Svašta čovek sanja

2
2145
Foto: ozonpress

Svašta čovek sanja kad ima temperaturu.

Budim se u velikom i svetlom stanu.Pozdravljaju me maltezer i pekinezer. Odem u kupatilo i u ogledalu umesto plavuše sa velikim nosem i malim ustima vidim plavušu sa prćastim nosićem i velikim ustima.

Uključim veliki plazma tv koji zauzima pola zida u dnevnoj sobi i dok pijuckam espreso udobno smeštena u stilsku fotelju gledam jutarnji program na “Pinku”.

Dea i Sarapa su baš duhoviti ! Budim decu i vozim ih u školu . Idem kod frizera pa na kafu sa prijateljicom. Pričamo o tome ko će sledeći da ispadne iz “Zadruge”.

Javlja mi se muž i kaže da će kasniti sa službenog puta jer mora da svrati do ministarstva.

Pokupim decu iz škole , žale mi se kako su neki učenici ljubomorni na njih, kažem da ne obraćaju pažnju, ko im je kriv kad imaju nesposobne roditelje. Posle ručka vozim ih na tenis pa na časove klavira. Za to vreme idem u šoping pa na kolače sa suprugom suprugovog poslovnog partnera. Kada se vratimo kući opustim se uz knjigu Sanje Marinković i slatko zaspim uz pošalice zanimljivih zadrugara. Svo vreme osećam neverovatnu lakoću u glavi prouzrokovanu odsustvom misli.

Probudim se, srce lupa kao ludo. Ležim na svim starom krevetu, nos je i dalje impozantan, nema kučića, samo se papagaj dere od rane zore.

Moja noćna mora je srpski san. Ružičasti svet ljudi bez morala i bez mozga.

Aleksandra Ćurčić

ozonpress.net

2 KOMENTARA

  1. Није ни њима лако. Ко никад није јео у кревету, тај не зна како мрвице боду…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime