Svima vama koji čekate da počnemo da rađamo decu da bi spasili srpstvo

4
1436
Foto: pixabay.com

Srbija je i dalje zemlja u kojoj je ljudima prihvatljivo da te pitaju koliku platu primaš, zašto još nisi u braku i šta čekaš pa ne rađaš decu. A i kako ne bi bila, kad se o takvim ličnim stvarima raspravlja na nacionalnim frekvencijama.

Sa posrnule televizije b92, njihov glavni i odgovorni urednik poručuje da je srpski nacionalni interes da se „pre svega izborimo protiv demografske kuge i odumiranja“.

– Mlade generacije osim školovanja, naučnog i ekonomskog napretka treba da rađaju decu. Nikakvo članstvo u nadnacionalnim savezima ne sme da ukine i potisne naš nacionalni i kulturni identitet koji nije u suprotnosti sa našim političkim i ekonomskim ambicijama – rekao je Dragan Karadžić, ujedno i autor i voditelj emisije, isčitavajući tekst koji izgleda ni njemu samom nije najjasniji.

Sve završava sa dobro poznatim „kome smeta jaka Srbija“.

Ja ne znam kome smeta ta jaka Srbija, ne znam ni o kojoj to jakoj Srbiji priča, ali znam da mi je malo dosta da slušam o tome kako je nekom obaveza da rađa i pravi decu samo da bi država prosperirala.

Nacionalni interes je da ja rodim dete? Ne, moj je interes, moja želja, moja potreba i moja odluka da li želim ili ne želim da imam decu. Moja i mog partnera. Vaša i vašeg partnera ili partnerke, i nema tu država pravo ni reč da kaže. A pogotovo o tome nemaju pravo da raspredaju u večernjim satima na televiziji, tek tako usputno, spominjući mlade ljude koji uvek imaju neku obavezu prema nekome.

Šta to tačno treba da odradimo da bismo bili slobodni od dugovanja prema državi? Hajde, dajte, pa da više krenemo dalje jer sam sigurna da nisam jedina koju uopšte ne interesuje država koja me se samo seti kad joj trebam zarad nekih „viših“ ciljeva. Ko hoće da rađa decu iz obaveze prema vlasti, slobodno neka izvoli, neka rađa. A nas koji decu želimo i dobijamo iz ljubavi, neka ostave na miru.

Ana Lađarević

Izvor: Noizz.rs

4 KOMENTARA

  1. Ма кога брига сестро да ли ћеш ти да рађаш или не. Са таквим размишљањем боље немој. Има нас који хвала Богу милостивом имамо децу и који живимо у овој Србији каква је таква је. Не знам чему такво простачко реаговање на паметне речи да деца треба да се рађају. Има још увек ко хоће да рађа, не зависи овај народ од твоје воље хоћеш ли рађати или не. Заболе ме за твоје мишљење…

      • Јел то грофовски манир, сам себи персирати. Мало си побркао лончиће, она је та која треба да пусти „нас“ да живимо како хоћемо. Ко то њу или њих тера да рађају децу за државу ? Нико нормалан не рађа децу због државе него наравно из љубави и због себе , али ту је (секундарно) ипак и друштво ако већ у њему живиш.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime