Stan na dan – Najtraženija opcija za odmor u Beogradu

0
88

Od kako se pojavio kao mogućnost, princip stan na dan, postaje sve popularniji i traženiji vid smeštaja u Beogradu, ali i šire. Stan na dan je najtraženija opcija kada je reč o kratkotrajnim, ali i o dužim boravcima. Kada se vide prednosti koje pruža ova vrsta smeštaja, ne čudi razlog njene popularnosti. Svakako, tri osnovne prednosti smeštaja stan na dan u odnosu na tradicionalan tip smeštaja vezane su za: cenu; lokaciju; ponudu i opremljenost.

U nastavku teksta govorićemo upravo o ove tri stvari. Zašto je stan na dan najpovoljnija opcija za smeštaj i šta to utiče na cenu, te na kraju i koje su cene ovog smeštaja u Beogradu? Zatim, kako lokacija utiče na cenu i koje su najtraženije lokacije u Beogradu? I na samom kraju, videćemo na koji način se razvija ponuda i opremljenost stanova koji se izdaju kao stan na dan.

Cena – Šta utiče na cenu i koje su cene?

Povoljne cene opcije stan na dan je prvo što privlači zakupce smeštaja. Za razliku od hotelskog smeštaja, stanodavci nemaju hotelske usluge, koje bi iziskavale troškove za, recimo, osoblje, ali i drugu vrstu troškova. Ovo daje priliku stanodavcima da se prilagode novčanim mogućnostima zakupaca i ponudu učine pristupačnom za svačiji džep. Ovo znači još jednu važnu stvar za zakupce, cena koja je istaknuta za zakup stana je ta cena – bez dodatnih troškova! Pritom istaknute cene se ne menjaju u zavisnosti od toga koliko osoba boravi. Cena raste za određeni procenat, jedino kada se prekorači broj osoba za koji je stan predviđen.

Lokacija smeštaja je još jedan kriterijum koji utiče na cenu, mada ne značajno. Istina, smeštaji u centru Beograda biće nešto skuplji nego u udaljenijim delovima grada. Ali istovremeno, u ovom delu grada je i najveća ponuda, što utiče na bogatu ponudu i nižu cenu. Ovo ide na ruku zakupcima, jer tako mogu pronaći povoljan smeštaj čak i u centru grada.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-SEĆANjE

Raspon cena stana na dan u Beogradu kreće se od 20-250 evra po danu. Širok raspon cene govori upravo o šarolikosti i bogatstvu ponude. No, prosečna cena ove vrste smeštaja iznosi 30-40 evra i ovo je ujedno najbrojnija ponuda stanova u Beogradu.

Lokacija – Koje su najtraženije lokacije u Beogradu?

Danas se već ne može pronaći deo Beograda koji nema u ponudi smeštaj stan na dan. Ovo je ogromna prednost ovog smeštaja i veliko olakšanje za zakupce. Sa ovakvom ponudom velike su šanse da ćete da pronađete smeštaj koji se nalazi na 10-15 minuta pešaka od vama potrebne lokacije. Pa tako i ako nemate mogućnosti da dođete svojim autom, nećete imati puno problema da stignete gde ste naumili.

Što se tiče najtraženijih lokacija, tradicionalno su to apartmani u centru Beograda, zatim Vračar, Novi Beograd, Beograd na vodi. Pored ovih, u najtraženije lokacije spada i Belvil, naselje na Novom Beogradu. Izgrađeno za potrebe Univerzijade 2007 godine, ovo konceptualno naselje je osmišljeno tako da se u njemu može funkcionisati kao da ste u samom centru grada. Dakle, u samom naselju nalaze se brojni poslovni objekti, prodavnice, butici, restorani, kafići, kozmetički saloni, te čuveni TC Delta City.

Ono što dodatno Belvil čini poželjnom lokacijom je povezanost sa centrom grada. Saobraćajnice oko naselja su dobro povezane sa gradom, pa iako niste blizu centra Beograda, neće vam trebati puno vremena da stignete do njega. Ponuda apartmana je raznovrsna, pa ćete pronaći i povoljne smeštaje, ali i oni luksuznije. Sve ovo Belvil čini idealnom lokacijom kako za odmor i obilazak, tako i za poslovne obaveze. Ako ste se već odlučili za boravak u ovom sjajnom naselju, na stranici – Stan na dan Belvil pronaći ćete bogatu ponudu za smeštaj u ovom naselju.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI 34-16 PODANIČKA MAŠINERIJA

Ponuda i opremljenost – najbolji pokazatelj razvoja stana na dan

Ono, za šta se na početku pojave smeštaja stan na dan, može reći da je bilo mana, danas polako postaje prednost. To je opremljenost stanova. Naime ovaj tip smeštaja je u svojim začecima obezbeđivao prenoćiše i boravak, u manje ili više pristojno opremljenim stanovima. Danas je situacija sasvim drugačija, pa ovaj tip smeštaja obiluje ponudom luksuznih stanova koji pružaju priliku za sjajan odmor.

Sa porastom potražnje, pa samim tim i zahtevima zakupaca, obogatila se i ponuda smeštaja stan na dan. Tako ovo više nije opcija koja je odgovarajuća samo kao prenoćište, već mesto u kome možete uživati i provoditi vreme. Pogodnosti poput parking mesta, wi-fi usluge, klime, kablovske televizije i generalno odlično opremljenog stana – postale su standard. Sve traženiji postaju stanovi koji nude zatvorene garaže, SPA usluge, đakuzi, mini-bar i ostale lux usluge.

Na ovaj način stan na dan spaja karakteristike hotelske usluge i privatnog smeštaja, uzimajući od oba tipa smeštaja ono najbolje. Od hotelskog – luksuz i mogućnosti za odmor; a od privatnog smeštaja – mir i privatnost. Ukoliko biste i vi da osetite čari, upravo ovakvog smeštaja, posetite stranicu – Apartmani sa djakuzijem Srbija, gde ćete naći bogatu ponudu lux stanova i apartmana, idealnih za odmor.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pokazao zašto treba da se odlučite za opciju stana na dan, te da ćete svoje naredno putovanje odabrati boravak u ovom tipu smeštaja. Pronađite odgovarajuću ponudu i prepustite se savršenom uživanju u čarima prestonice!

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime