Šta radi „fašista“ Džim Douson u Srbiji?

3
2497
Marinika Tepić

Povodom saznanja da je u Srbiji boravio militantni fašista Džim Douson iz Škotske, poslanica Nove stranke Marinika Tepić tražila je od ministra policije Nebojše Stefanovića, direktora BIA Bratislava Gašića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da dostave informacije o kretanju Dousona po Srbiji, njegovim saradnicima i da saopšte šta znaju o njegovim „donacijama“ srpskim manastirima na Kosovu i Metohiji.

Tepić je navela da je Douson u Srbiji boravio najmanje u periodu maj – jun ove godine, te da o tome svedoče njegove fotografije, javno objavljenje, na Avali i u manastiru Rakovica. Budući da je reč o militantnom fašisti, kakve su mere MUP, BIA, VBA i ostali nadležni organi preduzeli tim povodom, i da li ćutanje povodom toga znači da vlast Srbije štiti Dousona, upitala je ona:

-Kako je moguće da je ova individua našla utočište upravo u Srbiji? Da fašista donira srpske manastire? Mada, sudeći po fotografijama, te donacije ne sadrže ni hranu, ni lekove, ni higijenska sredstva, već više liče na „duge i kratke cevi“. Zahtevam da mi se odgovori da li je on još uvek u Srbiji, da mi se dostave informacije o evidenciji njegovog boravka u Pančevu, Beogradu, Srbiji uopšte i na Kosovu i Metohiji, kada i gde je dolazio/odlazio, kao i informacije o njegovim domaćinima ovde koji su ga vodili i po streljanama.

Veliki broj aktivnosti Dousona odnosi se na Kosovo i Metohiju. Uz parole „Kosovo je Srbija“, on redovno objavljuje fotografije sveštenika pored „dugih cevi“ i potpisuje ih kao „ratne sveštenike“. Zato pitam pre svega Marka Đurića, ali i ostale nadležne državne funkcionere, šta zna o najmanje dve donacije ovog fašiste srpskim manastirima na KiM, i da li su tzv. donacije išle preko administrativnih prelaza ili nekim drugim putem.

Da Vas podsetimo:  Centru Beograda preti blokada – autobusima: Naprednjaci spremaju skup podrške Vučiću ispred Skupštine

Poslanica NOVE poručila je da ukoliko odgovor na poslaničko pitanje ne dobije u roku od 15 dana, kako nalaže Poslovnik Narodne skupštine, smatraće da vlast u Srbiji krije i štiti Dousona, da mu je obezbedila utočište jer ne sme da uđe u zemlje EU:

-Ovaj Škotlanđanin, poznati fašista koji mobiliše militantne grupe ljudi, neko ko se angažovao u kampanji Donalda Trampa mobilišući ekstremne desničare, naoružava svoje pristalice i bori se protiv osnovnih ljudskih prava, izbačen je iz Mađarske, a potom i iz Grčke. Naša vlast štiti i njega i njegove pristalice u Srbiji. Najviše me brine što njegove pristalice, maskirane i naoružane, štite našu granicu od migranata.Naime, na izvesnoj internet stranici, u maskirnim uniformama predstavljaju se kao grupa koja „obezbeđuje bugarsko-tursku granicu od migranata, od radikalnih islamista koji nezakonito preko Bugarske i Srbije ulaze u Evropu“. Hvale se, čak, i da su „uhvatili“ izvestan broj pripadnika ISIS-a. Šta je urađeno sa tim „uhvaćenim“ ljudima, kome su predati? Ovo su važna bezbednosna pitanja za sve građane u Srbiji.

novastranka.rs

3 KOMENTARA

  1. Стигли смо у време где су за неке жене сви мушкарци фашисти а за неке мушкарце жене феминаци. Не знам шта је ту горе али ко јој даје право да тек тако назива некога фашистом? Испада да они који себе називају левицом нису тако толерантни према оним који су настојени ка центру и десно а да су центар и десно збуњени офанзивом назови левице. Неко треба да јој каже да мало мање блебеће у јединици времена јер у Америци није победила Хилар Клинтон а још мање у Србији.

  2. Драго ми је што видим да је Маринка Чобану-Тепић нашла времена за нешто што није у вези са „лошим третманом“ румунске мањине у Србији – укључујући, наравно, њену далеко прецењену маленкост. Питам се само зашто јој толико смета Џим Даусон, човек који јавно говори да су Срби вековима били на бранику Европе од муслиманске инвазије, и да сад, кад је Европа поново на удару, треба најзад да се престане са кажњавањем Срба због тога што покушавају да бране своју земљу. Ако је 2+2=4, испада да Маринки није до Србије, него до оних који је комадају.

    Друго, неко као Даусон, ко је отворено анти-Ќлинтон (и анти- оних за које они раде), много пре заслужује епитет „анти-фашиста“, зар не?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime