Sukob na ulicama Podgorice

0
950

U Podgorici je danas privedeno dvadesetak učesnika protesta protiv vlasti, koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk inspirisan dešavanjima u Bosni i Hercegovini (BiH), a tokom sukoba sa huliganima povređeno je više policajaca.

crna-gora-1--beta-ap-d.v._ig

Protest oko 200 građana, uglavnom penzionera i radnika, koji su zahtevali smenu vlasti zbog korupcije i kriminala, počeo u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, da bi se mirna povorka uputila ka zgradi Vlade Crne Gore, gde je grupa huligana nasrnula na policiju.

Maskirani fantomkama i kapuljačama, oni su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljen ispred zgrade, a onda se kamenicama iz obližnjeg parka gađali policiju uz povike „Kerovi, kerovi“ i pevajući pesmu „Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare“.

Bilans protesta: Uhapšeno 20, povređeno devet policajaca

Crnogorska policija lišila je slobode 20 lica, koja su izazvala nerede na današnjem neprijavljenom protestu u Podgorici, tokom kojeg je povređeno devet policajaca.

Među privedenim je 16 punoletnih lica i četiri maloletnika, saopštila je večeras crnogorska Uprava policije u Podgorici. Privedani su osumnjičeni za agresivno ponašanje, fizičke napade policajce, te narušavanje javnog reda i mira, kao i ugrožavanje saobraćaja.

Oni su kamenice bacali i na zgrade Vlade Crne Gore i ministarstva inostranih poslova i finansija. Policija je potom intervenisala suzavcem, potisnula ih ka parku.

Nekoliko grupa sa društvene mreže Fejsbuk pozvalo je građane da se danas okupe na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, podstaknuti dešavanjima u BiH. Protest nije bio prijavljen policiji, a nije poznato ni ko su organizatori.

crna-gora-2--beta-ap-d.v._f

Grupe koje su pozvale na proteste smatraju da se samo „radikalnim merama“ može poboljšati sveukupno stanje u Crnoj Gori i da protestom traže smenu vlasti. Fejsbuk grupa koje pozivaju na proteste je nekoliko, a samo jedna od njih, „Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice“, broji više od 3.000 članova.

fondsk.ru

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime