Kuda ide Srbija

Šta da se radi?

5
2548

Tema je lenjinska, a ni situaciji u Srbiji nije ništa bolja od one u Rusiji nakon oktobarske revolucije. Ustvari, Srbija je, činom svrgavanja Miloševića, već doživjela jednu „oktobarsku revoluciju“, barem ju je tako nazvao Koštunica. Ali je ta „revolucija“ bila fatalna za Srbiju koja je nakon toga bila opljačkana, rasprodana, sa uništenim bankarskim sistemom, visokom nezaposlenošću i sa sluganskom političkom elitom kojoj su asistirale antisrpske, „ne-vladine“ i „humanitarne organizacije“ prepustivši zemlju neokolonijalnim eksploatatorima. Povrh svega, kvislinške političke elite su „mic po mic“ prepuštale Kosmet Albancima. Briselski sporazum potpisan prije četiri godine, samo je bio posljednji, iznuđeni korak u izdaji zemlje koja je trajala više od decenije.

Narod Vučiću daje privremeni, imperativni mandat

brisel-vucic-dacic-mogerini-taci-mustafa(1)
Potpisivanje „sporazuma“ u Briselu

Narodu kojem je bilo dosta „žutih“ („tadičevaca“), glasao je za bivše radikale koji su imali pedigre revolucionarnosti, oprostio im je Briselski sporazum kako bi ih ohrabrio na samom početku njihove vladavine i čekao da vidi što će se desiti.

Od dvojice SNS-ovca (SRS-ovaca), Tome i Ace, izdvojio se onaj mlađi i dinamičniji koji je vremenom postao istinski vožd zahvaljujući ne samo svojim sposobnostima, već i tome što u Srbiji nije bilo nikakve ozbiljnije opozicije, a ni kredibilnog opozicionog lidera; kako bilo, tako i ostalo.

I ma što god opozicionari pričali, novom se voždu ne može prigovoriti da nije imao energije u rješavanju problema. Sa Vučićem je (barem) nešto krenulo naprijed, uglavnom na ekonomskom planu, narod je to prepoznao i potvrdio svojim glasanjem. Isto je tako svakome bilo jasno da je istinski ekonomski oporavak pitanje dužeg vremena, jer jednu opljačkanu zemlju nije (bilo) moguće tako lako oporaviti.

Ali ono što je narodu bilo jednako važno kao ekonomija, bilo je obećanje Vučića da će Srbiju uvesti u Evropu i po cijenu Kosmeta. Ali je i to imalo, i ima, svojih granica: preostalim Srbima na Kosmetu bi se trebalo osigurati neku vrst autonomnog statusa.

Iz ličnih a i praktičnih razloga za vođenje politike za koju je dobio mandat od naroda, Vučić je odlučio da postane (i) predsjednik zemlje, čime je dobio cezarsku moć, objedinivši praktično, mada ne i formalno, tri osnovna segmenta vlasti (izvršnu, parlamentarnu i sudsku), dok je rascjepkana opozicija nemoćno promatrala što se dešava.

Vučićevo „mirotvorstvo“

Iskreno rečeno, Srbiji, prepunoj kriminala, korupcije, ekonomskog kaosa i kvislinške politike NVO-a, je, u ovim trenucima, potrebna jedna vrst prosvijećene autokracije koja bi razriješila navedene probleme, naravno ako je osoba koja drži toliku vlast spremna i sposobna da se posveti ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju zemlje. Kada bi to bio slučaj (ili: ako je to slučaj), bila bi sveta dužnost svih, iz pozicije i opozicije, a za spas Srbije, da svim snagama podrže jednu takvu ličnost.

Da Vas podsetimo:  Bojanić: 2. maja možda i naučimo da više i trezvenije cenimo sopstvene žrtve

Vučiću energija ne nedostaje, zatim ne treba sumnjati u to da hoće nešto dobro da uradi za Srbiju, ali nema jasnu geostratešku orijentaciju koja je u ovim hladnoratovskim trenucima najvažnija da bi Srbija krenula naprijed.

Njegovo laviranje između Zapada i Rusije, a u korist ovog prvog, što se pravda neminovnošću „evropskog puta“, mada se čini da su razlozi sasvim druge prirode, pokazuje sve veći broj manjkavosti.One poništavaju sve ono pozitivno što je uspio da ostvari unutar svoje dosadašnje vladavine.

Jedna od posljedica ovog laviranja je Vučićevo „mirotvorstvo“.Ono podsjeća na ponašanje ‘kneza Miškina’, jedne od figura Dostojevskog, a koji je bio jednako blag, dobar i uviđavan kao Isus Krist.Pokazalo se, nažalost, da je, u balkanskim uslovima,„mirotvorstvo“Vučića značilo (i)uvođenje Srbije u ciklus poniženja koja teško da mogu biti više prihvatljiva bilo kome. Vučić je i te kako svjestan toga i to zorno iskazuje kroz svoje intervjue. Ima, naime, u njegovoj naraciji jedan vid defetizma tipa „što se tu može, oni su jači“.

Zapad ne želi Srbiji dobro

Ono štonaš „mirotvorac“ ne želi (ili ne smije) da shvati, to je da je Zapad odlučan u tome da UNIŠTI Srbiju, i da je to STRATEŠKI plan evroatlantizma.

Samo slijepac, mentalni i fizički, ne bi, u tom kontekstu, mogao primijetiti:

-da uništavanje Srbije traje već punih četvrt stoljeća i to svim sredstvima: bombama, demonizacijom, otkidanjem teritorija i ucjenama svih vrsta;

-da se moralno uništavanje Srbije intenzivira u funkciji navodnog napretka u „približavanjuEvropi“;

-da se intenzivno stvara Velika Albanija unutar projekta Zapada o islamizaciji Balkana, prvenstveno na štetu teritorijalnog integriteta Srbije;

-da se sistematski uništava Republika Srpska u korist šerijatske BiH;

Sve u svemu, svakodnevnim ponižavanjima Srbije nikad kraja. Albanci se u tome utrkuju bez zadrške, a Zapad, ne samo da šuti, već ih i ohrabruje u tome. Zapad je od Crne Gore, nekada pretežno srpske zemlje, napravio najljućeg neprijatelja Srbije! Zapad u ovom času uništava Makedoniju u korist Velike Albanije. A ono što nitko ne shvaća, i koliko god to nevjerojatno zvučalo, to je da,padne li Makedonija, gotovo je sa teritorijalnim integritetom ostatka Srbije.

Putin nije naivan

Zanimljiva je ljudska psihologija. Što hladnoratovski Zapad sve više i bezobzirnije udara po Srbiji, službena Srbija želi da, „radi svoje sigurnosti“, što prije postane njegov dio. Jedina je „caka“ u tome, što Zapad nikada neće prihvatiti Srbiju. Ustvari, možda će je i prihvatiti, i to vrlo umanjenu, ako ostatak Srbije postane isto što i Crna Gora, odrekne se svoje vjere i pisma, te počne mrziti samu sebe.

Da Vas podsetimo:  Proglas ili Renesansa politikantskog besmisla

S druge strane, Rusija koja od dolaska Putina na vlast neprekidno pomaže Srbiju sačuvavši je u više navrata od neljudskih poniženja, službenomBeogradu kao da je zbog toga, u najmanju ruku, nelagodno.

Putin nije naivan i vidi da je Vučić ipak više naklonjen Zapadu. I dalje se principijelno odnosi prema Srbiji, ali sa sve više nepovjerenja. Na primjer, zašto bi Rusija davala oružje Srbiji, posebno PVO sistem, koja je praktično već postala dio NATO-a, i vidljivo nastoji zadržati taj pravac tako da vojna neutralnost Srbije postaje sve više jalova floskula. Nije lijepo da u trenutku kada Zapad gomila oružje na granicama s Rusijom, da se Srbija na takav način ponaša.

Što se ekonomije tiče, Vučić (kao da) smatra da je Rusija, prostorno, daleko, da je Srbija ekonomski ovisna o Zapadu, i da bi svako drugo geostrateško ponašanje Srbije dovelo do njene ekonomske propasti (zapadne kompanije bi se povukle, broj nezaposlenih bi porastao u velikim razmjerima i slično). Ova zdravorazumska analiza ima nekog uporišta u trenutno činjeničnom stanju, ali je suštinski neistinita.

Na ucjenu odgovoriti ucjenom

Niti je Rusija daleko, niti je Srbija bez aduta.

Oni koji misle da je Rusija, prostorno, daleko i navode kao argument da je teško s njom imati ozbiljne ekonomske veze („pa je zato bolje imati veze sa Zapadom“), očito smatraju ljude idiotima. I Amerika je daleko, i Kina je daleko, itd., pa Srbija željno očekuje njihovo učešće u njenom ekonomskom razvoju. Na tome ne treba trošiti više riječi.

Mnogo je važnije odstraniti defetizam koji postulira kako je Srbija mala zemlja i kako mora izvršavati ono što joj jači nameću. Oni „jači“, to su, dakako, Brisel i Vašington, a Rusi su opet, naravno, previše „daleko“ da bi mogli Srbiju efikasno zaštititi, što je gruba neistina.

Narod je dao imperativni mandat Vučiću, ne samo da ga uvede u Evropu, već da zaštiti Srbe u samoproklamiranoj državi ‘Republika Kosova’ (RK), kao i da zaštiti dostojanstvo Srba i Srbije! U Briselu je potpisan težak, ponižavajući sporazum između Srba i Albanaca sa garancijama Evropske Unije o tome da će Srbi u RK imati zajednicu svojih općina i održati autonoman status.

Da Vas podsetimo:  "Autoput mira" - ili korupcije i heroina

Srbi su ispunili sve svoje obaveze prema Albancima, a ovi ne žele da ispune jednu jedinu: formiranje ‘Zajednice srpskih općina’ (ZSO).

Naravno, to Albanci rade zato što imaju punu podršku Brisela i Vašingtona!

Samo na ovom primjeru, a ima ih još sijaset, vidi se da Zapad neprekidno laže i da nastavlja uništavati Srbiju. Očito je, da nakon četvrt vijeka kontinuiranog uništavanja i laganja Srbije, ne može se imati povjerenja u ono što Zapad kaže. Nikad i ništa neće uraditi ono što je dobro za Srbiju. Naprotiv, čitavo je vrijeme ucjenjuje i rastače.

Zbog toga je došlo vrijeme da Srbija kaže: DOSTA.

Albanci neće da ispune svoje obaveze, lijepo. Prekidamo sve pregovore s njima i otkazujemo sve što je zaključeno Briselskim sporazumom.

Vi povlačite vaše investitore. U redu, zamijenit će vas investitori iz ‘Euroazijske ekonomske zajednice’. Pored toga, Rusima u Srbiji ćemo dati isti status kao i NATO-u.

Mi želimo da budemo dio Evropske Unije, ali da istovremeno budemo vojno neutralni, da surađujemo sa svima, i da sačuvamo naše granice. Međutim, vi nas, vašom bahatošću, ucjenama i ponižavanjima, tjerate da se svrstamo drugačije i da tako obranimo našu samostalnost.

Vučić ima historijsku šansu da se, ovakvim ponašanjem, svom narodu i svijetu prikaže kao istinski državnik, a ne samo kao menadžer veberovskog tipa. Ako se Srbija pokaže odlučnom u isticanju svog dostojanstva i jačanju svoje državnosti, pošto je njen prag tolerancije ponižavanja odavno pređen,Zapad će jedino na ovaj način shvatiti da ima posla sa ozbiljnom državom. On drugi jezik, osim sile, ne razumije.Shvatit će da se mora povinovati ovakvim argumentima ukoliko ne želi da izgubi Srbiju i morat će, između ostalog, prisiliti Albance da se drže zaključenog Briselskog sporazuma i da omoguće formiranje ZSO.

U protivnom, ako Srbija ne pokaže ovaj stepen odlučnosti, shvatit će se da je ona nemoćna i da snjom svatko može raditi što hoće, a njeno će se ponižavanje i komadanje nezadrživo nastaviti.

Svi koji govore da su predloženi potezi rizični i nerealni, ti imaju debelog ličnog interesa da se tako postave.

A oni koji se žele igrati Tita, zaboravljaju da se Tito, u odlučnim trenucima 1948., suprotstavio silom daleko nadmoćnijem neprijatelju da bi sačuvao kako svoju zemlju, tako i „mir i stabilnost u regionu“.

vlajki

Emil Vlajki

www.nspm.rs

5 KOMENTARA

 1. @Vlada Cokolada 11. јуна 2017. at 05:24
  „Vlado Cokolado“, a sta mislis, da li je Dodik marioneta zapada i da li je i on „u njihovom dzepu“? Ti, izgleda, ne znas kako je Milorad Dodik dosao na vlast. Ostavi profesora Vlajkija – on je Hrvat i kao takav objektivniji je od mnogih Srba koji su na vlasti, a Dodik je predstavlja najvecim Srbinom u vaskolikom srpskom narodu – sto apsolutno nije tacno! Medju prvima se zalagao za „razmjenu“ srpskih za srpske teritorije odnosno za otrcanu Vucicevu floskulu da je potrebno „razgranicenje“. Pogledaj Dodikove intervjue kojih se ti „ne sjecas, imas amneziju- sta li?:

  https://www.telegraf.rs/vesti/politika/2984230-rs-srbija-cetiri-opstine-kosova-evo-kako-dodik-vidi-resenje-razgranicenja-to-ne-znaci-da-cemo-staviti-bodljikave-zice-na-nase-ograde

  РС, Србија, четири општине Косова – ево како Додик види решење разграничења: То не значи да ћемо ставити бодљикаве жице на наше ограде
  – У протеклих 20 година Дејтонски споразум није поштован, умањена су права Републике Српске, положај наших сунродника у околним земљама је тежак – изјавио је Милорад Додик
  Мапа, Карта, Београда, србија, србије
  Фото: Профимедиа

  Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да је време да Срби изађу са јасним политичким, националним програмом и захтевима, који би могли да буду њихов циљ у овом веку, за разлику од претходног, који је, каже, за нас био катастрофалан век.

  Косово на корак од визне либерализације: Да ли ће Европска комисија 29. августа дати коначну реч?

  Он напомиње да су се међународне околности промениле, али да под тим не мисли на промене америчког или неког другог међународног става већ на чињеницу да, рецимо, у протеклих 20 година Дејтонски споразум није поштован, да су умањена права Републике Српске, да је положај наших сунродника у околним земљама тежак и, коначно, да је Србима сада већ доста свих понижења.

  Време крајем деведесетих година и лош период српског народа је прошло. Морамо да се издигнемо изнад тога и да кажемо: “Да, овде смо стали, довде смо дошли, шта је то што желимо да урадимо да нама буде боље?““, уверен је председник Српске и додаје:

  – А не овако поцепани на српски национални и државни корпус, заокупљен стално неким решењима, да ли Косово, да ли Република Српска, да ли овамо или тамо, без јаснога путоказа куд идемо – рекао је он и истакао да најпре разграничење мора да се реши.

  – Зашто разграничење? Зато што сви народи око Срба, а Срби су им доносилац слободе кроз историју, покушавају да своју националну и државну градњу искључиво обављају на антисрпској политици. Од Хрватске до, ево, Бошњака овде у Босни, до Албанаца на Косову, па и Црногораца у ЦГ, па и Македонаца, који оспоравају право нашој цркви тамо да егзистира, и много чега другог – објашњава он.

  Сви народи око Срба покушавају да своју националну и државну градњу искључиво обављају на антисрпској политици-Фото: Милена Ђорђевић

  А, ако је већ тако, каже, онда је најбоље да се разграничимо.

  – То не значи да ћемо ми направити бодљикаве жице на нашим оградама. Не, ми само хоћемо да афирмишемо наше интересе. Значи, Република Српска, Србија, четири општине Косова, реинтеграција српске политике и националних интереса у ЦГ – тумачи Додик појам разграничења како га он види.

  Председник Српске каже да зато подржава идеју председника Србије Александра Вучића, али додаје да се он истоворемено залаже и за разграничење у Босни и Херцеговини.

  -Република Српска треба да настави да се бори за свој пун државни капацитет. Ја верујем у ту идеју, без обзира на неке који би се, можда, сада подсмешљиво насмејали томе. Ја верујем, јер некако осећам тај пулс народа овде, који напросто није престао да верује у ту могућност и да оно што нас је као невреме снашло, као то невреме треба да прође и да ће доћи време да ми можемо да се позиционирамо – каже Додик.

  Република Српска треба да настави да се бори за свој пун државни капацитет, сматра Додик-Фото: Телеграф

  Чињеницу да је идеја о разграничењу, коју је, као лични став, изнео председник Вучић, у Србији наишла на жесток отпор опозиције, Додик објашњава констатацијом да је једна од бољки српског народа у целини да урушава сваки свој ауторитет. Институционални и лични.

  – Нема моћне нације у свету без јаког лидера. А Срби као да упорно све ово време покушавају да све своје лидере, или оне којима је дата прилика да буду лидери, некако оспоравају или сами уништавају. Ðинђић је постао велики државник тек кад је сахрањен, а пре тога шта нисмо могли да чујемо о њему – примећује председник Српске.

  Он додаје да је један део концепта међународне заједнице да влада дугорочно овим простором то да урушава лидере и институције.

  – Чим се ви дигнете са снагом у свом народу, више од оног што странци мисле да је дозвољено, они ће кренути да вас урушавају. И да тиме урушавају институције. Према томе, та прича је потребна и ми се морамо окупити око тог неког ауторитета. Често сте мислили да је то у оквиру СПЦ, али видимо да неки оспоравају и патријарха. Оспоравају све што долази као истински процес тражења и позиционирања нације и народа – наводи Додик.

  Ми се морамо окупити око неког ауторитета, а иако се мисли да је то у оквиру СПЦ, видимо да неки оспоравају и патријарха

  Он се, у том контексту и уз констатацију да гаји велико поштовање према Цркви као „кључном елементу српског идентитета“, осврнуо на, по њему веома озбиљан, напад на Александра Вучића, који је, због идеје председника Србије о разграничењу са Албанцима, упућен из Дечана.

  – Немам намеру да држим ником предавања, и наравно да имам и саосећање и емпатију, како год би то требало да се назове, према нашим људима који остају или су негде далеко изван граница Србије. Али, да сада једна патетична прича о четири монахиње треба да буде искључиви фактор српске нациопналне државне политике, то говори да је Србија демократско друштво, у коме је слобода мишљења далеко више изражена него што многи желе да признају самој Србији – каже Додик.

  Србија ће, уверен је, успети да заштити своје интересе уколико се Вучић одржи као државник, а не само као политицар, а државник, истиче, „мора да доноси одлуке које ће се можда у том тренутку прогласити несхватљивим или некако другачије, али које ће бити донете искључиво у корист српког државног и националног интереса“.

  Србија ће, уверен је, успети да заштити своје интересе уколико се Вучић одржи као државник, а не само као политичар

  На питање како види став канцеларке Ангеле Меркел да нема промене граница на Балкану и да ли се он односио на Републику Српску или на Косово, или на обоје, Додик каже, да прво ваља рећи да је Немачка „шампион у мењању граница“ и да је управо она „детонирала промену граница у бившој Југославији“,

  – Немачка тог времена под Геншером је управо била кључни фактор да се отпочне рат и да се ратује у бившој Југославији, зато што је кроз свој европски пројекат, како су они то звали, захтевала да се признају Словенија и Хрватска као независне државе, о чему није било никаквих унутрашњих договора, и кад су то учинили рат је могао да почне, наравно – објаснио је он.

  Тако је, каже Додик, искреиран један стеротип који Немачка жели да конзервира.

  – Они сматрају да је питање, рецимо Косова, завршено и да Косово има своје границе. То што има неке унутрашње са севером и четири општине, то рачунају да ће се некако решити, да ли блиц кригом или неким договором, али, углавном једног дана ће се то, по њиховој претпоставци, решити – нагласио је.

  Немачка сматра да је питање Косова завршено и да Косово има своје границе.

  Међутим, председник Српске скреће пажњу на чињеницу да и БиХ има своје унутрашње границе.

  -Те границе су јасно повучене, катастраски јасно лоциране. Те границе се сада зову ентитетске, али нема разлога да оне сутра не буду неке друге. Само наивни могу мислити да је проблем Босне завршен, тиме што се он херметички или хипотетички држи као такав“.

  На питање како гледа на спекулације да ће се питање Косова и Метохије решавати на некој међународној конференцији, Дејтону два, Додик нема дилему:

  – Не треба Србима Дејтон, то је глупост. Видим да претендујете на то да то треба да реши дипломатија. Дипломатија ће дати печат, а решење морамо ми овде да остваримо. Дакле, уколико ми будемо имали јединствен национални консензус, да став свих органа Србије буде јединствен шта се жели по том питању, онда је то сасвим једна друга ствар – закључио је Додик.

  I granice Kosova su jasno locirane bile i ostale. Pa su se opet usudili bez nas da pitaju i prodrli u unutrašnju politiku jedne zemlje i oteli našu teritoriju. Tako je moguće isto promeniti granice sa Kosovom. Kao i pripojiti Rep. Srpsku Srbiji. Sto je jedino pravo rešenje!!! Sandzak i ostalim malim delovima Srbije, treba dati do znanja da nema odvajanja i pripajanja, ako im se ne svidja u svoje matične države da izvole

  Ako to vazi za sve, onda zasto ne vazi za nas narod? Nema bosanskih Srba ili ne znam kakvih Srba. Jedni su Srbi, to je jedan narod. Ako tako dozvolimo bice kao sa luzickim Srbima da nemamo dodira.

  Ma dokle ima Srba da to bude nase. Ne trazimo mi tudje. Ali ne mozemo ni biti nerealni, jer smo okruzeni vojnim savezom koji misli drugacije. Ne treba ih se plasiti, ali treba biti realan i izvuci najvise za svoj narod.

 2. SRPSKI KOMUNIZAM

  Kad ovi današnji srpski komunisti govore o patriotizmu i poštenju onda se čoveku koža naježi. Srbijom vladaju još uvek komunisti koji koriste sve blagodeti koje su nasledili od komunizma. Ne snose nikakvu odgovornost, vladaju autokratski, nemaju sud, kradu, laži i misle da su bogom dani. Oni ne čuvaju srpsku naciju, i ne brane srpski nacionalni interes, već ga zarad vlasti uništavaju. Nažalost, koristeći tu komunističku doktrinu oni su izvršili i izdaju i pljačku Srbije. Naravno da za to nisu kažnjeni jer se brane imunitetom i anarhijom. Zatim oni slave komunizam koji je od 1941 godine do 1945 godine poubijao 150.000 Srba, a isto toliko ih je i pobeglo iz Srbije, samo da bi spasili živu glavu. Na taj krvav obračun sa neistomišljenicima spremni i današnji komunisti, jer i oni neće promenu komunističke ideologije u Srbiji. Znači komunisti su najveći neprijatelji i srpske države i srpskog naroda. I današnji komunisti su svesni zla koja su počinili srpskom narodu, zato u slučaju gubitka vlasti oni će izazivati građanski rat i pebeći iz Srbije. Drugog im nema. Naravno iza sebe će ostaviti samo pustoš…
  Na kraju, komunizam je i strahovlada, pa mi dođe da uzvikem: „Živeo Vučić, đavo da ga nosi“…
  P.Sajdžo 2020.

 3. KATANAC NA TELEVIZIJI

  Razlog mog javljanja je nesvakidašnja pojava opozicije na uzurpiranoj državnoj televiziji Srbije gde se jasno videlo pravo stanje ove kriminalne vlasti i medija u Srbiji. Mnogi Srbi ne znaju da je dolaskom Vučića na vlast Srbija upala u jedan totalni medijski mrak i to stanje traje i do danas. Znači da Vučić krije istinu od naroda koji još nezna kakva im je zla počinio. To se najbolje videlo kada je jedan opozicionar na toj uzurpiranoj televiziji postavio samo jedno pitanje: “Kada će država da se obračuna sa lopovima iz samog’ vrha vlasti”. Tada je nastao pravi haos u studiju. On je takođe doneo i dokaze i hteo je da prezentuje javnosti istinu o pljačkama vrha vladajuće partije. Bio je odmah sprečen ali je uzdrmao jednog člana vladajuće partije (Martinovića) koji je osetivši da je priteran uza zid počeo da urla u studiju i to urlanje je trajalo sve do kraja emisije. I voditeljka čim je osetila prodor istine u studio odmah je ne dvoumeći se prekinula dalju emisiju. Tim svojim činom sve se videlo i ona je pokazala da svesno skriva istinu od naroda (po zakonu kažljivo) i da radi u jednoj zloj kući Srbije. Bio je to direktan kontakt istine sa vlašću i javnošću Srbije gde je vlast doživela pravi debakl. To je bio TV kuršlus-skandal koji se više nije komentarisao ni u jednim medijima. Ali reperkusije takvog njegovog ponašanja i zbog stanja u medijima Srbi već plaćaju. A brzo će doći i dan kada će prevareni Srbi jasno videti da Srbija i nije više njihova već tudja država. Srbi neće imati ništa srpsko u Srbiji! Vučić je pljačkom i obmanama doveo srpski narod u tešku socijalnu bedu i zarad nekog zapošljavanja on besomučno rasprodaje Srbiju. Tako je predao i Kosovo i na kraju ni Evrope ni Kosova. Lično tvrdim da je Evropa samo srpski neprijatelj i ništa više. Tako će Vučić uz pomoć Evrope rasprodati celu Srbiju pa neće biti ni Srbije ni zarada u Srbiji… Živi bili pa videli…Dalje…

  Sada verujem da će svetski istraživači ponovo početi da proučavaju koliku moć imaju uzurpirani mediji u svetskoj politici i u obmani građana. Najverovatnije je da će kao uzorak ispitivanja uzeti baš Srbiju jer je Vučić od samog dolaska na vlast (da ponovim) potpuno blokirao sve medije u Srbiji. Nažalost ni srpska opozicija neće da razume koliko je velika moć i uloga uzutpiranih medija u srpskom političkom životu. Ta “opozicija” vrlo revnosno izlazi na sve izbore znajući da će ih izgubiti. A zašto to rade? Zato što su mnogi od njih lopovi koji se još uvek slobodno šetaju Srbijom.

  Takva opozicija neće slobodne medije u Srbiji već se i oni pored Vučića bore za medijski mrak:u Srbiji. Srpski Narod još ništa nezna recimo o briselskom sporazumu, nezna da je Srbija potpuno opljčkana, rasprodata i da je Kosovo ustupljeno Albancima. Pljačka se vrši na sve moguće načine to je pljačka nezapamćena u srpskoj istoriji. Otvaranjem tih stranih obnosno stranih pljačkaških preduzeća već se nazire eksploatacija jeftine radne snage srpskog naroda. To je i uslov svih tih srboždera. Ti radnici ze zovu robovi koji će raditi u robovlasničkoj državi koja se zove Srbija. Uz sve to ova vlast nas je do guše i zadužila. Niko nezna gde su te milijarde i kako će mo ih vratiti.
  Pored pljače Vučić je izvršio i veliku izdaju Srbije i srpskog naroda. Kada se to sazna Vučića neće biti u Srbiji. Svi znamo da nam pre Vučića nije trebao pasoš za Kosovo. Posle njegovih tajnih pregovora u Briselu mi vadimo pasoš u Jarinju. Da li lažem!?
  To se zove izdaja Srbije i Srba zato Vučić mora robijati. Ustav nećemo pominjati. Uz sve to Vučić nam javno zatire i istoriju o srpsku veru na Kosovu i u Srbiji. I zato Vučić mora teško robijati…
  Uz sve to treba ispitati i učešće Vučića u (ponavljam) pljačkama Srbije. Za vreme njegove vladavine nestalo je više desetina tona našeg zlata iz sefa u Cirihu. Na razne načine izneto je preko 50 milijardi evra iz Srbije s mi još nemamo suda koji će utvrditi sva zbivanja sa Srbijom i krivce strpati u zatvor!?
  Na kraju Vučić živ neče doći na TV duel sa političkim neistomišljenicima ili sa ekononistima… ZAŠTO???
  P:SAJDZO 2

 4. ma ostevi se ti toga.srbijom vladaju komunisti,to je osnovni problem,a da li je na zadatku tadić,vučić ili dačić,to je sve jedno.njima je važno da je sve ostalo isto.šta se to promenilo,ništa,važno im je da ostane sve isto,po cenu naravno teritorije srbije,a njima je bitno da njih niko ne dira.svremena na vreme,dovedu ovi iz senke po nekog svog da nekog kao slučajno pohvali,kad vide da se mnogo drma,pa opet po starom.što se tiče legitimnosti izbora,to nije tačno,nije srbija dva miliona glasača,premda je oni svode na taj broj,ali ima srbija i one pametne za razliku od nepismenih.da napomenem,komunizam je opijum za budale i nepismene.pošto je srbija pokazala da je protiv crvenog terora dve hiljadite,ovi su na sve načine to sprečili ubacivši sve svoje komuniste kojima su zamenili imena stranke,da bi zavarali srbe.zbog toga što srbi nikada nisu bili komunisti niti su pristajali na to zlo,ovi su smišljali stalno nove prevare.toliko nas komunisti mrze da će nas totalno izbrisati sa teritorije srbije.uostalom uzmite podatak o broju onih umrlih,i onih mladih koji masovno napuštaju srbiju.srbi u srbiji nemaju nikakva prava,svi ostali imaju veća prava od nas srba,čak i psi lutalice.opljačkali su srbiju,izneli pare na razna ostrva,pa pokupovali sve po srbiji,a i dalje vladaju iz svojih firmi koje je napravila civilna i vojna udba,odakle sve prevare finansiraju.ovi što se vode kao političari su običan dekor ili cirkuzanti.za vreme miloševića je jedan arkan i njegovi ortaci su bili poslanici,sada ovi kao iz cirkusa,jednom rečju rijaliti.

 5. Влајки може да глуми да мари за Србе и Србију само док не помене свог патрона, Вучића. Тог тренутка из авиона постаје видљиво његово прећуткивање истине, коју сви знамо, и која је да је Вучић издајник у џепу запада, који за њихов и свој рачун у сваком погледу уништава Србију. Не, за Влајкија је он „државник“ који мора да се „докаже“ у овом „преломном тренутку“. А доказаће се ни више ни мање тако што ће се у „већ изгубљеном“ Космету „изборити“ за ЗСО. ЗСО, која је једно велико ништа, без икаквих законодавних, управних или извршних овлашћења, са јединим правом „увида“ у рад (албанских) власти – које је основно право било кога у било којој земљи која се зове демократском. ЗСО чији значај Влајки, као и остали у служби његовог патрона, надувава ван сваке везе са чињеницама, с јединим циљем да се олакша Вучићево планирано ампутирање Космета за рачун запада (слично се ради и са руским хуманитарним центром).

  Да ли Влајки размишља о томе да сваки балон који се предува пукне? И у коју рупу ће се онда сакрити?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime