Sulejman nama krst i majku, mi Sulejmana na ćevape!

4
466

Onaj Sulejman Imamović, danski državljanin, koji je juče na nebu iznad Srbije pretio da će srušiti avion u kome je bio sa porodicom samo zato što će avion prinudno, zbog magle, sleteti u Beograd a ne u njegovu Tuzlu, da će zbog tog istog razloga u sred aviona pobiti ženu i decu, onaj danski Sulejman koji je pokušao da otvori vrata aviona, a zatim, jedno pet – šest puta opsovao, onako sočno, nama Srbima srpsku majku i krst po vrhu, posle nepunih 24 sata u zatvoru u Srbiji pušten je na slobodu, a njegov „predmet“ prosleđen je državi Danskoj!?!

Tako je, javiše danas popodne, odlučilo srpsko pravosuđe i to na osnovu „pravila međunarodne pravne pomoći“, uz zaključak da se time „obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka“.

Čestitam srpskom pravosuđu na ovoj odluci koja je, ne zna se prosto, da li pravednija, da li pravičnija, da li celishodnija ili ekonomski svrsishodnija! Prosto želudac da zaboli čoveka od pravičnosti i celishodnosti. I od ekonomičnosti postupka.

On pretio da će da obori avion – mi njega na slobodu posle 20 sati. On zapretio da će pobiti ženu i decu u sred aviona, mi njega u Dansku. On nama krst i majku, mi njega na slobodu. A izazivanje verske, nacionalne i rasne mržnje? A, ugrožavanje bezbednosti saobraćaja? A, kršenje javnog reda i mira ako ništa drugo?

Ma jok, nema od toga ništa, važnije je načelo celishodnosti i ekonomičnosti postupka!

Da li su ga, Sulejmana, u Beogradu pomilovali po glavi i kosici dok su ga oslobađali… Obezbedili mu pravitani avion do Tuzle dok ne krene nazad u Dansku, kupili mu burek, pozvali ga na ćevape, ako mu odgovaraju beogradski, izvinili mu se zbog zadržavanja i neudobne ćelije u Beogradu…

Da Vas podsetimo:  Heroina iz Pranjana podsetila nas je u kojem grotlu laži živimo

Možete li, dragi moji čitaoci da zamislite obrnuto… Da je neki nesrećni Srbin sa danskim državljanstvom u avionu preusmerenom umesto u Niš u Sarajevo, pokušao da otvori vrata letilice, da je je zapretio ubistvom žene i dece, obaranjem aviona, da je Bošnjacima opsovao majku muslimansku i pomenuo Alaha, da li bio bio oslobođen i prosleđen nazad Danskoj čiji je državljanin? Sve na osnovu načela ekonomičnosti postupka… Ma, bio bi garantovano! Odmah vraćen Danskoj.

Ili, recimo, da je Sulejman pretio ženi i deci ubistvom, pokušao da otvori vrata aviona na 5 – 6.000 metara visine negde iznad Sjedinjenih Država, da je pretio obaranjem aviona, ama, da se samo našalio? Da li bi bio pušten na slobodu za nepun dan ili bi bio optužen za terorizam i zaglavio na doživotnoj?

E, upravo je u ovom razlika između ozbiljne države i nečega što smo mi, danas, u ovom postupku ispali.

A mi, šta ćemo mi kojima je danas muka od pravičnosti i celishodnosti srpskog pravosuđa… Da se svi, onako ljudski olakšamo na sebe. Da ne kažem i ono drugo. Pa ko će da nas poštuje i uvažava, kako da nas drugi cene, kad se mi sami pos…. sebi na glavu.

On preti da će da obori avion, mi njega na slobodu. On preti da će da pobije ženu i decu i ono putnika u avionu (valjda pretnja obaranjem aviona to znači) mi njega Danskoj. On nama majku i krst, i to tri puta, mi njega i to hitno, na slobodu pa na ćevape.

Ne znam vas, uveženi čitaoci, mene je danas popodne nešto sramota.

Zar smo stvarno toliki bednici?

Što mu barem ne sudismo za kršenje javnog reda i mira, ako se ne varam, psovanje srpske majke na ulici, u kafani, spada pod to… Ako nam ove naše, srpske majke, išta više znače.

Da Vas podsetimo:  Hristos vaskrse!

Srećan Vaskrs!

autor:Zoran Šaponjić

https://iskra.co/

4 KOMENTARA

  1. Да ли га је неко питао за разлоге таквог понашања (праве а не тренутне)? Да се није уплашио да му не суде као ратном злочинцу? Где је био и шта је радио до сада?

    • Ako ćemo realno, da su mu sudili u Srbiji prošao bi odlično. Bolje što je vraćen Danskoj.
      To naravno ne opravdava naše jadno i bedno pravosuđe.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime