Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom

0
56
© AP Photo / DIMITRI MESSINIS

Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom – zemlja je bila otrovana i do deset godina, rekla je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Nisu nastradali samo Srbi, nisu samo oni. Nastradali su i vojnici NATO-a, većinom Italijani, koji već dugo godina ne mogu da dobiju odštetu. Niko im ništa nije govorio, a zatim su se razboleli od onkoloških bolesti”, rekla je Zaharova za banjalučku ATV.

Ona je kazala da se od posledica bombardovanja rađaju bolesna deca, da je zaražena hrana, zemlja koja daje prinose, a da za to nema nikakvih “vapaja javnosti”, javnih pobuna pravnih organizacija koji bi davali grantove od strane Evropske Unije za rešavanje problema – kako isplaćivati ljudima odštetu, kako lečiti ljude i tako dalje.

“Nikakve ‘Anđeline Džoli’ ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna jer su im roditelji bili otrovani. To nije zanimljivo, toga nema. Nema ni Hirošime i Nagasakija. Ako odete u Japan, probajte da nađete Japanca koji će Vam reći da su ih bombardovali Amerikanci. Verovatnije je da će reći da ih je nuklearnim oružjem gađao Sovjetski Savez. Iskreno, ne mogu reći, da to što je bilo u Iraku da je to bolje, lakše, prostije od onoga što je bilo u Beogradu ili gore, teže i užasnije”, rekla je Zaharova.

https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime