Stegnite petlju i otvoreno recite narodu istinu!

0
886

Njegova Ekselencija predsednik Republike Tomislav NIKOLIĆ
Andrićev trg 1
11000 Beograd
predstavkegradjana@predsednik.rs

NARODNA SKUPŠTINA
Generalnom sekretaru Jani LjUBIČIĆ: za svakog narodnog poslanika
sekretar@parlament.rs

VLADA
Gospodin predsednik Vlade Aleksandar VUČIĆ,
potpredsednik i ministar Ivica DAČIĆ, i svi ostali članovi Vlade
Nemanjina 11
11000 Beograd
predsednikvlade@gov.rs, potpredsednik@mtt.gov.rs

Dostavlja se: JAVNOSTI PREKO INTERNETA

Tema: Stegnite petlju

ustavIlirija je planinska balkanska oblast, u blizini Jadrana, koja obuhvata Istru, Karintiju i Karniol. Stavnoništvo je slovensko. Pod prvim Carstvom (1809 – 1814) ona je činila, sa Dalmacijom. Ilirske Provincije, prestonica Lajbah (Ljubljana). Pridr. Italiji, Jugoslaviji, i Austriji. (Strana: 1441, «PETIT LAROUSSE», 1966, 26. izdanje)

Velika antifašistička narodnooslobodilačka skupština Srbije, održana je od 9. do 12. novembra 1944. godine. Poslanici za ovu skupštinu (njih 989) nisu bili birani od naroda već delegirani iz redova narodnooslobodilačkih odbora i Narodnooslobodilačkog fronta. Na zasedanju je doneta odluka o konstituisanju Antifašističke skupštine narodnog oslobođenja Srbije (ASNOS-a) kao vrhovnog zakonodavnog i izvršnog organa vlasti Srbije. Između 989 poslanika izabrano je 278 za Antifašističku skupštinu narodnog oslobođenja Srbije.

Aprila 1945, Antifašistička skupština narodnog oslobođenja Srbije menja ime u Narodna Skupština Srbije. Skupština se dalje zvala: Narodna skupština Narodne Republike Srbije (od februara 1946. do aprila 1963); Skupština Socijalističke Republike Srbije (od aprila 1963. do septembra 1990); Skupština Republike Srbije (od septembra 1990. do januara 1991) i Narodna skupština Republike Srbije od januara 1991. godine.

Prvi ustav Srbije posle Drugog svetskog rata donela je Ustavotvorna skupština NRS 17. januara 1947. godine. Njegova sedma glava posvećena je narodnoj skupštini.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika od 13. maja 1950, bila je ustanovljena i kutija bez liste. Izbori po ovom zakonu obavljeni su marta 1951. godine.

Sve do 1963, izbori su vršeni tako što je jedan poslanik biran na određeni broj stanovnika (dvadeset, četrdeset ili pedeset hiljada). Zbog toga je i ukupan broj poslanika u skupštini bio različit. Tako je Ustavotvorna skupština brojala 287 poslanika, Skupština konstituisana 1951. godine 315, dok je za Republičko veće i Veće proizvođača Skupštine NR Srbije 1953, izabran 291 poslanik.

Skupština S R Srbije po Ustavu iz 1963 je brojala je 440 poslanika od kojih je 120 bilo u Republičkom veću, a u ostala četiri veća po 80. UKUPNO 440 poslanika.

Skupština S R Srbije po Ustavu iz 1974 je imala Veće udruženog rada, kao jedno od tri veća Skupštine, imalo je najviše delegata – 160. Ostala dva, Veće opština i Društveno-političko veće, imala su po 90 delegata. Uvedene su samoupravne AP Vojvodina i KiM. UKUPNO 340 delegata.

Da Vas podsetimo:  Srpsko proleće

Skupština R Srbije po Ustavu iz 1990 Je imala ukupno 250 narodnih poslanika.

Skupština R Srbije po Ustavu iz 2006 ima ukupno 250 narodnih poslanika.

Preuzeto sa: http://www.parlament.gov.rs/narodna-skupština/istorijat/posle-drugog-svetskog-rata

Vaša Ekselencijo poštovani predsedniče Republike Srbije Tomislave NIKOLIĆU, poštovani narodni poslanici, poštovani: predsedniče Vlade Aleksandre VUČIĆU, potpredsedniče Vlade i ministre Ivice DAČIĆU, i svi članovi VLADE,

Stegnite petlju i jasno, otvoreno, pošteno, a nije potrebna posebna hrabrost već poštovanje naroda, da mu saopštite sledeće:

Od završetka 2. Svetskog rata Skupština Srbije nije imala manje od 250 članova (narodnih poslanika ili delegata).
razmak1
Vojvodina i Kosovo i Metohija su od završetka 2. Svetskog rata stalno bili i sada jesu u sastavu Srbije.
razmak1
Od završetka 2. Svetskog rata praktično je stalno rasla autonomnost Vojvodine i Kosova i Metohije, i uporedo s time se praktično smanjivao broj članova Skupštine Srbije.
razmak1
Autonomne pokrajine Vojvodina i Kosovo i Metohija u proseku čine po 20% teritorije Srbije, a njihovo stanovništvo takođe u proseku oko 20% stanovništva Srbije.
razmak1
Odatle sledi da otcepljenje svake od autonomnih pokrajina opravdava smanjenje broja članova Skupštine Srbije za 50, tj. ukupno za oba otcepljenja 100 članova.
razmak1
Da ste 13. januara 2013. godine Rezolucijom Narodne skupštine o saradnji s privremenim institucijama na Kosovu i Metohiji, donete na Vaše lične predloge usvojene od Vlade, stavili Ustav Srbije van snage i da ste time tiho izvršili državni udar. Zbog toga je 9. aprila 2013. godine 468 državljana R Srbije podnelo zahtev Narodnoj skupštini da budete smenjeni. Skupština to nije stavila na svoj dnevni red.
razmak1
Da ste na osnovu te Rezolucije, a suprotno Ustavu R Srbije, potpisali Briselski sporazum.
razmak1
Da ste tim aktima de fakto i de jure predali svu vlast na Kosovu i Metohiji rukovodstvu šiptarske terorističke organizacije UČK.
razmak1
Da ste odlučili da se u ime R. Srbije, a kao njeni vrhovni državni rukovodioci, trajno odreknete, najpre Kosova i Metohije kao sastavnog dela Srbije, a potom, postepeno, kako budu novi dodaci članu 35 sporazuma sa EU zahtevali, da se trajno, takođe u ime Srbije, odreknete i Vojvodine kao sastavnog dela Srbije.
razmak1
Da ste utvrdili da sad imate preko SNS, a pogotovo uz podršku koalicije vođene SPS-om dovoljnu većinu u Skupštini da promenite prvi stav člana 100 Ustava R Srbije kojim je utvrđeno da nju čine 250 narodnih poslanika.
razmak1
Da ste nastavili Brozovu politku partijskog delovanja u svim organizacijama, da ste prihvatili njegov partijski kriterijum zapošljavanja i napredovanja u službi.
razmak1
Da ste utvrdili da vam to obezbeđuje da u Skupštini sa 150 članova SNS obezbeđuje svoju većinu od verovatno najmanje 80% tj. 120 poslanika. Budući veoma odani vama i zainteresovani da ostanau na položajima koje imaju ili i da napreduju, oni će, kao i sada, sprovodite vaše predloge pretvarajući ih u odluke Skupštine. Sve demokratskom procedurom.

Da Vas podsetimo:  Pokret Živim za Srbiju o radničkim pravima: Sretenjski ustav zabranio ropstvo, a Vučić ga uveo

Stegnite petlju i jasno, otvoreno, pošteno, a nije potrebna posebna hrabrost već poštovanje naroda, da mu dalje saopštite sledeće:

Da preuzimate svu vlast.
razmak1
Da vam je Narodna skupština potrebna samo da bi se stvorio dekor oko vaše vlasti koji bi izgledao demokratski.
razmak1
Da vam takva većina u Narodnoj skupštini Srbije omogućava da menjate i mnoge druge članove Ustava kako vam se prohte, tj. bez saglasnosti naroda.
razmak1
Da za sve to svu odgovornost preuzima ta, vaša, Narodna skupština. Kolegijalna i kolektivna odgovornost.
razmak1
Da će vaša odgovornost narodu R Srbije biti ista kao i odgovornost, pre svega rukovodilaca KPJ/SKJ pred narodom: pod Titovom dirigentskom palicom, posle 2. Svetskog rata, su zabranjene sve političke stranke, partije, osim Komunističke partije Jugoslavije (KPJ), tj. njenog novijeg oblika Saveza komunista Jugoslavije (SKJ).
Po Titu: jedino je KPJ/SKJ bila zasnovana na istini i pravičnoj ideologiji – Marksizmu. Zato ona prihvata svu dogovornost za stanje i razvoj države i naroda. Mi, koji nismo nikada bili članovi KPJ/SKJ, nismo rasturili ni KPJ ni SKJ. Na zato što možda neki od nas nisu hteli, želeli, već zato što je Titova KPJ vlast poubijala desetine, stotine hiljada nevinih Srba posle Oslobođenja koje su oni, deklarisani komunisti, ostvarili za Srbski narod. Zato što smo naučili na iskustvu drugih šta znači suprotstaviti se Titu. Lekciju smo utvrdili kroz Goli otok. Nismo mi, nepartijci, kako smo bili nazivani i čime je utvrđivan naš drugorazredni politički status državljana, rasturili SKJ. To su uradili, mirnim putem, rukovodioci SKJ. Jednostavno su izašli iz sale i razišli se svojim novim putevima na kojima im je bio popločan status demokrata. Vi ste bili članovi vlasti koja je tako nastala u Srbiji. Isto se desilo i u ostalim republikama. Vi prihvatate takvu odgovornost prema narodu.
razmak1
Vi ne prihvatate odgovornost Sukarnovog tipa: kada su studenti u Indoneziji protestvovali tražeći ostavku i najvišu kaznu za ministra finansija i ekonomije, Predsednik Sukarno im je rekao da će studentu kog oni izaberu dati ministarski položaj, ministarstvo za ceo mandat, i potpunu slobodu, te, ako rezultati budu (oni koji su) obećani, predviđeni, biće dobro nagrađen s mogućnošću da nastavi i sledeći mandat pod istim uslovima, a ako rezultati ne budu takvi, biće kažnjen smrtnom kaznom. Studenti nisu prihvatili. Recite narodu da i vi ne prihvatate takvu odgovornost.

Da Vas podsetimo:  LUFTWAFFE nad Beogradom

Očekujem od vas da stisnete petlju pred narodom i obratite mu se otvoreno, jasno i pošteno da će za vas i dalje da budu merodavni zahtevi iz inostranstva, a ne zahtevi državljana R Srbije niti njen Ustav, a što ubedljivo pokazaste u ovom svom mandatu.

Tako će se Srbski narod vratiti svojoj staroj Veri. Na njenom vrhu su bili bog tvorac ROD, njegov sin bog SVAROG sa svojim sinom bogom PERUNOM. Srbsko staro mnogoboštvo. Tako će komunističko božanstvo, koje je zamenilo Boga, biti zamenjeno božjim trojstvom.

Ovo rekoh zato što aprila 1980. godine dobih poziv Vojnog odseka za vojnu vežbu kao rezervista. Skupismo se u Bloku 45 u jednoj sali. Uđe čovek odlučna, stroga, lica, pomalo zbunjen, veoma utučen. Objasni nam tužnim glasom da svaki čovek mora da umre, da je i maršal Tito čovek te da i on mora da umre, nažalost. Tim govorm nam je dozvolio da smemo da mislimo da Tito može da umre. Dotle je bilo veoma opasno o tome misliti. Jer ako misliš da Tito može da umre, možeš neoprezno to negde i da kažeš, makar i pred svojom decom, koja bi mogla da prenesu vest svojim vršnjacima. To bi bilo trovanje omladine i tako dalje…

Tako mi dobismo pravo da smemo da mislimo da Tito, koji je imao, a kod članova KPJ/SKJ i njihovih potomaka i sada ima status Božanstva (koje je zamenilo Boga) može da umre, uprkos tome šta sadašnjica Srbije, a i Jugoslavije (jeste ona) svetla budućnost koju su nam obećavali KPJ/SKJ, a Tito garantovao.

Opredeljujući se za trojstvo vi time pokazujete narodu da ne sledite Tita, da je to u duhu i stare srbske Vere i hrišćanstva, i da time simbolizujete demokratičnost u Srbiji.

Zaključak

Ostajući poražen vašom vlašću pod kojom sve više patim i koja me je primorala da vam se ovako obratim,

S poštovanjem

ljubomir-grujic-izbori8-s

Dr Ljubomir T. Grujić,
redovni profesor u penziji

Beograd, 23/12/2015.
Džona Kenedija 31/15
11070 Beograd
lyubomirtgruyitch@gmail.com
http://www.ssssseternal.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime