Šta nam se to događa? I šta nas još čeka?

1
104

Bože, pomozi da izađemo iz ove paklene igrice, vratimo se srbskim svetiteljima i prestanemo sa upropaštavanjem sebe samih

Dva masovna ubistva, do sada neviđena u Srbiji, u dva dana. Kod jednog je počinilac dečak od 13 godina, u drugom mladić od 21. Žrtve većinom deca i mladi.

Od kuda to kod nas? Zašto? Šta će dalje biti? Ko je kriv? – Traži se odgovor i traži se rešenje!

A odgovor je prost.

Dogodio se pakao.

A u pakao ne verujemo!

Pustili smo pakao da uđe u naše živote, u našu prosvetu, u kulturu, u medije, u privredu, u porodicu, u našu državu, naše društvo…

U Boga možda i verujemo, ali u pakao ne. Predstave o paklu ne uklapaju se u naše viđenje sveta jer moramo misliti pozitivno, kao na TV reklamama. A i ako verujemo onda to može samo kao u metaforu ili alegoriju. I sada kada nam se pakao dogodio, pitamo se: šta ovo bi?!

Izvor: 24sedam.rs

A u paklu radost ovih dana!

Pozvali smo ga da uđe u naše živote. Pozivamo ga neprestano od 5. oktobra i to nazivamo reformom. U reforme verujemo, a ne verujemo da nam dolaze iz pakla jer mislimo da pakla nema. A onda se pakao očigledno dogodi i pitamo se: šta ovo bi?

I pre 5. oktobra smo paklu otvorili vrata. Onda kada smo proglasili da Boga nema, a da je Broz bog. To stvorenje iz pakla je bog?! Tada se nije događalo da dete ubija svoje školske drugove, ali to je bilo na nižem nivou.

Peti oktobar je samo sledeći nivo – next level igrice koja se zove Put u pakao Naroda Božijeg.

A sve je počelo kada je srbski kaluđer Dositej prestao da veruje u otkrovenje Božije, napustio manastir, poverovao u teorije iz pakla koje se zovu racionalizam i prosvetiteljstvo i postao prvi ministar prosvete u novostvorenoj državi Srbiji. To je bio START igrice.

Da Vas podsetimo:  Godišnjica Bitke na Košarama: Kako je 110 srpskih vojnika zaustavilo 50 puta jačeg neprijatelja

I šta će sledeće biti? – pitamo se.

Pa next level.

A na sledećem nivou pakao gori od ovoga. I grozote koje samo pakao može smisliti. A mi ćemo se opet pitati: Šta ovo bi? Kuda ovo vodi?

Sve dok ne dostignemo level pro. A level pro je dolazak Antihrista. Dalje nema – kraj igrice!

Na kraju će doći Gospod da sudi živima i mrtvima. Hoćemo li ga dočekati kao Narod Božiji ili ćemo se klanjati Antihristu i pretečama njegovim – stvorenjima iz pakla? Nemamo odgovor na ovo pitanje.

Naravno, moglo je biti i drugačije. Uvek postoji izbor. Srbi su znali i za drugačiju prosvetu, drugačiju državu, porodicu, kulturu. Sveti Sava je nju uredio za nas. Onaj Sveti Sava čije su mošti spaljene na Vračaru, negde blizu škole u kojoj se desio prvi masakr. I sveti Vladika Nikolaj, onoj koga proslavljasmo na dan kada se desio zločin na Vračaru, ostavio je za nas narodni program sa jasnim uputstvima kako da uredimo našu državu i društvo.

Bože, pomozi da izađemo iz ove paklene igrice, vratimo se srbskim svetiteljima i prestanemo sa upropaštavanjem sebe samih.

autor:Leko Kolašinac

1 KOMENTAR

  1. ,,Bože, pomozi da izađemo iz ove paklene igrice, vratimo se srbskim svetiteljima i prestanemo sa upropaštavanjem sebe samih.,,
    Amin

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime