Šta sve Vesić može da okači na jarbol od tri miliona evra

1
1230

Što da, pored srpske zastave, ne okačimo i beli mantil doktora Pere, mog komšije, ionako će u Nemačkoj dobiti novi. Ili diplome najboljih studenata – ako već bez članske karte nema posla, pa nije valjda da nema ni mesta na jarbolu patriotizma

Poštovani g. Vesiću, gradonačelniče iz senke,

Kako čujem, odlučni ste u nameri da potrošite 406 miliona dinara naših para na dizanje jarbola sa srpskom zastavom pa odlučih da dam svoj doprinos ovom, nadasve, patriotskom činu.

Predlažem da na jarbol okačite i diplome najboljih studenata ove zemlje, jer to što su marljivo učili a nemaju članske karte vaše stranke možda znači da za njih nema posla, ali ne mora da znači da nema mesta na jarbolu patriotizma.

Ispod njih okačite i radno odelo radnika Goše koji se ubio zbog nemaštine prošle godine ili smrtovnicu onog čoveka što se ubio zbog duga za struju, pa da njegovo četvoro dece vidi da vi, velike patriote, mislite na njih.

A lepo bi bilo da se u tom nizu nađu i kecelje domaćica koje, samo njima znano kako, iz praznog frižidera naprave ručak za svoju decu, pa da deca bar oči nahrane gledajući u tu lepotu (a možda će i zvuk vetra koji fijuče kroz kecelje zamaskirati krčenje praznih stomaka).

Biće valjda mesta i za išaranu knjigu koju je prvačić dobio pre neki dan, jer majka nije imala da mu kupi novu, ili za zavesu iz one seoske škole koja ima polupane prozore ali ministarstvo „trenutno nema finansija za nove“.

Mogao bi tu da se vijori i ček od penzije deda Mirka kojem ste smanjili penziju ali on i dalje odvaja za školovanje svoje unuke jer, za razliku od Vas, zna da je to zastava u koju treba ulagati. A mesto sigurno zaslužuje i oznojena majica onog seljaka kom propadoše usevi jer velike patriote ove zemlje krompir i pasulj uvoze iz Kirgistana.

Da Vas podsetimo:  Milijana Baletić: TRIKOVI VEČITOG RATA PROTIV SRBA

A mislim se, konačno, što da ne okačimo i beli mantil doktora Pere, mog komšije, ionako će u Nemačkoj dobiti novi.

Na kraju, predlažem da tu okačite i tastaturu svih onih informatički pismenih koji znaju pretraživati po internetu, pa su na sajtu Alibaba pronašli da isti takav jarbol od 80 metara košta oko 1000 dolara.

Ali znam, znam. Nije patriotski platiti manje kad može više.

Nadam se da sam Vam pomogla u odabiru,
Srdačno,
Jelena Vujanović
Doktorand na Fakultetu političkih nauka
(al` to Vama verovatno i nije bitno, Vi više cenite ove sa kupljenim diplomama)

Oprema: Stanje stvari

(Dveri, 6. 9. 2018)

1 KOMENTAR

  1. Свака част младим Људима који неће да продају себе, све и сваког другог за мрвице с нељудске трпезе. Док је таквих, биће и Будућности.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime