Svi srpski subjekti u Crnoj Gori da pruže otpor namjeri dijela vlasti da podrži Rezoluciju o Srebrenici

1
43

Pozivamo SPC, a posebno Mitropoliju crnogorsko-primorsku i mitropolita Joanikija, da izopšti iz pravoslavlja sve koji se izjasne za podršku Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Izvor: IN4S

IN4S poziva na organizovani otpor namjeri da se Srbi proglase genocidnim narodom

IN4S upućuje javni poziv na hitno jedinstveno i snažno djelovanje svih srpskih javnih subjekata – od medija, preko nevladinih udruženja – do političkih partija i koalicija kako bi se osujetila namjera dijela izvršne vlasti u Crnoj Gori da pod ucjenama centara moći u Ujedinjenim nacijama podrži predlog Rezolucije “Međunarodni dan refleksije i komemoracije genocida u Srebrenici 1995”.

Danas, na Dan pobjede nad fašizmom, kao najdosljedniji sljedbenici antifašističke tradicije i pripadnici naroda koji je kao nijedan drugi dao višemilionske žrtve u dva svjetska i balkanskim ratovima boreći se za slobodu čovječanstva pred naletima najvećih pošasti 20. vijeka, dužni smo da podignemo glas protiv pokušaja prekrajanja istine o događajima iz prošlosti i zamjene teza koje za cilj imaju da najvećim žrtvama oslobodilačkih borbi utisnu žig dželata i tlačitelja.

Da ironija bude kompletna – inicijatori donošenja Rezolucije su potomci organizatora Holokausta i „Kristalne noći“.

Crnoj Gori koju je stvorio srpski narod i isto tako stradalna Srpska pravoslavna crkva, upravo nije nikada bilo svojstveno (do Mila Đukanovića) da se dokazuje u napadima na svoj slobodarski narod, a time i na sebe samu. Srbi nijesu genocidan narod niti se u Srebrenici dogodio genocid. Ne negiramo da se dogodio strašan zločin i osuđujemo ga.

Premijera Milojka Spajića podsjećamo da nije dobio mandat od srpskog naroda da bi glasao za antisrpske rezolucije. Glasanje za Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama i glasanje u Strazburu za članstvo terorističke tvorevine koju neki zovu „država Kosovo“ u Savjetu Evrope – jesu crvene linije preko kojih srpski narod u Crnoj Gori ne smije da pređe.

Da Vas podsetimo:  Šta hitno treba uraditi da veliki kašalj ne odnese još života: Dr Tatjana Radosavljević povodom smrti beba

 

Pozivamo Srpsku pravoslavnu crkvu, a posebno njenu Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Visokopreosvećenog Mitropolita Joanikija, da izopšte iz pravoslavlja sve one članove izvršne vlasti i sve one činioce drugih nivoa vlasti u Crnoj Gori koji se izjasne za podršku Rezoluciji o genocidu u Srebrenici a pravoslavne su vjeroispovjesti.

Pozivamo predstavnike srpskih političkih partija u Skupštini Crne Gore da uskrate podršku Vladi Milojka Spajića ukoliko istraje na opredjeljenju da Vlada podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Pozivamo sve srpske političke prvake, istaknute kulturne, društvene i druge javne djelatnike, medije, udruženja građana i pojedince, na organizovano pružanje otpora sramotnoj i opakoj namjeri većine u trenutnoj Vladi Crne Gore u vezi sa glasanjima u Ujedinjenim nacijama i Savjetu Evrope.

Ukoliko se i pored organizovanog civilizovanog otpora Vlada Crne Gore bude ponašala antisrpski i antinarodni u odnosu na najavljena glasanja u UN i SE, IN4S najavljuje organizovanje narodnih protesta tim povodom, za koje inače vlada veliko interesovanje.

1 KOMENTAR

  1. Pokušaj stvaranja “ crvenih linija “ koštalo je zivota Zorana Djindjića, što je bilo nešto sasvim logično i normalno . Ne mozeš širom otvoriti vrata Amerikancima , a onda pokušati na im u usta uguraš zeljezne uzde da bi ti njima upravljao. Amerikanci i kolektivni zapad su u SRBIJI potpuno RAZUZDANI
    Rade šta god hoće. Tolerantnost i popustljivost istih svodi se na to, da se dopušta zvaničnicima da prijete , čak i da arlauču …….“ Nedam Gazivode, eto , baš nedam…….. nedam broj …..nedam tablice …
    ništa im nedam …..“ da ne pominjem INSTITUCIJE … sudstvo, policiju, granicu ……. Arlaukao jeste , onako jako , muški ….ali je SVE DAO , onako kako bi se reklo ….“ kao piz . . “ ! I umjesto da Narod Srpski bude branjen od zemlje matice , SRBIJE , izgleda da veći, ozbiljniji, stvarniji, otpor svjetskim probisvijetima dolazi od Naroda i vlasti iz REPUBLIKE SRPSKE i od Naroda CRNE GORE . Uopšte nisam siguran , da borba protiv izglasavanja genocidnosti našeg naroda, od strane zvanične Srbije , nije ona ista kao i ….. “ Nedam Gazivode, eto, baš nedam “ !!! Plaćeni….ucijenjeni ……ucviljeni …..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime