Šta su uradili Hrvati a Srbi nisu – još uvek

4
213

Dođe tako vreme kada se svode računi i izvlače neki zaključci. Džaba je bilo pričati da treba čuvati bratstvo i jedinstvo, da ko ne sluša pesmu slušaće oluju, da ne treba rasturati zajedničku državu jer bolje je ako nas je dvadeset i kusur miliona u jednoj državi, nego da se rasparčamo na po par miliona u malim državicama.

I mi se rasparčali. Nadvladali oni koji su mislili ili bolje reći imali interes da se rasturi zajednička država. Svak na svoju stranu, što bi se reklo – svako svojim putem. Nismo umeli ni kao ljudi da se dogovorimo oko tog razlaza, kao Česi i Slovaci recimo. Toliko se nismo voleli, a ipak smo se umesto sporazumno u krvi rastajali.

Ko je kako prošao, videli smo. Hrvatskim nacionalistima, koji jedini dokazano više rade na sopstvenu štetu i štetu svoje države, nego srpski nacionalisti, ostvario se ono što oni zovu „hiljadugodišnji san“ – da Hrvatska bude samostalna država.

Nije na nama da gledamo preko plota u komšijino dvorište i ocenjujemo ili komentarišemo kako komšije žive i kako im funkcioniše država. Treba pitati komšiju kako mu je pa onda izvući zaključak šta je nama činiti. Vazda je važilo pravilo da se pametan uči na tuđem iskustvu, a budala na svom.

Kako su oni koji su ubedili građane Hrvatske da će im bolje biti ako se razdruže od ostalih, a pre svih od nas iz Srbije, i ako ih oni, kao buduća vlast, budu vodili u budućnost.

I gde su ih doveli i kako su ti koji su ih vodili radili poslušajte u sledećem prilogu:

Ima li nešto korisno što možemo da izvučemo kao zaključak ili da uporedimo sa stanjem u Srbiji. U Srbiji ćete čuti da „vrana vrani oči ne vadi“ i da nema te buduće vlasti koja će aktuelnoj vlasti, kada dođe do promene, potezati pitanje odgovornosti ili pravosudno procesuirati, bilo kakav kriminal da je počinila.

Da Vas podsetimo:  Korupcija i nelegalna gradnja u Beogradu

Kao što je nabrojeno u ovom prilogu u emisiji Vesti RTL- a u Hrvatskoj su stavljani pod istragu, hapšeni i osuđivani: premijer, načelnici i gradonačelnici, ministri i ini državni funkcioneri na republičkim i lokalnim funkcijama.

Srbija za tako nešto do sada nije pokazala dovoljno entuzijazma, a potencijalnih kandidata je i više nego kod komšija.

https://www.ozonpress.net/

4 KOMENTARA

 1. Da se ne bi krivo razumjeli, veliki sam protivnik ulaska Srbije u E U. Naravno,pod sadašnjim uvjetima, gdje nas omalovazavaju i ponizavaju. Hrvatska je svoje “ visoko rangirane lopove “ počela suditi i osudjivati pod velikim pritiskom E U. Kada je zatvoren premijer Sanader, onda su i sve sitnije ribe
  morale platiti dug…… Ipak, bez ogromnog pritiska E U , bili bi isti kao “ bivša im braća “ !!

  • Србија не треба да уђе у ЕУ, рече Zoran53 који живи у Бјеловарско-билогорској жупанији у Хрватској, ЕУ.

   • Puno ste pametniji g. Zivadine kada ćutite. Zar ne mozete da shvatite da svatko tko je pročitao komentar, ga je pročitao kompletnog, a ne samo onaj dio koji Vi prepričavate. …. “ veliki sam protivnik ulaska Srbije u E U , NARAVNO POD SADAŠNJIM UVJETIMA , GDJE NAS OMALOZAVAJU I PONIZAVAJU “ ! Pod tim omalovazavanjem i ponizavanjem spada i priznanje fantom “ Kosovo “ drzave ! Inače sam upravo Vas spomenuo i u mom komentaru na temu “ Ukrajinske lekcije za Srbe “ . Lako će te se prepoznati ……..“ Super +++ Idiot „……

    • Поздрав за Zorana53 из Бјеловарско-билогорске жупаније у Хрватској који много воли лик и дело Слободана Милошевића и њему сличних

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime