Šta kaže Jovanka, a šta kažu Srbi…

2
1190

Slika za najavuRekao sam sebi već million puta da ću se okaniti komentara i kritika. To bi, međtim bilo moguće samo kada bih prestao da čitam srpsku štampu, odnosno kada bih zaboravio i potpuno odbacio srpski jezik i svoje poreklo.

Danas, u mnogim srpskim medijima, kada dođe do neke teže situacije, neki novinari odmah počinju da pišu o drugu Titu, i onome srećnom dobu kada je on bio doživotni predsednik. Za divno čudo, Srbi i samo oni, kao komentatori tih tekstova, odmah preko pluseva koji su kriterijum za ocenu događaja iz tog “srećnog vremena”, masovno ponovo pevaju kako se kunu najvećem srpskom sinu, da sa njegovog puta neće da skrenu. S nekim ponosom se piše šta je ostalo u sefu druga Tita, na primer Karađorđev orden sa dijamantima, čiji je vlasnik bio kralj Aleksandar, a sada ga traži  “maršalov” unuk Joška Broz. (Šta bi bilo da ga traži princ Aleksandar Karađorđević, koji ne zna da govori dobro srBski?)

za ilustraciju u tekstuOnda naši komentatori s divljenjem govore o tim “poklonima”, koje je drpio, pardon dobio drug Tito, pošto je sproveo našu socijalo-komunističku revoluciju i uselio se u vilu u Užičkoj ulici na Dedinju, koju je drpio, dobio od porodica Acović. Na srBskom i patriJotskom, to se kaže, “ bijo sposoban čovek”.

B92 je objavio članak o tome šta je sve u Titovom sefu, i na kraju se lepo kaže, da Žarkova deca Zlatica, Joška i drugi sada traže da im se vrati nasledstvo.

Kada porodica Karađorđević traži nasledstvo, onda im se lepo kaže na srBskom, “vi ste kvislinzi, izdajice naše socijalističke revolucije ”, prema tome nema nasledstva. Kada Brozovi traže neko “nasledstvo”, onda komentatori pišu, ”mi smo se borili u svim ratovima za Jugoslaviju, za Srbiju, Tito je bio najbolji, da mu se vrati sve sto je “pokradeno”. Ne razumem kako se zove nešto što neko uzme od nekog lopova?

Da Vas podsetimo:  Svemu veštačkom što je stvoreno na svetoj srpskoj zemlji preti bolno raspadanje

Lopov nešto ukrade, posle mu drugi lopov to uzme. Ko je u toj priči lopov, a ko je žrtva ?

D.Rakić

Nice-France

EU

2 KOMENTARA

  1. Pitam autora kakve veze ima Jovanka Broz sa „drpanjem“ Pa zar Petar II.Karadjordjević nije izdajnik ? Pročitajte studiju istoričara B.Petranovića koliko je Petar II. ukrao para i zlata, ne ovog što je poneo iz zemlje kada je bežao, već onoga što je bilo u rezervama zlata i dolara u SAD, Engleskoj, Bratzilu, Švajcarskoj … sve do 1943. Sačeuvaj me Bože da branim Tita, ja samo kažem da je Aleksandar I.došao glave Srbiji ulaskom stvaranjem Jugoslavije, da je Petar II. ukrao zlato i narodni novac i da je ovaj njegov naslednik jedan nesposobnjaković i nedostojan prezimena. A što se tiče Jovanke, pa sramotan je odnos prema toj ženi od 1980 godine i evo baš danas se vidi koliko je ona bila poniđena od svih vlasti. Ona je bila na delu veća srpskinja od ovog princa koji bi da uzme sve i od ostalih rodjaka.

  2. Diskusije sa kojima se zamajavamo tipa za Kralja i protiv Tita danas nemaju veze sa zivotom. Mogli bi se pitati sta su pokrali velikasi izmedju dva svestka rata pa su za ciglih 20 godina postali prebogati.Oni za vreme Tiya su krali, ali ta vlast je najmanje krala od svih koje znamo.Ali ostavimo njih i jedne i druge zajedno sa Kraljem i Titom istoriji. Sta je bilo od prvog do drugog velikog rata, i sta posle drugog lkad je dosao Tito. A sta opet ostavi iya sebe Tito. To su pitanja na koja treba da odgovori istorija. Mi bi trebali da se pozabavimo danasnjicom, ali to je uvek teze nego setati kroz proslost.Zato iz kukavicluka radijese zabavljmo onim sto je nekad bilo. Ko su danasnji pljackasi, i sta ce biti sa Srbijim koja je olesena propisno. Koliko smo mi pojedinacno odgovorni za katastrofalnu situaciju koju ostavljamo potomcima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime