Sve dugine boje bezobrazluka

0
923
kirbi
Majkl Kirbi, američki ambasador u Srbiji

U utorak 23.9.2014. gledaoci „medijskog javnog servisa evropske Srbije“ mogli su, u udarnom Drugom dnevniku, da vide prizor jednog od organizatora najavljene ponosno-veseljačke parade kako se obraća, ni manje ni više nego Narodnoj skupštini Srbije.[1]

Sada treba vratiti film unazad oko godinu dana, i setiti se kako je izgledalo kada su pred Vladu, Skupštinu i Ustavni sud Srbije dolazili poslednji legalni i legitimni predstavnici naroda iz svih delova Kosova i Metohije. Dolazili su predsednici opština iz centralnih delova KiM, za koje se ispostavilo da su neustavno raspuštene, o čemu jedva može da se nađe medijski izveštaj.[2] Dolazili su i predstavnici rukovodstava poslednjih opštinskih rukovodstava četiri opštine na severu KiM izabranih po zakonima Republike Srbije. Kako je izgledalo? Mučno. Mučenici iz centralnih delova KiM su satima čekali na vrelom asfaltu ispred Vlade, potpuno ignorisani, dok su lideri sa severa ulazili kao na streljanje. Čekali su ih Vučić, Dačić, Vulin, Đurić, da ih pritisnu da prihvate očigledno neustavni tzv. briselski sporazum, ali tako da se tu što manje vide njihovi otisci prstiju. Kao i svi iskusni kršioci zakona.

Dolazili su i Srbi sa severa KiM ispred Ustavnog suda, autobusom iz Kosovske Mitrovice, i čekali satima da se „neko“ smiluje da ih primi i objasni koliko još meseci i/ili godina treba da čekaju da bi se Sud oglasio o ustavnosti sporazuma koji svakim danom degradiraju državnost Srbije i prava ljudi koji žive na delu njene teritorije i žele da žive isključivo pod zakonima Srbije, a ne jednostrano proglašene secesionističke tvorevine. Na kraju su primljeni od strane namrgođenih lica koja su im dala neodređene i nezadovoljavajuće odgovore.

S druge strane, za najvljene paradere – osmesi od uva do uva, kamere, udarni dnevnik državne televizije, crveni tepisi. Čija je onda ovo država i o kakvoj to državi uopšte govorimo?

Da Vas podsetimo:  Ako Srbija bude plaćala odštetu Rio Tintu, to će biti po zakonima donesenim nakon 2012.

Pritom, ista ličnost koja je u utorak sedela na počasnom mestu u Narodnoj skupštini, sedela je u leto 2010. godine, u beogradskom „Medija centru“, pored izvesne holandske kreature po imenu Frank van Dalen,[3] propagirajući tadašnju paradu, koja se završila razlupanim centrom Beograda i višemilionskom štetom. A ko je van (ili fan, po holandskom izgovoru) Dalen? Isti dripac koji je organizovao čamac „ispod 16“ za maloletnike na gej flotili u Amsterdamu, uključujući i decu od 11 godina. Majka jednog od dečaka je, prema holandskim izvorima,[4] javno van Dalena optužila za pokušaj seksualnog zlostavljanja njenog deteta. No, van Dalen je 2010. ipak „marširao“ kroz centar Beograda, ispred natpisa „Smrt državi“, zaštićen bolje od bilo kog belog medveda, od strane ogromnih policijskih snaga. Policije koja je dobijala dnevnice o trošku poreskih obveznika, koja je dovožena iz svih delova Srbije, koja nije korišćena, kada je trebalo, da zaštiti Ustav na Kosovu i Metohiji. Policije koja sigurno nije bila svesna da je angažovana da štiti jednog javno izobličenog napasnika na maloletnike i njegove beogradske pajtose. I koja i ove godine treba da radi to isto. Čitate li ovo, gospodo policajci? Hoćete li „to“ da štitite i ove godine? Po tome će vas pamtiti potomci – tu vam neće biti spasa.

Entitet zvani „poverenica za zaštitu ravnopravnosti polova“ se, naravno, ne obazire na ove „detalje“. To nije deo „agende“. Štaviše, taj entitet je blagoizvoleo konstatovati da Crkva „može da ima svoj stav“, ali da ne bi trebalo da „doprinosi netoleranciji i stvaranju loše atmosfere“.[5] (Crkva mora da je odahnula jer je konačno, u dvadeset i prvom stoleću svog postojanja, dobila pečat odobrenja od strane „poverenice“ – ali, da ne bude zabune, u jasno omeđenim granicama!) Pa čak ni kada je reč o seksualnom zlostavljanju dece. I to će, tvrdi nam ovaj neizabrani entitet u ljudskom obliku, Crkva morati da nauči da „toleriše“. Time je Crkva dobila ne samo odgovor o svojoj zemaljskoj misiji, već i odgovor na pitanje broj 3 iz svog Saopštenja za javnost povodom najavljenog „besprizornog“ paradiranja: Da, sasvim će biti opravdano propagirati pedofiliju „i druge načine zadovoljenja izvitoperenog seksualnog nagona“.[6]Jer, to sadašnja „država“ posredno već i radi, ostvarujući saradnju sa, i otvarajući vrata državnih institucija i državne kase osobama koje su već dovodile odvratne zlostavljače dece u Beograd. Čija je, dakle, država? Odnosno, ko ju je okupirao?

Da Vas podsetimo:  Kasni se sa merama, građani da štede, ako imaju od čega

Nije, dakle, samo stvar u tome koga i šta država propagira – mada je ta stvar od ogromnog značaja. Stvar je u tome što se, kada treba propagirati ovakve nakazne „vrednosti“, odnosno njihovo nametanje (za one sa izuzetno jakim želucem, neka pogledaju jednu „napredniju“ ponosno veseljačku manifestaciju u San Francisku[7]) – odjednom potežu argumenti kao što je „ustavnost“. Poteže ga polno-ravnopravnujući entitet, poteže ga čak i Goran Svilanović.[8] Tu je i pčelica Maja Gojković,[9] koja jedino, poput njenog prethodnika a sadašnjeg Ministra unutrašnjih poslova, nije zainteresovana da raspiše izbore za raspuštene skupštine opština na Kosovu i Metohiji, zašta su odavno istekli zakonski rokovi. Svi kojima nimalo ne smeta neustavnost svega što se dešava na Kosovu i Metohiji – odjednom se sete Ustava i zakona kada je reč o ovoj nedoličnoj predstavi.

To je ono što izaziva najveći revolt. Ovo otvoreno ruganje Ustavu, zakonu i većinskim moralnim osećanjima žitelja Srbije, ovi natovski dvojni standardi. Ne mogu obespravljeni sa Kosova i Metohije – ali mogu zapadno finansirani ponosno-veseljački paraderi, pedofilski prijatelji. Nije važno šta oseća ogromna većina „bombardovane, razorene, moralno i ekonomski osakaćene, osiromašene, poplavljene, na stub srama prikovane“ Srbije – već je važno šta misli Kirbi,[10] predstavnik zemlje koja je najodgovornija upravo za taj položaj Srbije, koja nam je napunila, preko kapaciteta, onkološka odeljenja u bolnicama, koja je posejala seme terorizma i kod nas, i na Bliskom istoku, i gde god se „dobronamerno“ umešala. Odatle toliki revolt. I ko može da tvrdi da nije opravdan, i da neće nastaviti da raste, sve dok ovo javno, otvoreno licemerje i pljuvanje u lice države i svih nas konačno ne prestane?

Najavljena „parada“ uopšte ne služi zaštiti onih u čije ime organizatori navodno govore, već ih samo dodatno otuđuje od društva, koje bi pozitivno reagovalo na svako iskreno traženje zaštite protiv zlostavljanja, ali ne i na propagiranje razvrata. Ne, najavljena parada je samo nastavak NATO agresije drugim sredstvima, marš ka smrti države koju nam je ogavni zlostavljač dece van Dalen onako gej-veselo najavio 2010. O našem trošku. I svi koji imaju ambiciju da koračaju u njoj, najveći su kršioci Ustava i zakona u Srbiji. A građani imaju pravo da, osim svog dostojanstva i savesti, brane Ustav i zakone zemlje.

Da Vas podsetimo:  Probuđen narod neće dati svoju zemlju prodanim dušama

Aleksandar Pavić

Fond strateške kulture

[1] rts.rs

[2] http://www.srbijadanas.net/krivicna-odgovornost-uredba-o-posebnom-nacinu-obrade-podataka-katastarskih-knjiga-za-kosovo-i-metohiju-neustavna-i-nezakonita/

[3] http://gsa.org.rs/2010/07/organizatori-parade-ponosa-pozvali-gradske-vlasti-na-saradnju/

[4] http://www.klokkenluideronline.is/2009/10/kindermisbruik-door-ex-coc-voorzitter/

[5] http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=09&dd=23&nav_category=12&nav_id=903053

[6] http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_12

[7] http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/

[8] http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Svilanovic-Bio-bi-razocaran-ako-ne-bude-Parade-ponosa-264452.html

[9] http://www.nspm.rs/hronika/maja-gojkovic-sns-smatra-da-ima-prostora-za-razgovor-i-o-promeni-ustavnog-polozajaja-vojvodine-parada-ponosa-mora-da-se-odrzi.html

[10] http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ambasador-kirbi-parada-ponosa-treba-da-bude-odrzana-clanak-1563829

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime