Svi putevi vode ka Vučiću. Oslobodimo Srbiju od njega, da nas se potomci ne stide!

0
590
Pokret Oslobođenje

Već nekoliko godina upozoravam da će osiono i bahato ponašanje predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića dovesti do stvaranja više kriminalnih klanova koji će vremenom prerasti u mafiju.

Piše: Miroslav Kosanović

Sama njegova stranka je tako ustrojena da podršku u napredovanju ne daje onima korektnima i poštenima, iako ih ima malo takvih, već upravo suprotno: favorizuje one koji su debelo zaglibili u kriminal, kao i onima koji su već jednom nogom krenuli niz stranputicu. Šansu za brzo napredovanje videli su i pojedine sudije, tužioci, vojna lica, policajci i drugi zaposleni u državnim institucijama. Jedino što su oni dužni prema „Velikom vođi“ je vernost! Vernost i poslušnost donosi moć, moć donosi funkcije, a funkcije kapital.

Tako je predsednik Srpske napredne stranke od Srbije napravio svoju privatnu državu, koju je dao ovim nemanima na čuvanje i upravljanje.

Ponizio je službe bezbednosti do te mere da je na visoka funkcionerska mesta postavljao ljude koji nemaju elementarno znanje iz oblasti kojom upravljaju. Vojsku je doveo do očaja postavljajući na mesto ministra Aleksandra Vulina. Ništa manje zlo nije učinio kada je izvršio rokadu ministarstava, Vojske i Policije. Pitam se kako se osećaju školovani pripadnici ovih dveju vrlo važnih institucija kada im komanduju ovakva lica? Da li je to ono za šta su se borili naši preci, ostavljajući svoje kosti širom naše Otadžbine.

Mito i korupcija cveta na sve strane. Rijaliti programi su ono što nude našoj deci kao osnovno obrazovanje i vaspitanje. Porodicu su srozali na najnižu meru. Trudnice su obespravljene i ponižene, skoro bez ikakvih prava. Natalitet je u stalnom padu, dok mortalitet, nažalost, raste. Svojom neodgovornom ekonomskom neoliberalnom politikom doveo si narod do očajanja, pa su monoge mlade porodice, kao i pojedinci, morali da napuste svoju otadžbinu i odu u rasejanje. „Prodao“ si gerontološke sestre koje, “trbuhom za kruhom“ brinu o zdravlju teško obolelih stranaca u njihovim državama, a da za uzvrat nemaju nikakva prava. U stalnom su strahu da li će ih policije ovih zemalja uhapsiti i proterati. Svojim očima sam gledao te strahote koje preživljavaju ove žene, a bez čijeg rada njihove porodice bi bile na ivici osnovne ljudske egzistencije. Donoseći teško zarađen novac, one čuvaju socijalni mir. I ti to znaš, Aleksandre Vučiću, ćutiš i manipulišeš.

Da Vas podsetimo:  „Politički marketing“

Aleksandre Vučiću, ponizio si naš narod u očima celog sveta, kao i sve građane Srbije, jer si dozvolio da je cena minimalnog rada toliko niska da je ravna robovlasničkom društvu! Kriminal i korupcija cveta na sve strane. Novinarima su povređena osnovna ljudska prava i često su životno ugroženi, samo zato što valjano obavljaju svoj posao. Deliš ogromne subvencije strancima kao da su te pare tvoje, a ne građana Srbije. Zapostavio si naše privrednike i mlade bračne parove! Zašto oni nisu mogli da konkurišu za iste? Bud-zašto rasprodaješ Srbiju!

Postavio si za svoje savetnike najokorelije neprijatelje srpskog naroda, one koji su se zdušno zalagali da nas NATO bombarduje, „da bi nama bilo bolje“! Aleksandre Vučiću sram te bilo!

Tvoji ministri su posebna priča. Jasno je da su jedne postavile strane ambasade – i to je očito, kao što je i jasno koje si ti postavio. Zna narod i vidi narod! Prevara i manipulacija su tvoje oružje kojim se služiš, ali ta oštrica je sve tuplja i tuplja. Stiže te pravda.

I na kraju: Otele su se kontroli razne kriminalne grupacije koje hapsiš, više iz straha, a ne iz stvarne i odlučujuće borbe protiv mafije. Znaš ti dobro da se mafija nalazi u institucijama sistema. Ko je stvorio ovaj nakaradan sistem? Ti, Aleksandre vučiću!

I zato ćeš odgovarati, jer smo dužni da oslobodimo Srbiju u čast svojih predaka, a da nas se potomci ne stide! Do oslobođenja!

Miroslav Kosanović Major

Izvor: Politički

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime