
Subota popodne je vreme kad mogu da vam „banu“, gosti. Proja ili projara sa sirom je idealno jelo koje će zadovoljiti sve ukuse, a priprema se vrlo brzo i jednostavno.
Proja ne sme da bude suva, tako da ne štedite na ulju.
Porebno je:
- 12 punih kašika kukuruznog brašna
- 4 pune kašike pšeničnog brašna
- 2 dl kisele vode
- 2 dl jogurta
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 250 g belog sira
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Sve sastojke osim sira pomešati u dubljoj posudi i umutiti dok se ne dobije glatko, retko testo. Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjačom.
Sir nemojte previše usitniti. Biće ukusniji ukoliko ostanu krupniji komadi. Veličina klikera je idealna za proju sa sirom.
Sipajte testo u jako malo zauljenu okruglu tepsiju, ili bolje, obložite tepsiju papirom za pečenje i sipajte direktno na njega.
Pecite ukupno 30 -40 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!