„Sud“ za UĆK teroriste

0
718

Takozvani „Specijalni Sud za ratne zločine“ šiptarskih terorista na Kosovu i Metohiji tokom 90-tih i posle NATO okupacije neće doneti ništa, kaže za ‘KM Novine’ lider Srba sa severa KiM, dr Marko Jakšić.

Jaksic-teroristi-uck
Od pravde za zločine nad Srbima samo političke „šale“ / Ilustracija: KM Novine

Taj „Sud“, pretpostavljam da će se formirati, više na neki način da bude način amortizacije onoga što Zapad daje Šiptarima a to je posebna država. Jednostavno, on treba da u Srbiji politički opere oduzimanje dela teritorije a čime se pokazuje kako Zapad navodno brine i o srpskoj strani jer eto, uspostavlja se „Sud“ koji treba da kazni šiptarske ratne zločince ali on se neće formirati sa tom svrhom – kaže Jakšić.

Odbijanje šiptarskih separatista da takav „Sud“ osnuju slomila je poseta Vikotorije Nuland ali ono što pre svega treba da brine Srbe jeste njena izjava da vlast u Srbiji mora da se pripremi na jako nepopularne situacije i neprijatna rešenja. Šta to znači? To faktički znači da Beograd mora da prizna „nezavisno Kosovo“ i taj „Sud“ će biti kompenzacija za to, smatra Jakšić ocenjujući osnivanje „Suda“.

„Ovaj „Sud“ će otkloniti crnu mrlju koja stoji nad OVK i nikako se neće baviti slavnom borbom OVK“, rekla je marta meseca ove godine Šefica američkog konzulata u Prištini Trejsi En DŽejkobson hvaleći teror šiptarskih zlikovaca i stajući u odbranu zločina koje je američka vlada logistički, vojno i ekonomski pomagala i eksploatisala. O tome možete pročitati OVDE

Međutim, Jakšić dalje kaže da se dobra volja Šiptara najpre ogleda u sve češćim napadima na Srbe i da je to nastavak fašističke politike koje sile sa Zapada sprovode prema Srbima na Kosovu i Metohiji a to je proterati 250 hiljada Srba aonda ih vraćati na kašičicu ali izgleda da im je i ta količina na kašičicu isuviše gorka jer se napadi dešavaju upravo nad tim Srbima.

Da Vas podsetimo:  Nije slučajno što se iz Sarajeva tvrdi da su Srbi fašisti, a Bošnjaci antifašisti

„Zajednica srpskih opština“ čak ni kao ribolovački savez

Osvrćući se na političku kuknjavu srpskih predstavnika u Briselskim pregovorima o problemima oko osnivanja takozvane „Zajednice srpskih opština“ naš sagovornik kaže da su oni (protivnici ovakve politke srpskih vlasti) još od ranije upozoravali da od te „institucije“ neće biti ništa što se faktički pokazalo na delu.

„Ona će imati čak manja ovlašćenja i od ribarskog saveza, jer tamo možete barem da pecate a u toj „Zajednici“ nećete moći baš ništa da učinite“ tumači Jakšić ovaj politički fenomen koji je i po samoj ideji i po tome šta je do sada učinjeno, teško opovrgnuti kao.

Izvor: KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime