ŽS: Šta će vam plate

6
1228

2014-11-20_084714Iako u medijima ne govore o tome, štrajk koji nije politički obojen već predstavlja borbu protiv gladi, je u toku!

U Železničkoj stanici Beograd, već desetak dana radnici voznog ugostiteljstva, bivšeg KSR-a, blokiraju više vučnih mašina i veliki broj vagona jer nisu u kontinuitetu četiri meseca primili minimalce (većini su plate po 20-ak hiljada dinara) a ukupno im duguju po 12 plata, čiji zbir ne prelazi u većini slučajeva ni 250.000.

Pa zašto pobogu ljudi zbog te i takve siće blokirate i onako gotovo nepostojeći saobraćaj? Pa to je tek iznos, malte ne samo jedne plate štedljivog rukovodioca ŽS! De, ne brukajte se ljudi! Izdržite samo 2015-u, koja će biti još teža, a već 2016-e i to već krajem godine zabeležićemo rast, te već solidne na evropskom nivou, plate vaših cenjenih železničarskih veličina iz Nemanjine, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost od Tita na ovamo, koje napokon imaju konsenzus u donošenju hrabre odluke za ovu vašu neizbežnu žrtvu.

Naravno, vi tim rastom ne možete biti obuhvaćeni, jer ono što ne postoji ne može da raste, te tako i vaše plate, a niko ne garantuje da će veći broj vas i vaših članova porodica uopšte biti među živima! To jeste ružna stvarnost, ali vama je pošteno rečeno da će promene biti bolne!

Ne budite kukavice! Ono što vam zasigurno garantujemo, to je da ćemo vas reformisati do zadnje kapi vaše krvi, do kože i kostiju, sve dok isto tako ne budemo reformisali i kompletan saobraćaj do poslednjeg vagona! Uostalom i šta će nam to ruglo po našoj lepoj Srbiji!? Budimo Evropa, vozimo se audijima i mečkama, kakav bre voz!

Posebno poručujemo baba seri da se okane štrajka, te da razastre crveni tepih kako bi rukovodioci ŽS mogli nesmetano pristupiti toaletu, jer im je olakšanje nužno neophodno u svrhu skoncentrisanog donošenja teških odluka, koje će presudno uticati na uspešnost našeg evropskog puta!

Da Vas podsetimo:  Sila

Naravno za nju taj put i ne postoji. Nećemo da se brukamo. Ajte molim vas, gde ćemo sa baba serom u EU!

Radomir Đokić

FB

6 KOMENTARA

  1. И да додам још нешто. Зашто нико није од руководиоца ЖС или владе изнео какве се реформе и са каквим циљем желе спровести, јасно и гласно те какве се мере у ту сврху морају спровести? ЈА ЋУ ВАМ РЕЋИ ЗАШТО НИЈЕ. Зато што се повучени потези управе не подударају са делимично изнетим циљевима. Они не воде никуда већ још већој пропасти! Све земље у региону имају вишеструко бољу железницу данас, па чак и оне које нису ни имале већину тога што је имао Београд! без обзира на објективне тешке околности будите сигурни да је овакво стање више последица слабости и корумпираности, те тоталној неорганизованости руководеће шеме која се није мењала још од доба титове СФРЈ!!! Гарантујем вам јер памтим и једно и друго време! Како радници или обични службеници могу бити одговорни за пословну политику коа се води па тако и за кадровску политику која је вођена??? Ви то мене оптужујете који сам радио свој посао за који су се тражила и два страна језика а који примам више година по 20-ак хиљада рсд месечно, па и то да ми не дају! КАКО ДА ПУТУЈЕМО БЕЗ ПЛАТА И БЕЗ ДНЕВНИЦА КОЈЕ СУ ТОЛИКО СМАЊЕНЕ ДА ЈЕ И ТО ЗА ИСТРАГУ!!!???

  2. Михајло, погрешили сте адресу било какве врсте примедбе на кадровску политику! Ми се боримо за равномерно подношење кризе а не да се неки шире са пуним и то дебелим платама док ми који смо већ годинама живели на минималцима да останемо и без тога! Да је правде и решења која воде оздрављењу па човек и да отрпи све, али овакве мере које воде уништавању извршних служби које директно доносе макар и минимални приход, уз истовремено мажење и пажење директно одговорних руководиоца, који се уз пут и гомилају, не води апсолутно никуда већ равно у свеопшту пропаст! СТАЊЕ НА ЖЕЛЕЗНИЦИ СВЕУКУПНО је КАТАСТРОФАЛНО! агони су руине, а о инфраструктури и да не причамо! Сада су потребне огромне паре, али и то мало што се може зарадити онемогућава општа небриига! поновићу. Упутили сте питање на погрешну адресу јер ја нисам руководиоц! Ја не постављам руководећи кадар, а што се тиче теме коју сте начели писаћу и о томе ако она буде штетна попут тема о којима сам до сада писао. Овај текст је један од најмање конкретних и прецизних које сам избацио до сада! Он само изражава наш вапај и огорчење због недостатка солидарности! ГДЕ СТЕ ВИ КОЛЕГЕ ДО САДА ДА УСТАНЕТЕ У ЗАШТИТУ ПРАВА НАС ЧИЈА ДЕЦА ТРПЕ ГЛАДНА И СМРЗАВАЈУ СЕ БЕЗ ОГРЕВА? ДА ЛИ ВАС ЈЕ ПО МАЛО СРАМОТА ЗБОГ ЗАГЛЕДАНОСТИ САМО У СОПСТВЕНО ДУПЕ? ДА ЛИ МИСЛИТЕ ДА НАС ЈЕ ТАКВА НЕСОЛИДАРНОСТ ДОВЕЛА НА ОВЕ ГРАНЕ СВЕ СКУПА, на железници и у целој Србији? ЈА МИСЛИМ ДА ЈЕ ТАКО, А ВИ???

  3. Sredstva javnog informisanja, tv je objavio da ima viška, sa druge strane mnogo pruga treba da se ukine, zeleznicari treba da rade oko vozova a ne u zgradama.Prevoz tereta je toliko mali da je ne isplativ. Koliko se odvaja iz budžeta za Vaše plate.Milane mnogo toga ne funkcioniše a ti me upucujes da tražim višak po zgradama.Sta Vam rade rukovodioci.

  4. Tekstopisac zaboravlja sledeće,da su železnice objavile da je veliki broj radnika višak, da iz budžeta treba da se izdvoji dodatna količina da bi se svima isplatila plata.Rade ili misle da rade cele porodice što se zove nepotizam. Tekstopisac sve to zaboravlja, ili ne sme da napiše.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime