SS zločince.

Da Vas podsetimo:  Dan kada je svet nagradio kosovske Albance za egzodus jednog naroda

Očigledno je da hrvatski narod nije raščistio sa svojom crnom zločinačkom prošlosću i da koristi članstvo u NATO i EU da bi svoje zločine prebacio u komšinsko dvorište, da bi srpski narod proglasili najgorim iako se dobro zna da to nije tako.

Mislim da bi političar poput Vilija Branta bio potrebniji hrvtskom narodu. Dokle će da izvrću činjenice i falsifikuju istoriju?
Ima li kraja njihovom ludilu?

Crni Vitez

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime