Šta je sve obećao Zoran Djordjević u Leskovcu

1
1252
Zoran Đorđević / Foto:YouTube Screenshot

Iako pozvan da otvori Roštiljijadu ministar za rad Zoran Djordjević je iskoristio priliku da poseti Centar za socijalni rad, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Sigurnu kuću i Udruženje distrofičara.

“Po kvalitetu sistema socijalne zaštite, Srbija mora da bude na nivou, pa i iznad Švedske. Upravo zato  lestvice postavljamo izuzetno visoko i želimo da ih dostignemo. Stvaranje uslova za kvalitetan rad ustanova socijalne zaštite je posao, koji je Srbija, kroz različite projekte počela pre nekoliko godina”, rekao je Djordjević koji je kasnio ali se novinarima nije izvinio zbog čekanja.

On je doda i da je “jednako važno i to koliko su socijalni radnici zadovoljni svojim statusom”.

” Svakako ćemo raditi i na njihovom materijalno-finansijskom položaju. Neću dozvoliti da ”vozovi prolaze”, a da oni ostanu na sporednom koloseku. Stalno pričam o tome i već sam na tu temu razgovarao sa predsednicom Vlade, a danas i sa ministrom finansija. Moramo da povedemo računa o socijalnim radnicima i medicinskim radnicima zaposlenim u sistemu socijalne zaštite. Žao mi je što su, kad god se nešto loše desi, oni na udaru, ali tvrdim da svoj odgovoran,  težak i stresan posao, najveći broj njih obavlja savesno i u interesu stranke”, rekao je .

Djordjević se upoznao i sa uslovima rada zaposlenih u  filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, a potom i sa osobljem i korisnicama Sigurne kuće.

Na samom kraju radne posete  on je razgovarao i sa članovima Udruženja distrofičara, od kojih je tražio da identifikuju najveće probleme sa kojima se suočavaju.

”  Nama treba prostor, jer iz ovog koji sada koristimo, moramo da se iselimo” , rekla je predsednica Gordana Stojanović, uz objašnjenje gradonačelnika Gorana Cvetanovića, da su prostorije vlasništvo ”Doma” i da je lokalna samouprava dala zeleno svetlo za njihovo otudjenje.

Da Vas podsetimo:  Vo i „Revolucija“

Pošto je od Cvetanovića dobio informaciju da lokalna samouprava ima adekvatan prostor , Djordjević je obećao da će prostor koji grad ustupi Udruženju distrofičara, ministarstvo urediti.

Izvor: jugpress.com  

1 KOMENTAR

  1. То што је обећао, министар ће највероватније и испунити.Гордану Стојановић, председницу Удружења дистрофичара памтим, као дивну жену, душу од човека, из најтежег периода, када нисмо имали где да вежбамо са Књижевним Клубом Глубочица, она нам је омогућила термин.Ја сам задихан, и знојав декламовао песме:Гегула, Висећи мос’.Ето како се у Лесковцу, преко ноћи, једно гаси, а друго гради.Наиме ЈП Дом убира кирије, од локала по граду, па је вероватно овакав потез града, за отуђењем а због вероватно, неизмирених обавеза, нажалост био неминован…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime