Što je mnogo, mnogo je!

3
1463
Lepa Brena / Foto: YouTube Screenshot

VRANJE

Ovogodišnja kulturno-turistička manifestacija „Dani Vranja“ koja je u gradu pod Pržarom, trajala četiri dana ostaće upamćena po enormnom honoraru koji je za dva sata pevanja isplaćen estradnoj umetnici Lepoj Breni.

Prema zvaničnim podacima sa veb sajta Turističke organizacije Vranja, koji su dostupni u rubrici “javne nabavke” koncert Lepe Brene na “Danima Vranja” koštao je 2.856.000 dinara, ili nešto više od 24.000 evra, U obaveštenju o zaključenom ugovoru stoji da je kriterijum za dodelu ugovora, najniža ponuđena cena.

Nije teško izračunati da je njen sat pevanja koštao 12.000 evra. Normalan čovek ne može da poveruje i pita se šta to vredi za tolike pare?

Neshvatljvo je mnogim Vranjancima, bez obzira što je Brenin koncert bio dobro posećen.

Grad koji je siromašan, u kome je veliki broj nezaposlenih, u kome je 50 lekara na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, bez nade da će skoro dobiti posao, grad u kome država poslednjih godina nije dovela ni jednog stranog investitora, grad sa neuređenim ulicama, okrpljenim kolovozima, o trotoarima i da ne govorim, grad u kome većina nema rešeno stambeno pitanje, odlučio da odreši kesu i iskešira ovoj pevačici toliki novac.

Da li je lokalno rukovodstvo razmišljali koji problemi bi bili rešeni ovim novcima?

Očigledno da nije. Jer da jeste ne bi tako olako iz gradske kase dalo toliki novac. Novac svih nas. Zbog koga i radi čega. Radi nečijih ličnih interesa, ili da bi se neko ugradio sa nekim procentom.

Kome je samo palo na pamet da angažuje Brenu da uveseljava Vranjance?

A ona se zahvaljujući ovakvim potezima neodgovornih, na grbači naroda koji se ni zašta ne pita, enormno bogati.

Mediji ovog leta pišu koliko zarađuje, kako kupuje jahtu od bezmalo devat miliona evra, kako ima kola i za odlazak na pijacu i još kojekakve gluposti. Iritantno delije na sve obične smrtnike, a posebno na one koji svakodnevno računaju kako da prežive, kako decu da školuju?

Da Vas podsetimo:  Pandemija koronavirusa porodicama u Srbiji donela i ekonomske poteškoće

Dotična “balkanska zvezda” održala je i koncert u Leskovcu na otvaranju “Roštiljijade”. Uživanje u njenom pevalju leskovčane je za 714.000 dinara  koštao manje nego u Vranju.

Da li su oni bolji pregovarači u sklapanju ovakvih poslova od Vranjaca nepoznato je?

Bilo kako bilo ona je gostovala u oba grada iz kojih se u Beograd, za nekoliko sati pevanja, vratila “teža” za 50.000 evra.

Tako nam i treba, jer kako kaže ona naša narodna “ovce su za šišanje”.

Izvor: jugpress.com

3 KOMENTARA

  1. Ukoliko smo svjesni da zivimo u kapitalističkom sistemu, onda komentar “ Što je mnogo, mnogo je“ nije ni adekvatan ni korektan!
    Glavno pravilo kapitalističkog sistema jeste “ zakon ponude i potražnje“!!! Isto važi za nogometaše, sve sportoste, znanstvenike, lječnike, inžinjere……. Oni se “ prodaju “ na tržištu rada !!! Obzirom da tržište danas nema granica, od tuda proizlazi i toliki “ bijeg fakultetski obrazovanih“
    ( odliv mozgova ), stručnih na svim nivoima ( zidar, pekar, varioc…..)
    Ako još doda o da se radi o neo-liberalnom kapitalizmu…….. svaki komentar je suvišan!! Naravno , ukoliko je sve učinkeno na zakonit načim !!!

    • Problem je Zoki, što ovo nema nikakve veze sa kapitalizmom. Eto, ja živim u kapitalizmu 35 godina i još nisam čuo da GRAD plaća gostovanje bilo koga. Ako je taj, koji gostuje isplativ, uvek će se naći neko ko će uložiti, da bi zaradio. Ali, da ZAJEDNICA plaća tako nešto…Boga mi, i ovamo bi letelo perje! (Govorim o Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Holandiji, Belgiji u Britaniji, gde lično znam kako to izgleda. )… Kapiraš o čemu pričam?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime