Stranci hrle u Srbiju po zubne implante

0
43

Savremeni zubni implanti predstavljaju najbolju zamenu za izgubljene zube i to jedan od razloga zašto se broj ugrađenih zubnih implantata povećava iz godine u godinu, kako svetu tako i kod nas. Osim što veštački zubi na implantima odlično izgledaju, pacijent dobija i osećaj žvakanja hrane i govora kao sa prirodnim zubima.

Stare totalne proteze, koje se često klimaju, žuljaju i izazivaju osećaj gađenja kod pacijenata polako postaju prošlost i menjaju ih savremena protetska rešenja poput implantata.

S ozbirom da imamo vrhunske stručnjake na svim poljima medicine, tako i u stomatologiji, nije ni čudo što je, uz znatno povoljnije cene, Srbija u poslednjoj deceniji postala centar dentalnog turizma. Ugradnja implantata i izrada protetskog rada na njima je i do pet puta skuplja u zemljama Zapadne Evrope, a duplo skuplja u Hrvatskoj i Mađarskoj. To je razlog što sve više stranaca, ali i naših ljudi koji žive „preko“ dolazi da u Srbiji reši svoj stomatološki problem.

All on 4 i All on 6 rešavaju bezubost

All on 4 i All on 6 procedura idealne su za rešavanje problema potpune bezubosti. Razlikuju se po tome što se u vilicu ugrađuju četiri ili šest implantata, koji nose most od najčešće 12 privremenih, a potom i stalnih zuba.

All on 4 tehnika veoma je pouzdana i dugotrajna. Njena velika vrednost je u tome što je posebno indikovana kod izuzetno tankih atrofičnih vilica.

Poenta All on 4 i All on 6 tehnike je da se upotrebljavaju dugački zubni implantati, koji se postavljaju pod uglom tj. ukoso. Cilj je da vrh implantata koji je postavljen pozadi završi u prednjem delu vilice. Kost u prednjem delu je znatno tvrđa nego pozadi, zato su takvi implanti veoma stabilni. Moraju biti stegnuti jakom silom.

Ovo su ujedno i najkopleksnije procedure prilikom kojih su i najveće cenovne razlike u svetu u odnosu na nas. Ipak, kvalitet usluge i rada je zagarantovan, tvrde i u stomatološkim ordinacijama, ali i brojna iskustva pacijenata koja se mogu videti na internetu.

Da Vas podsetimo:  Kontaktna sočiva - Rešite se naočara već danas

Nekoliko dana do novih zuba

Od dolaska u ordinaciju do savršenog osmeha potrebno je da prođe nekoliko koraka.

Snimanje zuba je prvo što pacijent uradi kada stigne u ordinaciju. Snimak stomatologu daje jasan uvid o stanju zuba i kostiju vilice, a samim tim i pacijent odmah sazna plan terapije.

Ceo proces ugrađivanja implantata ne traje dugo, bez obzira da li u pitanju All on 4 ili All on 6. Sastoji se od implementacije šrafa u kost vilice. Specifičnost savremenih implantata je u tome što se mogu odmah opteretiti. Posle ugradnje se uzima otisak za privremene zube koji budu gotovi za svega pet do sedam dana.

Nošenje totalne proteze nekoliko meseci dok se čekaju stalni zubi je odavno prevaziđena metoda. Pored toga što su pacijenti razočarani, moguće je i da implanti budu ugroženi.

Sada za to vreme, pacijent od bezube vilice ima lepe i funkcionalne zube, koji se ne vade iz usta, i koje nosi narednih nekoliko meseci dok se implanti ne integrišu u kosti. Boju i oblik novih zuba bira pacijent, uz konsultaciju sa stomatologom. Kasnije pacijent bira da li će mu stalni zubi biti cirkonijumski ili metalokeramički.

Najpopularniji holivudski osmeh

Stomatolozi kažu da je Hollywood smile, odnosno holivudski osmeh, izuzetno tražen, posebno među ljudima s Balkana koji žive u inostranstvu.

Holivudski osmeh traže i mladi koji nisu zadovoljni izgledom i bojom svojih zuba. Iako skuplje, za najdugotrajniji efekat blistavo belog osmeha, koriste se cirkonijumske krunice u bleach bojama. Na taj način pacijent dobija savršen osmeh, poput holivudskih zvezda.

Naravno, krunice u bleach bojama se mogu koristiti i kod izrade stalnih zuba preko implantata, pa pacijenti i nakon bezube vilice mogu imati holivudski osmeh.

Da Vas podsetimo:  Penzioneri skoro 100 odsto izlaze na izbore, a najveći apstinenti među mladima

Obezbeđen smeštaj

Prilikom većih stomatoloških intervencija, baš kao što su All on 4 i All on 6, ordinacije mahom nude pacijentima besplatan smeštaj, najčešće u apartmanima u blizini ili u sklopu ordinacije, u kojima će se osećati komotno i prijatno. Uz njih pacijent često dobija i sigurno parking mesto ili mu je, ukoliko ne dolazi sopstvenim automobilom, obezbeđen prevoz od aerodroma, železničke ili autobuske stanice.

Implantolozi kažu da nakon što odu kući pacijenti mahom budu puni pozitivnih utisaka i svog stomatologa u Srbiji rado preporučuju svojoj rodbini i prijateljima, pa i oni kasnije dolaze. Em im se isplati, em dobiju vrhunsku uslugu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime