Šutanovac promenio prezime

5
1996
D. Šutanovac / Foto: PrintScreen Youtube

Đilas i Pajtić ojadili Demokratsku stranku!?

Jesi li bre Desimire čuo šta se priča i piše da su Dragan Đilas i Bojan Pajtić za vreme svoga predsednikovanja navodno ojadili Demokratsku stranku za milionske iznose u dinarima?

Jesam Dragoljube, pa se pitam gde su tim parama? Prebacili 300.000 evra na račun Dragana Šutanovca u banci, a javni tužilac optužio njega za poreklo tih para i pašnjake na Vračaru!

Od Šutanovca do Šaltanovca

Početkom meseca avgusta 2017.g. posle petogodišnjeg procesa Viši sud u Beogradu potvrdio je kao pravosnažnu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac oslobođen optužbi za izvršenje krivičnog dela neprijavljivanja imovine ili davanja lažnih podataka o imovini kao i da nije imao nameru da imovinu prikrije, a šta je u javnosti poznato kao tzv. afera „pašnjaci na Vračaru“ te 300.000 evra i danas nepoznatog porekla na računu u banci.

U poslednje vreme Demokratska stranka proklamovala je afirmativan odnos i saradnju u inicijativama predsednika Republike Aleksandra Vučića o izmenama Ustava RS i unutrašnjem dijalogu o Kosovu, šta su neki politički analitičari i komentatori (ne)osnovano doveli u uzročno-posledičnu vezu sa tom pravosnažnom presudom te shvatili i interpretovali kao da je predsednik DS Dragan Šutanovac svoje prezime promenio u Šaltanovac!

Navodno je to uradio kao onomastički izraz i dokaz svoga šaltovanja u Vučićev psihopatološki teatar zvan „Histrionični sindrom“ (vidi tabelu 1), a kojeg sačinjavaju narcisoidni poremećaj ličnosti, projektivna mržnja i pseudoosećanje žrtve; provincijalno poreklo, tribalna supkultura, mesijanske ideje, deficit empatije, etike i solidarnosti te manipulacije; parvena poetika, kič-estetika, teatralno ponašanje i patetika te arivistička kompenzacija kompleksa manje vrednosti, hubrizam i megalomanija.

Tabela 1 Vučićev „Histrionični sindrom“

1. Narcisoidni poremećaj ličnosti, projektivna mržnja, pseudoosećanje žrtve
2. Provincijalno poreklo, tribalna supkultura, mesijanske ideje, deficit empatije, etike i solidarnosti; manipulacije
3. Parvena poetika, kič-estetika, teatralno ponašanje, patetika
4. Arivistička kompenzacija kompleksa manje vrednosti, hubrizam, megalomanija
Da Vas podsetimo:  Podzemlje ljudskog duha

 

Igor Šugar

5 KOMENTARA

  1. Inače ovi žuti su i doveli ove sada.Potpuno su isti.A zar je ovaj mislio da smo zaboravili onaj pašnjak za ovce u sred beograda.Sad im pojedinačno porasli apetiti.Izradio ih Đilas,od studenta koji nije imao za autobus,postao milioner,pa kupuje milionske iznose.Odakle pare,odakle nekretnine,njima i ovima,a narod sve siromašniji.

      • film sovjetska priča će ti sve objasniti i naravno film komunistički zločini.Film ja nisam snimio,kao ni portal slobodna hercegovina,o zločinima komunista u hercegovini od 1941 do 1942.Pa knjiga komunistički zločini u crnoj gori i hercegovini-Tadija Bošković i Miloš Vojinović.Čitati znači biti pismeniji,a ne lupati kao otvoren prozor.Toliko za sada o komunistima,a što se tiče para,komunističke imbecile ne komentarišem,to neka rade oni iz onih ustanova za to.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime