Šta (ne)kaže struka

1
626

Piše: Aleksandar Arsenijević

Kako vreme odmiče a epidemija virusa korona u Srbistanu, sudeći na osnovu svakodnevnih zvaničnih podataka, uzima maha, Srbistanci kojima racionalno razmišljanje ne iziskuje preterani fizički napor, ne mogu se oteti utisku da su već godinu dana deo aktera svojevrsne komedije apsurda. Komedije u kojoj su nosioci glavnih glumačkih rola članovi medicinskog dela Kriznog štaba na jednoj strani i političkog na drugoj, a gde mudri Srbistanci statiraju u kukuruzu.

Dok struka, kao neprestano insistira na pooštravanju epidemioloških mera, predstavnici vlasti im to nedaju. I nema veze što samo totalno zalađeni još nisu ili ne žele da ukapiraju ko se o ovome, kao i o svemu drugome, za sve pita i o svemu odlučuje. Ko je dramaturg i režiser srbistanske urnebesne tragedije od čije dobre volje i raspoloženja, čitaj interesa, zavisi kako će se vladati epidemija. Šta će da kaže, odnosno ne kaže, struka a šta na to ima da besedi recimo pozornik Vesić, mlađani Kebara, Šormaz, Bakarec…

Samo nisu svi Srbistanci zalađeni ima među njima i onih što su veoma zainteresovani da sada, ako to nisu mogli prošle godine, od dr Kona i ekipe čuju, osećaju li i najmanju odgovornost i zašto ne, zbog toga što se, pošto je gospodar Vučić uz sasluženje struke sporadi izbora proglasio pobedu nad virusom korona, u julu i avgustu broj zaraženih i umrlih višestruko uvećao? Da čuju šta kaže struka kako je moguće da prepuni turistički ili tržni centri i hiper marketi nisu, a butici, gvožđare, frizerski saloni, knjižare, prodavnice hrane za kućne ljubimce… jesu potencijalna žarišta zaraze? Zašto se niko iz struke nije javno oglasio i dao ostavku na članstvo u Kriznom štabu posle masovnog performansa otkrivanja spomenika gospodaru Vučiću, pardon Nemanji?

Da Vas podsetimo:  Četvrta grana vlasti

I ono što je najbitnije, kada se manipuisalo brojem zaraženih i umrlih? Onda kada je trebalo rasprodati maske koje je gospodar srbistanski, kako je tvrdio dobio na poklon od Brata Si? Kad je po svaku cenu trebalo održati izbore ili sada kada, uprkos tvrdnjama svemogućeg i sveznajućeg vođe, vakcinacija ne ide očekivanim tempom?

Nije li sve je svo ovo vreme posredi princip – kad’ je muka onda struka?     Princip od koga već drugi mandat ne odstupa čačanski obor knez MrMi kad god se nađe u neobranom grožđu. Bili to seča drvoreda, ulje i nafta u Moravi, nezapamćeno zagađenje vazduha ili COVID epidemija.

Čini se da je od sve struke samo dr Nestorović, šta god mislili o njemu, imao bele bubrege da gospodaru i bratiji jasno i glasno kaže:

– Nađite drugog, ko vas j…  ja sam budala samo za sebe!!!

Izvor: Ozonpress

1 KOMENTAR

  1. Bravo za tekst.Za ovih godinu i nesto dana citajuci izave lekara iz KS uvek se ispostavilo da se njihove odluke ne postuju i da je „neko“ iznad njihovih odluka.Zato sam ja u razgovoru sa mojom divnom doktrorkom od pocetka korone dala prioritet jacanju imuniteta (reishi,acerola).Napolju maska,distanca,higijena antibakterijskim sapunom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime