Fejsbuk: Strah se širi Srbijom

1
1134

– Dobili smo premijera koji je patetični demagog. Strah se širi Srbijom. Strah od pogleda premijera. Pretnje novinarima RTS-a je uvod u novo ludilo. Tiranija ludila se nastavlja iz perioda kada su novine zabranjivanje i strogo kažnjavane. Sledi obračun sa svima nama koji kritikujemo vlast ili premijera…

otpremnine

– Ekspoze od tri sata je dokaz prepotentnosti i bahatosti premijera. Tolika brbljivost i patetika je odraz ogromnog straha pred istorijskim problemima kojima nije dorastao. Kada pomešate priču o bureku sa promašenim metaforama i na sve to dodate japajazam, egomanijakalna potreba da sve znate i da se za sve pitate, onda moramo biti zabrinuti za sudbinu države i naroda. Mana ekspozea je što nije duže trajao. Dobra strana je da premijer otvoreno govori o potpunoj rasprodaji Srbije.

– Dobili smo administrativnu vladu ekonomskih ubica iz MMF-a i Svetske banke. Njihov zadatak je da se potpuno uništi ekonomija Srbije. Tako će Srbi konačno biti surovo kažnjeni za neposlušnost. Ovo će biti najsurovija vlada u parlamentarnoj istoriji Srbije, koja će raditi protiv interesa svoje države i svog naroda. Šok terapija je najavljena za privredu koja se nalazi u komi. Operacija bez anastezije je povratak na hiruršku politiku tržišnih fundamentalista iz perioda posle petooktobarske kontrarevolucije.

– Lazar Krstić je sve pokazao. Finansijski Nikola Tesla, kao ga je najavio Vučić, zapravo je Mališa Pališa. Došao je da sprži naše finansije. Dušan Vujović je provereni visoki činovnik Svetska banke, koji je zadužen za uništavanje nacionalnih ekonomija. On ne zna našu privredu i zbog toga neće imati nikakve sentimentalnosti u ispunjavanju dobijenih naloga. Ne treba zaboraviti da je on ekonomski bio zadužen za uništavanje Ukrajine. Vidimo kakvo je rasulo ostavio za sobom. Takav scenario se sprema i za Srbiju.

Da Vas podsetimo:  "Pitaju me zašto pišem protiv Vučića?"

– Najavljene ekonomske reforme će potpuno uništiti Srbiju. Građani Srbije moraju da ustanu u odbranu države od ucenjenih izdajnika, konvertita i tržišnih talibana. Ekonomske reforme su, dakle, štetne po naše državne, ekonomske i nacionalne interese i ne treba ih primeniti. Ekonomski tim je sastavljen od diletanata. Primena ekonomskog programa iz njegovog ekspozea nas dovodi do potpune propasti i gubitka nacionalne ekonomije. Da li će se to zaista i desiti? Zavisi od građana. Videćemo gde su granice strpljenja osiromašenih, opljačkanih i zavedenih građana Srbije. Premijer je sada u ekstazi i na vrhuncu samozadovoljstva. Uskoro kreće suočavanje sa realnošću. Tada će biti najopasniji za demokratiju.

– Pošto je premijer svoj tim proglasio za Bajern, Real je u Minhenu potukao Bajern sa četri gola i tako srušio i ovu Vučićevu metaforu o uspešnosti njegovog tima. Uzgred, direktora Bajerna očekuje zatvor od tri godine zbog novčanih pronevera. E, to je prava metafora.

– Hoće da prodaju RTB Bor, PKB Korporaciju i sve poljoprivredne kombinate, Državne lutrije, Aerodrom, Galeniku i sve nacionalne resurse. Nalog je jasan – sve rasprodaj! Ništa ne sme da ostane u rukama države. Neoliberali likuju! Hvale Vučića i klanjaju se njegovoj spremnosti da sve uništi i rasproda. Niko ne odgovara na pitanje – Kada sve rasprodate, od čega ćemo živeti? Kako ćemo puniti budžet? Kako ćemo isplaćivati penzije, socijalna davanja i plate za ljude koji rade za državu? Sama činjenica da su prvo smanjili plate trudnicama sa 50.000 dinara na 20.000 dinara, najbolji je dokaz kakvi su desperadosi došli na vlast. Narod će platiti veliku cenu svoje lakovernosti i povodljivosti. Kada prodate nacionalne resurse, onda ste izgubili državu. Postajete robovi u vlastitoj državi. Nova vlast je dobila taj zadatak i toliku podršku “Velikog Brata”. Sama činjenica da je prvoga dana od imenovanja došla Ketrin Ešton, najbolje govori o tom namesničkom odnosu. Dugoročna posledica rasprodaje nacionalnih resursa je gubitak nacionalnog suvereniteta i dugogodišnje siromaštvo i beda zarobljenih kreditima građana Srbije.

Da Vas podsetimo:  "Pretci nam se prevrcu u grobu od muke sta smo dozvolili da se radi!"

– U oktobru 2011. godine, Vučić i Nikolić su podigli tužbe protiv vlade Cvetkovića, koja je imala nameru da proda naš Telekom, pa su čak govorili da će svojim telom da brane nacionalnu kompaniju. Sada hoće što pre da prodaju Telekom, objašnjavajući to čuvenom mantrom neoliberalnih šarlatana da država ne može da upravlja Telekomom. Na pitanje, kako je moguće da je država Norveška većinski vlasnik 53% najuspešnije kompanije Telenor i da oni ništa ne privatizuju, tržišni talibani nemaju odgovor. Ne sme se prodati Telekom. To je zločin prema državi…

– Namera da se proda EPS je potpuno ludilo odnarođenog režima. Interesantno je da se traži manjinski vlasnik, kome će se dati kontrolni paket upravljanja kompanijom. To je šizofrena odluka. To ne postoji nigde na svetu. To ne postoji u akcionarskim društvima sveta. Nikada većinski vlasnik ne daje manjinskom da upravlja umesto njega. Zašto bi mu dao? Koji je onda smisao većinskog vlasništva? Neverovatno šta nam se dešava. Lično sam poražen koliko smo propali i u kakve sve nove probleme upadamo sa ovom vlašću.

Srpske vesti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime