Sutra u Jevremovoj uz zvuke džeza

0
794

ćopićU Jevremovoj ulici, sutra će osvanuti spomenik Branku Ćopiću, dok je za samu ideju zaslužna Ustanova kulture „Parobrod“, a spomenik je rad umetnika Dušana Petričića. Prolaznike će ovaj spomenik podsetiti na dela Branka Ćopića čija se stogodišnjica rođenja obeležava ove godine.

– U nedelju će spomenik ugledati svetlost dana kod UK „Parobrod“ u okviru manifestacije u Jevremovoj ulici. Ova statua će biti na svim značajnim manifestacijama na otvorenom u aprilu i maju, od „Jevremove“ do „Miksera“. Na kraju ćemo, ga postaviti u blizini Brankovog mosta na prometnoj ruti da ostane neformalni trajni spomenik – izjavio je Zlatko Crnogorac, izvršni producent „Parobroda“ dodajući da će to biti u saradnji sa gradom, a ne obična gerilska akcija, prenosi „Blic“.

Kako dodaje izvršni producent „Parobroda“, ideja je da se dobronamerno skrene pažnja na to da bi stogodišnjicu rođenja velikog pisca ako što je Branko Ćopić, trebalo obeležiti onako kako dolikuje, ali sa akcentom na to da se animiraju najmlađi čitaoci kako bi pročitali što više njegovih dela.

Posetite sutra Jevremovu ulicu i uživajte u zvucima džeza, odajući počast jednom od najvećih srpskih pisaca.

Po uzoru na atmosferu uličnih svetkovina po Evropi, 5. aprila Ustanova kulture „Parobrod“ organizuje ulični džez festival u Gospodar Jevremovoj na Dorćolu. Na ovom festivalu na otvorenom nastupiće Beogradski Diksilend Orkestar, Vasil Hadžimanov Bend i Vlada Maričić bend i Tanja Jovićević.

Dnevno.rs /Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime