Šta da se radi, vojnik Srbije

2
215
Foto: Printscreen RTS

Vreme se ubrzalo, kažu. Naučnici u Kini su otkrili da se usporilo i možda zaustavilo unutrašnje jezgro zemlje. Kako će se to odraziti na planetu, ne zna, ali mi Srbi znamo kako će se dolazak neke opskurne petorke beznačajnih likova iz Evropske unije koji donose nemačko-francusko rešenje za Srbiju odraziti po državu. Ultimatum, kako kaže predsednik Srbije, iz Nemačke i Francuske je strašan, poguban i praktično nerešiv. Traže da se Srbija razgraniči sa samom sobom, traže da Srbija prizna terorističku tvorevinu Kosovo kao posebnu državu na svojoj teritoriji! Takav zahtev iz EU su doneli predstavnici dveju država od kojih smo sa jednom u stalnom neprijateljstvu, Nemačkom, i druga sa kojom smo kao, bili prijatelji, pa je ona, Francuska, prijateljski poslala Srbima u Velikom ratu u odsudnoj bitci, granate sa pogrešnim kalibrom za srpske topove. Godine 1999, francuski miraži i nemački bombarderi su rušili po Srbiji. Kakve dobre vesti donose izaslanici ovih dveju zemalja? Uzmi ili ostavi! Predsednik je zakukao u poznatom stilu prilikom obraćanja narodu Srbije, „uvešće nam sankcije, ukinuće nam vize za putovanje, bićemo maltene gladni i žedni bez podrške i para iz EU“! I još je s ponosom rekao da je on vojnik Srbije, kako je to lepo zazvučalo u srpskom narodu. Naravno, razumemo mi njega, radio je kako je najbolje znao i umeo, nije spavao, ni jeo, ni išao u toalet, samo da bi srpskom narodu bilo bolje. A kako je radio, «kraj će kaže», što bi rekli Vranjanci. I evo, kraj je pokazao! Sve njegove priče su već ispričane, on je odavno pročitan, i ljudi su počeli da progledavaju ko im je predsednik. „Hrabar čovek, vojnik Srbije!“ E ako je tako, onda je red da se kao „vojnik Srbije“ žrtvuje, ali stvarno, za Srbiju. Prisvojio je sebi u nadležnost sve prerogative vlasti koji mu po Ustavu Srbije nisu pripadale i ne pripadaju. Znači, izlazeći u susret zahtevima Evrope, kršio je vlastiti Ustav na šta se zakleo prilikom proglašenja za predsednika Srbije. I šta sad? Ne zna ni on šta će, i želi da pita narod, koji je do sada prezirao i sve radio protiv tog izmučenog naroda na Kosovu i Metohiji! Evo, kao deo srpskog naroda, autor ovog teksta ima predlog.

Da Vas podsetimo:  Da li živimo BOLJE ili GORE nego pre 10 godina?

Još 2020. godine grupa pravnika i intelektualaca među kojima su akademik prof dr Kosta Čavoški, prof dr Milo Lompar, prof dr Dejan Mirović, bivši narodni poslanik sa KiM Marko Jakšić, Dragana Trifković i drugi, podneli su krivičnu prijavu javnom tužilaštvu kao stvarno i mesno nadležnom, protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Razlog za podnošenje krivične prijave je što se svojim iskazom zalagao za razgraničenje između srpske države i južne srpske pokrajine KiM, čime je ugrozio ustavni poredak i celovitost države Srbije.

Inače, to krivično delo zbog kojeg su spomenuti intelektualci podneli krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, se nekad zvalo čin izdaje i veleizdaje.

Podnosioci ove krivične prijave, kao aktivni politički, društveni i javni delatnici, ističu da predmetnu krivičnu prijavu podnose u opštem interesu, a imajući u vidu ustavnopravnu važnost funkcije Aleksandra Vučića, zatim prirodu i težinu preduzetih krivičnopravnih radnji i moguće štetne posledice, kako po interese građana tako i po Republiku Srbiju kao državu, zbog čega prizivaju hitnu reakciju i postupanje po odredbama članova 280 i 281 Zakonika o krivičnom postupku, te odredbama člana 7 Krivičnog zakonika. Podnosioci ove krivične prijave ističu da predmetnu krivičnu prijavu podnose u opštem interesu.

Povredom ustavnih prava i sloboda građana sprovedenom od strane predsednika, građani Republike Srbije se na protivustavan način prisiljavaju, da se mimo svoje volje, faktički, odreknu i državljanstva Republike Srbije koje je pravna veza između njih i države Srbije.

https://www.kmnovine.com/2020/08/Krivicna.html

Dakle, predlaže se javnom tužilaštvu, koje je ovu tužbu stavilo u fioku, da je sad, kad je kritično vreme po Srbiju, izvadi iz fioke i aktivira je prema zakonu. Šta bi trebalo da se uradi? Da se potvrdi da je predsednik kršio Ustav Republike Srbije po svim tačkama Briselskog sporazuma od 2013. do danas, sa neustavnim pregovorima sa Hašimom Tačijem i ostalim učesnicima u otimanju Kosova i Metohije, te da se svi potpisani ugovori koje je potpisivao predsednik Vučić ili Dačić ili predsednica vlade Brnabić, imaju smatrati ništavnim i da se donese zaključak da se na osnovu utvrđenih činjenica, Srbija zbog navedenog, povlaći iz pregovora, a akteri ovih protivustavnih radnji da snose zakonske posledice.

Da Vas podsetimo:  CIK BiH: Nisu utvrđeni rezultati izbora za predsednika i potpredsednika Srpske

Naravno, predsednik nije slušao pametne ljude u Srbiji, (jer on sebe jedino smatra pametnim), koji su predlagali da se problem Kosova i Metohije vrati pod okrilje Ujedinjenih nacija (a za taj čin izvlačenja iz UN veliku odgovornost snosi bivši pretsednik Tadić) gde Srbiju štiti Rezolucija UN 1244, gde ima prijatelje i gde ne bi mogli emisari iz EU da se tako bahato odnose prema Srbiji. Ali, ako se prihvati nemačko- francuski predlog o rešenju srpske pokrajine, to bi značilo da se Srbija odriče 15% svog najbogatijeg dela teritorije i da je bombardovanje NATO agresora bilo opravdano.

S tačke gledišta autora ovog teksta, to bi bilo možda neko rešenje. Ni srpska vlada, ni predsednik, ni bilo ko, ne sme da potpišu taj sramni papir, jer je to odricanje od dela teritorije i kršenje Ustava Srbije prema članu 8 koji kaže da je teritorija Srbije jedinstvena i nedeljiva. To bi bio jedinstven slučaj u svetu da se neka država odriče dela svoje teritorije.

Srbija se nalazi između Scile i Haribde, jedino rešenje je ostavka predsednika i cele vlade i poništenje svih dosadašnjih pregovora, jer su NEUSTAVNI, a samim tim ništavni. Akteri potpisivanja sramnih, protivustavnih briselskih sporazuma, morali bi da odgovaraju prema zakonu i zasluzi.

Za Korene dr Mirjana Anđelković Lukić 28.01.2023

2 KOMENTARA

  1. Nikako ne mogu da razumijem optimizam dr.Mirjane Andjelković Lukić , da će tuzilaštvo ,koje dvije godine nije reagovalo na tuzbu protiv Vučića, sada, odjednom proraditi. Svi znamo da Vučić drzi u
    “ svojim rukama“ , i tuzilaštvo i Ustavni Sud, i Parlament i Skupštinu, poziciju i veći dio opozicije …..
    pa da ne nabrajam, sve do Vatrogasaca i Kućnih savjeta . Uz njega su i svi oni koji su uz američku pomoć i novac, zbacili Miloševića, pa se silno zaduzili zbog toga Americi i zapadu. A vidjeti će se, da je KiM samo početni ulog duga. Svi će oni grlato grditi Vučića, a u suštini mu dati podršku za VELEIZDAJU, braneći prije svega i iznad svega sebe same. Samo pusta sila moze razvlastiti Vučića. Sila poput VOJSKE……sila poput NARODA ( koje uzgred budi rečeno netko mora organizirati i predvoditi ) …….. sila poput Crkve , što bi bilo veoma teško sa sadašnjim patrijahom, ali moze i bez njega !!! Bez sile, Vučka bi mogli smijeniti u namjeri da ga zamjene, samo njegovi zapadni mentori. To bi samo obezbedilo već poznatu igru “ Kurte i Murte “ …….Tadića i Vučića !!! I to je jos dobro, kada se sjetimo na koji način je “ smjenjen “ Djindjić . Koštunica kao prvi nosioc štafete “ VELEIZDAJE “ , čini se da je nekako najbolje prošao , iako je od njega sve počelo…… “ Neka bude što biti ne moze “ !
    Nemamo izbora, moramo se boriti, ako izgubimo KiM, izgubili smo sami sebe.Da počnemo od početka
    , a počeatak zla svekolikog, uvjek su bili IZDAJNICI !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime