Stiker diplomatija

0
95
foto:kosovo-online.com

Mnogo stranih reči nepotrebno prodiru u srpski jezik. Prosto smo okupirani tuđicama u jeziku. Ali, da je samo ta okupacija! Srbijom vršljaju mnogi nedobronamerni. Supruga izvesnog Kurtija imala promociju knjige usred Beograda. Za to vreme njen suprug, taj Kurti, šalje specijalnu policiju na ono malo preostalih Srba na Kosovu i Metohiji. Pucaju bojevom municijom na goloruke Srbe. Prethodno zabranio korišćenje vozila sa srpskim tablicama na teritoriji u kojoj je on zamenik šerifa. Jer šerif je u senci. Sedi u beloj ili žutoj kući, ne znam tačno. Svejedno. Obe su iste!

Upravo ta zabrana korišćenja srpskih tablica na vozilima koje ulaze na Kim dovela je do protesta Srba. Blokirali su „administrativne prelaze“ s centralnom Srbijom. Napravili barikade. Vojska Srbije pripretila helikopterima i tenkovima. Doduše, podalje od „administrativne linije“. Čuveni Lajčak prozborio koju reč, Evropska unija i NATO pakt pozvali obe strane da se uzdrže od nasilja i provokacija. Na kraju se dogovorili da „privremene vlasti“ povuku specijalce i policiju sa severa Kosova a Srbi da odblokiraju famozne prelaze. I da se grb Srbije na registarskim tablicama vozila koje ulaze na KiM prelepi „stikerom“! To jest, nalepnicom. Da se ne vidi. Da srpski grb bude nevidljiv u kolevci srpstva!

Marko Đurić (Foto: Kancelarija za KiM)

Da je izvesni Marko Đurić bliže, on bi već objasnio s koliko smo poena ovog puta pobedili Kosovo. Međutim, čovek preokreće američko javno mnjenje u korist Srbije. Kao naš ambasador tamo zdušno sve čini na polzu Otadžbine. Evo, već duvaju drugačiji vetrovi iz Amerike ka nama. Nema bombardovanja. Za sada. Možda nas više i neće bombardovati? Dovoljno je bilo 1941., 1944., Srpsku Krajinu, Srbe u Bosni, na kraju i samu Srbiju devedeset devete! Ako ovog puta izbegnemo bombardovanje, biće to zasluga Marka Đurića!

Da Vas podsetimo:  DVE STOLICE

Vratimo se stikerima. Zašto reći stiker kad može naša reč nalepnica? Pa, neke of šor kompanije! Narod je zbunjen. Kakve su to kompanije? Niko ne zna kako su nastale, zašto se to krije od naroda ako je sve ispravno, zašto neki drugi značajni i uticajni političari gube vlast zbog tih tajnih preduzeća? Pominju i neke naše važne glave na tom spisku. Mali doktor za finansije, na primer. Samo to sigurno nije tačno. To se srpska opozicija udružila se nekima iz Evrope da blate uvaženog ministra. Baš se čovek spremio da svim punoletnim stanovnicima Srbije podeli 20 evra pomoći! Malo li je? Za te novce građanin može kupiti devet litara jestivog ulja. Međutim, dok pare legnu, verovatno će se moći kupiti 6-7 flaša zejtina. Sve poskupljuje. Mnogo brzo cene skaču. Ako nešto ide napred, onda su to sigurno cene. Brašno, hleb, jestivo ulje, naftni derivati, zelena pijaca, odeća…

Na sve te muke naši provereni prijatelji počeli da nam okreću leđa. Ma, zabijaju nam nož u leđa. Ili smo možda bili u zabludi da su nam to prijatelji? Recimo, onaj Rama, premijer Albanije. Izjavio otvoreno da je njegov politički cilj da jednog dana ujedini Kosovo s Albanijom! Ugrožava teritorijalni integritet Srbije. A mi ćemo da gradimo auto-put prema Albaniji. Do Merdara, za početak. To je valjda prioritet Srbije! Otvaramo granice s Albanijom. Mini Šengen. Otvoreni Balkan. Da bi nam otimali teritoriju. Postojbinu, manastire, rudnike, reke, jezera, šume, imanja. Da jedna jedina Srpkinja u Đakovici nigde ne može sama na ulicu. Da ne može da kupi najosnovnije životne namirnice u gradu. Niko neće da je usluži zato što je Srpkinja!

Da Vas podsetimo:  "SADA GOVORI DRUKČIJE!". ZAR SE GLEDALO ŠTA JE GOVORIO RANIJE?

Sve je otišlo do Kurtija! Onoga čija žena promoviše knjigu u prestonici Srbije. Što je mnogo, mnogo je.

Međutim, nisu samo stranci naši dušmani. Mnogo je naših što sve čine da odmognu Srbiji i njenom putu u svetlu budućnost. Nije samo opozicija. Od opozicije se i podrazumeva da radi protiv vlasti. Istina, ne mora da dela i protiv države, ali ima i takvih. Veći problem za državu predstavljaju oni što su koalicioni partneri najjačoj stranci u Srbiji. Izvesni Čanak, tamo neki Vuk drašković, Gordana Čomić, Srpska lista na KiM! Onaj Čanak brani Đukanovića i Montenegro od Srbije! A taj isti je u vlasti Novog Sada. Traži uvođenje nacije Vojvođanin na popisu stanovništva. Ima podršku od aktuelne ministarke u vladi. Bivše žute, a sada promenila boju. Rusija i Putin su najveća muka koalicionom partneru Srpske napredne stranke. Onome što ima svoje članove u svakom gradu, selu, zaseoku, mahali… Toliko ih je da nipošto ne izlaze sami na izbore. A ovamo bi da menjaju Srbiju! Srpska lista je bila koalicioni partner zlikovcu Haradinaju, a sada takođe u vlasti već pominjanom Kurtiju. Pa, kada se svakodnevno otima srpska imovina, lome i pale srpske kuće na KiM, ruše groblja i crkve, prebijaju srpska deca i starci, puca iz snajpera na nenaoružane Srbe, šta će Srbi u vlasti sa zločincima?

Ne treba sumnjati da će uskoro napredna vlast shvatiti ko su mangupi u sopstvenim redovima i da će ih se po hitnom postupku ratosiljati. Inače, neki naivni glasač bi mogao pomisliti da su svi oni isti. Da nema svrhe izlaziti na izbore. Pošto se ništa neće promeniti. Biće sjaši Kurta da uzjaši Murta. Negde je Kurti već opasno zajahao, drugde se rešili Kurca. Samo kod nas se malo toga promenilo. Od uvođenja parlamentarne demokratije, višestranačja, za trideset i jednu godinu doguralo se do jednostranačkog pluralizma. Ma šta to značilo, ako uopšte pojam ima neko značenje!

Da Vas podsetimo:  Rusija mora biti poražena

autor:Miodrag Tasić

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime