Svečano otvaranje kontejnera u Kosovskoj Mitrovici!

1
2432
Foto: KM Novine

Da je sve manje smešno otvaranje kontejnera, šahti, okrečenih zidova uverava nas sve češća praksa ovih ponižavajućih gestova koji se uz prave ceremonije i medijsku pratnju sve češće dešavaju.

Od toliko obećavanih „kapitalnih projekata“ i pobolјšanja uslova života, žitelјi Kosovske Mitrovice juče su imali prilike da prisustvuju ceremoniji svečanog otvaranja novih kontejnera! To su iadekvatno prokomentarisali. „Srbija se saginjati neće, kontejneri su visoko postavlјeni“!

Da je ova politička „svinjarija“ potekla od vladajuće stranke u Srbiji – SNS-a, to svi znamo ali smo juče mogli da vidimo da ta praksa polako uvlači u sebe i inostrane partnere.

Ni manje ni više nego su tu ceremoniju predvodili predstavnici Evropske unije i Nemačkog društva za međunarodnu saradnju. Prisustvovali su predstavnici šiptarskih separatističkih organa ispred Vučićeve „Srpske liste“, funkcioner SNS-a, u ulozi „gradonačelnika“ Goran Rakić kao i „šefica administrativne kancelarije“ pri tzv „opštini“ šiptarskih separatista, Adrijana Hodžić. Takođe, prisustvovali su i predstavnici Omladinsko-edukativne organizacije „Sinergija“ čiji je osnivač takođe član SNS-a i funkcioner Vučićeve Srpske liste, Igor Simić. Tu organizaciju je juče predstavlјao Stefan Velјković koji je podržao opštinu pri separatističkom ilegalnom sistemu „Severna Mitrovica“.

Mediji koji prenose ovu ponižavajuću vest nisu naveli da li je svaki od predstavnika otvorio po jedan kontejner ili su to uradili, što se kaže, đuture.

Osim ovog epohalnog, tragikomičnog događaja, najavlјeni su i novi. Tako je „gradonačelnik“ opštine šiptarskih separatista, Goran Rakić, rekao da oni na taj način unapređuju životnu sredinu i najavio nove projekte, centar za reciklažu Savina stena gde će se takođe tretirati i medicinski materijal.

Problem i jeste u tome što će ti novi izazvati pravu ekološku katastrofu na severu Kosova i Metohije gde mahom žive Srbi! Za potrebe nove deponije na mestu Savina stena, na brdu iznad sela Srbovac, otkuplјena su neka od imanja i prostor je ograđen. Selo se vodom napajalo sa planinskog izvora a cevi kojima se voda usmeravala ka selu, pružale su se upravo tim delom. Evropska unija je još pre nekoliko godina, „za potrebe sela“ izgradila novi gradski vodovod, međutim, kasnije je postalo jasno da je cilј bio odvlačenje i prekid vodosnabdevanja čistom i zdravom vodom kako bi tu bila smeštena deponija.
Prema informacijama iz administrativne uprave zadužene za formiranje nove deponije, namera jeste da to bude jedna od najveći a možda i najveća deponija na Kosovu i Metohiji kojom će direktno biti ugroženo nekoliko gusto naselјenih srpskih sela kraj Ibarske magistrale.

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili sedam vekova Gračanice

Mediji o tome ne javlјaju ništa već godinama!

Tako će ovaj sramni i ponižavajući gest rezultirati novom katastrofom sa teškim posledicama po demografsku sliku Srba koji žive na severu Kosova i Metohije.

KM Novine

1 KOMENTAR

  1. Kopiraju ΛV, koji je otvorio mnogo fabrika. Juče u KM je realizovan “kapitalni projekat”, zvanično su pušteni u rad kontejneri za smeće. Računaju, kako narod živi, da će to biti „fabrika“ hrane?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime