Tablodi: Vučićev život opet visi o koncu

0
1149
Aleksandar Vučić; Foto: FoNet TV printscreen

Od kada je na naslovnoj strani prorežimskog tabloida Informer Vučić osvanuo sa omčom oko vrata prošle su na desetine sličnih naslovnica o njegovoj navodnoj ugroženosti. Raskrikavanje je više puta pisalo o tome da su ovakvi tekstovi uglavnom neutemeljeni i puni dezinformacija, ali i o tome da državne institucije nikada nisu reagovale što zbog eventualne ugroženosti što zbog podizanja panike. Ovih dana za Alo i Srpski telegraf Vučićev život je opet u rukama „zle opozicije i ekstremista koji žele da sruše vlast dok se Vučić bori za Srbiju.“

Alo navodi:

Svi oni na dnevnom redu imaju samo jedan jedini zadatak: politički ili fizički likvidirati Vučića kako bi ostvarili svoje interese.

U tekstu koji je potpisao Vasilije Papović tvrdnje o fizičkoj pretnji po predsednika Aleksandra Vučića ne potkrepljuju se niti jednim dokazom.

Na pitanja Raskrikavanja o tome da li imaju neka saznanja o ugroženosti predsednika i da li planiraju da preduzimaju bilo kakve mere povodom najnovijih pisanja kabinet Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal nisu odgovorili do trenutka objavljivanja ovog teksta.

Alo navodi:

Jedan od predstavnika te ekipe i narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je nedavno Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije, pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić!

U otvorenom pismu Slaviše Ristića predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu upućeno 28. juna između ostalog se navodi da su „voljom predsednika Republike Srbije pogašene institucije srpske države na Kosovu i Metohiji. Separatistima su ustupljeni srpski pravosudni sistem, policija, civilna zaštita… Prištini je dozvolom Beograda omogućen poseban telefonski kod kao i prijem u Međunarodni olimpijski komitet. Srpske sudije polažu zakletvu kod predsednika samoproglašene republike Kosovo Hašima Tačija koji se opravdano sumnjiči za trgovinu ljudskim organima Srba“.

Da Vas podsetimo:  Svi smo prolazni, služba ostaje: Kako je stavljena tačka na jedini slučaj ubistva novinara za koji je postojala opipljiva šansa da bude rešen?

Ristić je pismo uputio Putinu uz molbu da ne dozvoli da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama i u kome se kaže da je Putin „jedina nada da samoproglašena republika Kosovo kao država nikada neće biti međunarodno priznata.“

„Glavni razlog za ovakvu „preteranu kooperativnost“ predsednika Srbije leži u tome jer je on to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast. Tragična sudbina pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje“, stoji u pismu Slaviše Ristića iz čega se jasno aludira da je Zapad taj koji kažnjava za neispunjena obećanja.

Umesto da novinari traže dokaze od Ristića teške optužbe da zapad stoji iza 12 osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, vlast i njihovi mediji propustili su ove detalje i izvestili da je narodni poslanik Slaviša Ristić uputio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić.

U današnjem izdanju i Srpski telegraf piše o satanizaciji Vučića od strane opozicije i bošnjačkih lidera. Pominju da je jedna od tačaka udara na Vučića i kriminalizacija njegove porodice što dokazuju time da je „putovanje sina Danila na utakmice Srbije na Mundijalu iskorišćeno za napad potkrepljen lažnim optužbama“.

Izostavljaju međutim detalje o kojima je KRIK ranije pisao da je Danilo Vučić na utakmici na svetskom prvenstvu navijao u društvu navijača iz ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Protiv njih vođeni su postupci za različita krivična dela.

Podsećamo i na ranija pisanja tabloida o „specijalnom ratu“ protiv Vučića. Umesto ekstremista i opozicije, Informer je nedavno pisao da će ovo leto i jesen Zapad iskoristiti za rušenje Vučića. Njihovi već dobro ustaljeni „izvori iz obaveštajnih krugova“ govorili su da će američka i britanska tajna služba koristiti proteste i lažne afere kako bi oslabila Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku u „presudnoj borbi za Kosovo“. Kao primere tog specijalnog rata protiv Vučića naveli su održane proteste zbog visokih cena goriva kao i slučaj novinara Stefana Cvetkovića. Kao i uvek – najavljivanje haosa nije potkrepljeno nijednim dokazom ili relevantnom izjavom.

Da Vas podsetimo:  'Trka za klikom prevagnula nad etikom': Izveštavanje medija o nestanku i smrti devojčice u Srbiji

Kako je ranije pisao Fakenews.rs diskreditacija političkih neistomišljenika aktuelnog vladajućeg režima omiljen je trend provladinih tabloida, a pre svega Informera.

Tako su samo za prva tri meseca 2017. godine čak 56 puta na naslovnicima najavljivali sukobe na ulicama, uz navodnu saradnju opozicionih lidera i “zapadnih agentura” kao metod rušenja Vučića sa vlasti.

O „svim smrtima Aleksandra Vučića“ nedavno je pisao i DW u kome se kaže da je ono što „deluje smešno, bedno ili tabloidno u stvari je ozbiljna političko-marketinška strategija“.

Vesna Radojević

cenzolovka.rs/Raskrikavanje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime