Šutanovac kao eks vojni ministar i budući gradonačelnik

0
1384
DraganSutanovac_150208_AFP_V
D. Šutanovac / Foto: patriot

Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ Dragan Šutanovac imao je svoju priliku. I iskoristio ju je. Ali ne onako kako bi to hteo da predstavi onima na čije glasove računa uoči predstojećih martovskih izbora. Naprotiv.

Dok sugrađanima obećava svetliju budućnost, đacima besplatne udžbenike i tablete, žiteljima gradske periferije pravo da sami odlučuju o svojim potrebama, a svima skupa život bez Aleksandra Vučića i SNS-a, kandidat Demokrata zaboravlja da objasni da je sadašnji srpski predsednik svoje „pravo na pljačku naroda“ u više navrata opravdavao upravo onim što su u svoje vreme radili Demokrate Borosa Tadića i Šutanovac lično dok je vodio Ministarstvo odbrane.

A o tome šta je dotični radio kao ministar može se saznati iz jednog izveštaja iz 2012. u kojem se tvrdi da je svojevoljnim trošenjem državnog budžeta Šutanovac istom naneo višemilionsku štetu. Ovaj dokument koji je pune tri godine pomno sklanjan od pogleda javnosti pokazuje da je ministar-demokrata u poslovanju, državu Srbiju 2008. „olakšao“ za dobrih 400 miliona dinara.

Bez obzira da li je reč bila o kupovini lekova, stanova, službenih automobila i sličnih roba u okviru ugovaranja, takozvanih, poverljivih nabavki i određivanja stope provizije za komisione poslove. Sve pomenuto otkrili su revizori 2012. ali je izveštaj do Poverenika za informacije od javnog značaja dospeo tek nakon tri godine.

Šutanovac je pomenute „podvige“ napravio poslujući sa „Jugohemijom“ (2007), preduzećem „Porše SCG“ iz Beograda (2008) od kojeg je za potrebe ministarstva kupio 19 automobila audi A6 i A8, „Jugoimportom SDPR“ (2008. i 2009) prilikom ugovaranja kupovine „sredstava posebne namene“, sa zdravstvenim i apotekarskim ustanovama zaobilazeći Fond vojnih osiguranika… Jedno je sigurno, imao je pomoć visokih oficira, jer ovo nije mogao sve sam da uradi.

Da Vas podsetimo:  INDIJKA SE PLAŠILA DOLASKA U SRBIJU: Evo šta sada kaže o Beogradu, ljudima, hrani i bezbednosti!

U svom trošilačkom naletu ministar vojni nije propustio ni da za potrebe nadležne mu službe nabavi kompjuterski softver koji je državu Srbiju koštao čak 4 (četiri) puta više no što mu je bila tržišna cena.

Kako bi Šutanovac, ukoliko bi postao gradonačelnik, trošio pare iz budžeta Beograda nije preporučljivo ni zamišljati. A ko bi na kraju platio ceh unapred se zna.

Jednako kao i kod trenutno vladajućeg SNS-a.

Mihail Suslov

patriot.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime