Sve aveti devedesetih na jednom mestu

0
776
Konferencija ili komemoracija? / Foto: printscreen

PREVARA GRAĐANA I LAKOVERNIH ČLANOVA SNS-a

Centrala SNS-a iz Beograda ponovo je rekla svoje – sklapanje, po svaku cenu, nove predizborne koalicije sa izbornim gubitnicima u Šapcu. I to se, eto, dogodilo danas. Na konferenciji, koja je više ličila na komemoraciju, kandidat za statistu gradonačelnika, Aleksandar Pajić, teška srca (videlo se to po njegovom govoru) predstavio je svoje nove koalicione partnere: Socijalističku partiju Srbije i Srpsku radikalnu stranku. Da dobro ste pročitali. Socijalističku partiju Srbije i Srpsku radikalnu stranku, dve stranke koje, zahvaljujući ličnim interesima njihovih beogradskih čelnika, u Šapcu više ne postoje.

A koliko su poverenici GO SNS-a u Šapcu oduševljeni ovakvom odlukom Beograda moglo se videti i na njigovim licima tokom konferencije i „inspirativnih“ obraćanja njihovih budućih koalicionih  partnera.

Šta ko dobija a šta gubi?

Socijalistička partiji Srbije ne gubi ništa jer ništa i nema. Zahvaljujući naporima Ivice Dačića da se dodvori Aleksandru Vučiću, kako bi za sebe i najbliže saradnike obezbedio još koju godinu lagodnog funkcionerskog života, SPS je u Šapcu potpuno urušen i teško da će se ikada oporaviti. Zato je ova „nasilna“ koalicija, više marketinška nego realna, pokušaj Centrale SPS-a da u buduću vlast Šapca „udene“ nekoliko svojih članova koji bi, o trošku građana Šapca, imali zadatak da do sledećih izbora ponovo sakupe članstvo. Što je i praktički nemoguće jer narodna kaže, parafraziram, „Ne pravi se pita od svačega“. Tako da od ovoga članovi SPS-a, koji se nagovaraju da glasaju za SNS, neće imati nikakve koristi ali hoće njih nekoliko koji su stranku uništili jer su im obećane neke funkcije u budućoj šabačkoj vlasti. A koliko je Centrali SPS-a važno da, kako tako, uđe u gradsku vlast svedoči i dolazak Đorđa Milićevića, potpredsednika SPS-a i koordinatora za Kolubarski i Mačvanski okrug koji je, zamislite, danas sa naprednjacima razgovarao o „budućnosti“ Šapca. Strašno.

Da Vas podsetimo:  Slika Skupštine Srbije posle konačnih rezultata korona-izbora

Isti slučaj je i sa Srpskom radikalnom strankom koja u Šapcu predstavlja statističku grešku zahvaljujući „predsedniku“ Rankoviću koji je iz stranke isterao sve što je bilo čestito i stranci odano. Ali, kao što vidimo, pokušava da sebi obezbedi neku funkciju. Baš me interesuje šta o ovome misle oni čestiti i iskreni, sada bivši, šabački radikali. Da li će i oni glasati za SNS i za Rankovićevu fotelju?

Za razliku od ove dve partije, ovom nametnutom koalicijom iz Beograda, Srpska napredna stranka ne dobija ništa. Čak štaviše! Ni Milićević ni Ranković nemaju ni harizmu ni ugled da bi mogli nekog da ubede da glasa za nešto za šta zna da donosi nesreću Šapcu. Ali zato naprednjaci gube mnogo. Gube nekoliko važnih funkcija, koje će morati da daju novim koalicionim partnerima, a kako je svima već poznato funkcije (i radna mesta) su zagarantovana PUPS-u, Socijaldemokratskoj partiji Srbije, Narodnoj seljačkoj stranci i Pokretu socijalista onda je jasno da će naivni članovi Srpske napredne stranke biti najveći gubitnici ovih izbora. Jer, kako god se izbori budu završili oni neće dobiti ništa. Sem praznih i lažnih obećanja. Ali, kome je to važno?

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević
Izvor: Podrinske

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime