ŠTA ĆE MU REĆI VUČIĆ? Vulin hoće botove da ostavi bez sendviča

0
677
Aleksandar Vulin / Foto: YouTube Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u svom georgijevsko-aždajskom pohodu na korisnike društvenih mreža koji su mu najbolji kad usta imaju, a jezik nemaju – prevideo jednu izuzetno bitnu stvar – botove.

Ako se ministar Vulin kome toliko ne stoji ova funkcija da ga svi i dalje zovu Vulin, i ne samo to, to Vulin je postalo zamena za neke uvredljivije reči kojima nije mesto u javnom prostoru – drznuo protiv jednog od glavnih rezervoara rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, znači li to da se potencijalno zamerio vrhovnom vođi?

Setimo se samo da je britanski Gardijan još u aprilu pisao da je društvena mreža Tviter obrisala 20.000 lažnih naloga povezanih sa vlastima u Srbiji, Saudijskoj Arabiji, Egiptu, Hondurasu i Indoneziji.

U isto vreme Tviter je saopštio da su timovi za proveravanje autentičnosti korisnika ugasili 8.558 naloga koji su, prema njihovim rečima, bili angažovani na promovisanju Srpske napredne stranke i njenog lidera, Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić, / Foto: Printscreen

Postavlja se pitanje Vulinu da li je siguran šta radi kada traži zakon kojim će svi korisnici društvneih mreža biti potpisani sopstvenim imenom i prezimenom? Pa valjda mu je poznato da se botovi stide činjenice da su botovi i da im je lakše ako se sakriju iza lažnih imena, zavale se u fotelju i po ceo dan hvale Aleksandra Vučića.

– Anonimnost je dovela do toga da na mrežamu pišu najveće gadosti. Dok ne bude ukinuta anonimnost na internetu, to će se dešavati – rekao je Vulin, očigledno uživljen u ulozi borca protiv gadosti.

Topla preporuka Vulinu je da, što se kaže – o’ladi!

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime