Šta sve krši proglašenje tzv. “nezavisnosti“ Kosova?

1
1550
Foto: kmnovine.com

Potpuna istina, šta je sve prekršeno u jednostranom, protivpravnom proglašenju tzv. nezavisnog Kosova? Zgaženi svi međunarodni sporazumi i demokratija od strane Amerike i Zapada!

Sve što je urađeno na Kosovu i Metohiji posle juna 1999. godine je bilo stopostotno kršenje i gaženje međunarodnog prava i apsolutno svih važećih međunarodnih pismenih sporazuma među državama od strane Amerike i zemalјa Zapada. To gaženje i nepoštovanje međunarodnog prava i sporazuma je tako očigledno u odnosu na Srbiju da takvo pravno nasilјe ima sve elemente fašizma.

Na svim svetskim univerzitetima od Kolumbija univerziteta, Harvarda, Prinstona, Kembridža, Sorbone, Kaira, Tokija, Johanesburga, Pariza, Londina, Rima, Beča, Berlina, Praga, Moskve, Jejla…. napisano je u udžbenicima i uči se da je “nasilјe bilo ono pravno ili fizičko, institucionalizovano oruđe u vođenju spolјne i unutrašnje politike kod fašizma“.

Tako pravno nasilјe Amerike i Zapada prema Srbiji posle 1999. godine se danonoćno primenjuje u praksi, dok se na drugoj strani Srbiji pripisuje krivica da je odgovorna što poštuje međunarodno pravo, svoju teritoriju, svoj ustav i svoj narod!

Podsetimo da je Helsinški dogovor diplomantski sporazum, kog su 1. augusta 1975. godine u Helsinkiju potpisali najviši predstavnici svih evropskih država (osim Albanije, koja ga je ratifikovala tek u septembru 1991), te uz njih i predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Dogovorom je priznata: nepovredivost granica nakon Drugog svjetskog rata u Evropi, a 35 država potpisnica se obavezalo da će poštovati lјudska prava i temelјne slobode te da će sarađivati na ekonomskim, naučnim, humanitarnom i drugim područjima.

Završna deklaracija je u suštini imala deset klјučnih točaka, takozvani – dekalog, koje su sve do jedne zemlјe Zapada stavile pod noge kad je u pitanju suverenitet Srbije.

 1. – jednakost suverenih država
 2. – suzdržavanje od upotrebe i pretnje sile
 3. – nepovredivost granica
 4. – teritorijalni integritet evropskih država
 5. – mirolјubivo rešavanje sporova
 6. nemešanje u unutrašnje poslove drugih država
 7. – poštovanje lјudskih prava i temelјnih sloboda, uklјučivo slobodu mišlјenja, savesti, vere i uverenja
 8. – jednakopravnost naroda uz pravo na samoodređenje
 9. – saradnja među državama
 10. – poštovanje pravila međunarodnog prava, uz maksimalnu dozu dobre vere.
Da Vas podsetimo:  Ne čudimo se njima – Čudimo se nama

Ove zemlјe su prekršile i R – 1244 SB OUN po kojoj je Kosovo i Metohija pod suverenitetom Srbije. Zapad je kršeći ovu Rezoluciju i Helsinški dogovor u Prištini ilegalno uspostavio ambasade uz to, predhodno priznavajući takozvano nezavisno Kosovo!?

Nepoštovanjem Ujedinjenih Nacija, Helsinškog sporeazuma, principa OEBS – a….. zemlјe Zapada u praksi fašizmom nad Srbijom uspostavlјaju bezakonje na Kosovu i nastoje da oduzmu teritoriju Srbije na kojoj će da stvore, kakvog li presedana i nasilјa, drugu albansku drzavu u Evropu. To čine u momentu kada nastoje da ujedine zemlјe Evrope u Evropsku Uniju.

Apsolutni argumenti Srbije, da je Kosovo i Metohija sastavni njen deo, su i da Povelјa UN zabranjuje „pretnju ili upotrebu sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti bilo koje države“.

Na sednici OEBS – a u Budimpešta, 3. decembar 1994. godine ustanovlјeno je da u poglavlјu III :

7. Države članice potvrđuju da su sva načela Helsinškog završnog akta od prvenstvene važnosti, i prema tome će ona biti jednako i bezrezervno primenjiva, a svako od njih će se tumačiti u kontekstu sa drugima.

8. Države članice neće pružiti, pomoći ili pomagati države koje su prekršile svoje obaveze za uzdržavanjem od pretnje ili upotrebe sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti bilo koje države, ili koje su na bilo koji način nedosledne Povelјi Ujedinjenih nacija i Deklaraciji o načelima vodećih odnosa između država članica, a sadržanih u Helsinškom završnom aktu.

Ono što Srbiju kao članicu OUN, (od 1. novembra 2000. godine), OEBS – a…. čini suverenom državom je i to, da se zna, da je Srbija u članstvo OUN primlјena kao posebna država u AVNOJ – evskim granicama i to po američkoj preporuci. Čak je Stejt depertment zvanično zahtevao od Srbije da ona u svom pismenom zahtevu za prijem u OUN naglasi da Ujedinjenim nacijama pristupa u AVNOJ – evskim granicama, po preporucii Banditerove komisije.

Da Vas podsetimo:  Kako je na hiljade Srba ostalo bez posla u Kini

Badinterova komisija je 1991. godine postavila kao osnov za osamostalјenje jugoslovenskih republika, princip avnojevskih unutrašnjih granica.

I na kraju Americi i Zapadu se mora reći, onima koji fašizmom žele da skraćuju Srbiju, da Srbija neprikosnoveno poštuje svoj Ustav Republike Srbije (usvojenog 2006. god.) izdvajajući deo preambule da je ,,Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije“ i član 8. koji glasi da je ,,teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedelјiva“. Srbija i srpski narod odlučno odbacuju fašizam Zapada i Amerike koji primenjuju prema njoj u pokušaju otimanja suverene srpske teritorije, Kosova i Metohije.

Zoran Vlašković

kmnovine.com

1 KOMENTAR

 1. Pa to nije tajna da je Amerika sa EU stvorila fasisticki rezim i pod okriljem takozvane zastite ljudskih prava ubija narode, sakati drzave, rusi sve medjunarodne akte.
  Srbija mora biti mudra i pametna – nista vise nesme da potpisuje sa juznom pokrajinom i siptarima nikakve obavezujuce sporazume a ovo ludilo fasisticko ce uskoro proci.
  Dokaz da je eu neozbiljna po pitanji sirenja jesu sve cesce izjave njihovih politicara da je EU preumorna da mora sama da se reformise i da je bitno zemlje kako zovu zapadnog balkana drzati na tom putu. To je stajanje u leru koje moze da traje u nedogled a od prijema novih clanica nema nista ni u skoroj ni u daljoj buducnosti.
  Treci rajh je unisten da bi na njenim temeljima osnovan mnogo podmukliji i opasniji cetvrti rajh u cijem sastavu su Amerika i Kanada sto je danas svima jasno. Postepeno su urusena prava na nacionalnost, veru, porodicu, decija prava nikad nisu bila ugrozenija a posebno u zapadnim zemljama gde se ukida sistem normalne porodice, nacije se sve vise unistavaju stvaranjem jedne univerzalne nacije i religije, zar to nije kraj ovog sveta.
  Kad ubijes porodicu, ljubav naciju i veru, STA OSTAJE?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime