Sve mogu da oprostim, ali Bajdenovo nepoštovanje zastave ne mogu

2
1051
Džozef Bajden u poseti Srbiji / Foto: YouTube Screenshot

Ajd’ sad ozbiljno, mada je to teško kad su kandidati Džo i Donald u pitanju, jer su stvarno obojica kreature. Ali, neću o njima i o izborima, već o novom američkom predsedniku. Ako Amerikanci misle da su nešto rešili, rekao bih da se varaju, jer će antagonizmi do granica pucanja i građanskog rata tek sad da se prodube, ali to je njihova unutrašnja stvar.

Bajden… Zaista ne spadam u one kojima je glavna zamerka na tog tipa to što nas je kao narod patološki mrzeo i što je bio jedan od jastrebova u vreme rata. Ne smeta mi ni to što je na strani Albanaca, to je njegovo pravo; nije ni Tramp baš bio toliko na našoj strani kao što se pričalo. Ono što nikada neću oprostiti Bajdenu je to što se, pre nekoliko godina, prilikom državne posete Beogradu, namerno nije poklonio našoj zastavi, prekršivši protokol i izazvavši diplomatski skandal bez presedana. Rat je jedno, a mir drugo. U ratu se svašta dešava, to su smutna vremena i emocije su povišene. Ali, učiniti jednu tako nedopustivu i skaradnu stvar u sred mira, deceniju i po posle rata; tako poniziti jednu naciju koja je svoja na svome vekovima pre nego što su uopšte postojali Amerikanci i njihovi štićenici Albanci i većina drugih nacija na Balkanu… tako nešto je zaista neoprostivo.

Zastava je simbol i svetinja, baš kao i himna, i to se ne odnosi samo na Srbiju, već na svaku bogovetnu zemlju na svetu. Šta su sve nama Nemci napravili, pa nam nije palo na pamet da uradimo tako nešto, svakako ne od trenutka kada je nastupio mir i kada smo uspostavili normalne diplomatske odnose. Zastava nema veze ni sa jednim režimom, ona je simbol našeg narodnog trajanja i državnog kontinuiteta, na njoj su krv i slava naših predaka, ona je spona između nas, živih i nebeske Srbije. Ona je stub naše duhovne vertikale i simbol svih barjaka iz Velikog rata u kome je srpska vojska bila jedina među saveznicima koja nije dozvolila zarobljavanje ni jedne jedine pukovske zastave. One se sve danas čuvaju u Vojnom muzeju.

Da Vas podsetimo:  Izrael i Kosovo uspostavili diplomatske odnose

Dakle, sve mogu da oprostim, ali zastavu ne mogu.

Kosovo je Srbija.

Dogodine u Prizrenu.

Toliko od mene, na hajdučki rastanak, Mitrovdan, ove proklete godine 2020.

Izvor: Fejsbuk stranica Vojislava Todorovića

2 KOMENTARA

  1. Ej,bre, Vučiću- ti kad bupneš sve se trese- od BG do Vašingtona! Ti bi, kako kažeš, Bajdenu SVE da oprostiš ali ne možeš da mu oprostiš što se nije poklonio, za njega, komadu tkanine! Znači li to da možeš da mu oprostiš i njegov zahtev iz devedesetih godina prošlog veka da SAD okupraju Srbiju ili njegovo podržavanje ubistava najmanje oko 2000 srpskih vojnika, policajaca ali i nedužne dece i žena kao i drugih civila, rušenje kompletne srpske infrastrukture i nanošenje štete srpskoj državi od najmanje 100 milijardi evra kroz bombardovanje naše zemlje? Smešno- to mu opraštaš a ne opraštaš mu naklon zatavi. Koliko znam ti, osim užasno preskupih vina za koja ne znam kako ih finansiraš od tvoje predsedničke platice, ne piješ žestoka pića -ali se ipak pitam da nijsi, kada si davao izjavu o Bajdenovom nepoštovanju zastave, možda ipak bio „pod gasom“ -jer trezan čovek ne može da zaboravi sve pomenute žrtve a kočoperi se od (tobožeg?) patriotizma? Pokaži patriotizam na drugim poljima- nedaj Kosmet, prekini sve pregovore i sa Šiptarima i sa EU i sa Vašingtonom i Berlinom jer nam svi oni ne misle, čak i lažima o „medu i mleku“ u EU, ništa dobro -sem Bajdenove davno pominjane i verovatno planirane OKUPACIJE i dodatnog komadanja Srbije. Za vreme tvoje vladavine već su nam oteli, tačnije -dali ste im- dve trećine srpskih dobara i resursa, za neke mizerne, smešne cene!

  2. Vučić, po običaju, priča koješta- kao „zastava nema veze ni sa jednim režimom“. Pazi, majke ti- zar nisi, Aleksandre, najzad ukapirao da je SVAKI REŽIM MENJAO DETALJE NA ZASTAVI po svom ukusu i partijskoj ideologiji? Od posle Kraljevine Jugoslavije, sledila je Titova petokraka a sadašnja verzija zastave je sa grbom i KRUNOM, iako današnja Srbija nema ni krunu (čak ni u nekom muzeju!) ni kralja! Vi to još niste promenili- ko zna, možda tvoji esenesovci očekuju da te, Aleksanandre, neko predloži za novog srpskog prestolonaslednog kralja pa zato sa zastave n e treba skidati krunu! ! Pošto imate većinu u Skupštini, i to je moguće. Patrijah Irinej (znaš to je onaj koji ti je nizašta na grudi prikačio najviši crkveni orden, valjda zato što hoćeš Šiptarima ipak da pokloniš Kosmet) on bi te rado, u to sam ubeđen, krunisao za naslednog kralja! Koja sreća za nas Srbe, uz tebe kao kralja dobili bi smo i princa Danila kao naslednika novo pečene dinastije. Poradi, čoveče, malo na tome dok je Irinej još živ jer mu polako ali sigurno ističe rok trajanja!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime