Svako dete u Srbiji imaće svoj broj i šifru

0
318

DECA BROJEVI: uvodi se nepotrebno novi opasan sistem registrovanja dece zbog kontrole dece

Stiže Orvel: Deca postaju brojevi

Uvođenje jedinstvenog obrazovnog broja u prosveti (JOB) od vrtića do fakulteta, unelo je pometnju među roditeljima.

Mnoga deca iz vrtića su već dobila obrazac na kome su zapisani broj i šifra, koja se sastoji od velikih i malih slova i brojeva, a iz Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja navode da je JOB početak reformi koje slede.

Uvođenje ove novine otvorilo je mnoga pitanja: imaju li ove kombinacije brojeva i slova neko značenje, čemu služe i ko ima pristup đačkim šiframa.

Iz ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja za „Blic“ navode da je ideja da svaki učenik dobije svoj JOB broj do početka školske godine, a da je JOB sličan LBO broju u zdravstvu.

Nejasno je kome je i zašto potrebno šifrovanje dece i šta se time dobija, sem stroža kontrola i nadzor nad decom

„Ministarstvo prosvete uvodi novi informacioni sistem u kome će biti svi podaci o obrazovnim institucijama u Srbiji. Uvođenje ovog sistem, između ostalog, podrazumeva da do početka nove školske godine svaki učenik u Srbiji dobije svoj jedinstveni informacioni broj. Broj sa sličnom svrhom dobili su svi građani kada je u oblasti zdravlja uveden informacioni sistem, tkz LBO broj. Sam LOB nema nikakvo značenje. Karakteri su nasumično izabrani“, rekli su iz Ministarstvu prosvete za taj list.

Pošto mnogi roditelji, ali i učenici strahuju šta će se desiti ako izgube svoj broj ali i za šta će se koristiti ovi podaci, iz ministarstva kažu da će jednom dodeljen, broj biti u posedu tačno određenog učenika i da će se koristiti za „upisivanje zakonom određenih podataka“.

Da Vas podsetimo:  Srbi se vraćaju iz dijaspore, a OVO JE RAZLOG!

Deca brojevi: kad deca postanu brojevi nestaće dečija neposrednost, naivnost, iskrenost, nesputanost…

„Jednom dodeljen JOB pratiće dete, učenika i studenta kroz celokupno školovanje, od predškolskih ustanova do fakulteta, i koristiće se u ustanovama kako bi se u JISP upisali zakonom predviđeni podaci – npr, ostvareni uspeh, nivo obrazovanja, šifre kvalifikacija, jezik na kojem su završeni prethodni nivoi obrazovanja i vaspitanja, izborni programi, obrazovanje po individualnom obrazovnom planu, ocene, položeni ispiti, pohvale i nagrade osvojene tokom obrazovanja, izostanci, vladanje i izdate javne isprave i slično“, objašnjavaju iz ministarstva.

Mnogi se boje i mogućnosti da se podaci nekako zloupotrebe, ali iz ministarstva tvrde da to sa JOB brojem neće biti moguće.

Sve, pa i decu, treba staviti pod kalup i kontrolu, to je glavna ideja globalista i mondijalista

„JOB i podaci o učenicima se koriste isključivo za praćenje sistema i niko, osim roditelja i škole, neće imati mogućnost uvida u bilo koji pojedinačni podatak učenika. U sistemu neće biti vidljiv nijedan podatak o bilo kojem pojedinom učeniku, ni ime, ni JMBG. Odnosno, ovaj broj omogućava, upravo, da odvojimo podatke koji direktno identifikuju učenika, poput imena i JMBG, od svih ostalih podataka koji se sakupljaju u JISP-u, a koji ne mogu identifikovati učenika. Ovaj broj zato predstavlja dodatni mehanizam za zaštitu podataka o ličnosti, pored svih tehničkih, kadrovskih i organizacionih mera koje se primenjuju“, uveravaju iz ministarstva.

Izvor: Između sna i jave

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime