Susret Bajdena sa Putinom na samitu G20?

0
29

Predsednik SAD Džozef Bajden nije isključio mogućnost susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita G20 na kojem bi glavna tema bila Ukrajina

Foto: Printscreen YouTube, Pixabay

„Videćemo“, odgovorio je on na pitanje o mogućnosti susreta s Putinom, prenosi njegove reči pul novinara koji izveštavaju o aktivnostima Bele kuće, piše portal IN4S.

Podsetimo, samit G20 će biti održan 15-16. novembra na Baliju. Domaćin je Indonezija. Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov saopštio je da će odluka o učešću Vladimira Putina na samitu biti doneta neposredno pre događaja.

Sam Putin je ranije rekao da je dobio poziv za samit G20 na Baliju, ali će, donoseći odluku o svom ličnom učešću, videti kako će se situacija razvijati.

Foto: Printscreen YouTube

„Videćemo kako će se razvijati situacija u ekonomiji i u drugim oblastima. Imam poziv da posetim G20, o tome me je lično obavestio predsednik zemlje domaćina kada je bio u Moskvi“, rekao je ranije Putin.

On je rekao i da ga je predsednik Indonezije Džoko Vidodo potom ponovo pozvao telefonom, uz napomenu da postoji određeni pritisak, ali da Indonezija zauzima oštar stav i želi da vidi ruskog predsednika na samitu.

„Videću, odlučićemo. Rusija će učestvovati“, rekao je Putin- prenosi Sputnik.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime