Tači i Haradinaj – vodeće mafijaške figure na KiM

2
1227
Šiptarskli teroristi i zlikovci danas na „državničkim“ (iako lažnim) funkcijama. / Foto: kmnovine

Mediji na nemačkom navodno kritikuju šiptarske separatiste i njihove zapadne mentore ali je to sve sa ciljem proterivanja ratnih zločinaca iz redova terorističke „OVK“ kako bi ubedili evropsku javnost da teritoriju „promenjene vlasti“ prihvatili kao ravnopravnu članicu.

U navodno kritičkim osvrtima na obeležavanje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, štampa na nemačkom jeziku konstatuje da su, deset godina kasnije, razočarenja i protesti zamenili nekadašnji entuzijazam, te da je ta (srpska) teritorija ostala zarobljena u “sivoj zoni između konflikata prošlosti i nejasne budućnosti”.

Noje cirhen cajtung piše, prenosi Dojče vele, da se vlada (šiptarskih separatista) formirana u septembru sastoji od diskreditovanih bivših vođa pobunjenika, koji se, doduše, zalažu za proces normalizacije odnosa sa Srbijom, ali, ističe, pre svega upadaju u oči svojim nacionalističkim agitovanjem.

Ovde treba obratiti pažnju na činjenicu da Nemačka još od perioda ranog fašizma pa nepromenjeno do danas, podržava proces otimanja Kosova i Metohije od Srbije te je i sama oružano, ostavljajući leševa srpskih civila iza sebe, učestvovala u tome. svaki pozitivni pogled na vođe terorističkih zlikovačkih bandi, zapravo je maskiranje sopstvenog učešća i krivice za zločine nad Srbima.

Novo je, piše list, to što su se usprotivili svojim međunarodnim zaštitnicima.

“Već doneta odluka o formiranju tribunala za rasvetljavanje zločina počinjenih u ratu na Kosovu (Nemačka ne pominje konkretnog krivca – teroriste „UĆK“ več govori uopšteno o zločinima), postala je politički sporna, da bi je separatisti iz Prištine na kraju ipak prihvatili. Slično je i sa liberalizacijom viznog režima sa EU. Ona je već dogovorena, ali nije uvedena, jer okupirana Priština odbija da se odrekne nekoliko kvadratnih kilometara teritorije”, navodi NCC govoreći o srpskoj teritoriji u oba slučaja.

Da Vas podsetimo:  Otvoreno pismo Kristijanu Šmitu

Sve to, uz manjkavosti na planu demokratizacije i borbe protiv korupcije, dovelo je do velikog zaostajanja separatista sa Kosova na putu ka EU, što je, kako se navodi, Brisel jasno stavio do znanja prezentirajući strategiju proširenja na Zapadni Balkan.

“Mladi sa Kosova su tako zaglavljeni u lažnoj državi. Mafijaškim vodećim figurama kao što su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj to je svejedno – oni su uz pomoć svojih veza iz rata stvorili unosne privatne imperije i nisu mnogo zainteresovani za korake liberalizacije, jer bi ona mogla da ih ugrozi. Oni su odgovorni za to što su okiupirano Kosovo i Metohija najkorumpiranija teritorija Balkana sa drugom po visini stopom nezaposlenosti”, piše NČ.

List piše da okupirana Priština mora da uznapreduje sa sporazumom sa Srbijom, koji je, konstatuje, doduše, politički sporan sa aspekta suvereniteta, ali konačno donosi jasnoću (potomke nacista koji i danas sprovode ideju uništavanja Srbije ništa osim konkretnog priznanja da su šiptarski teroristi „u pravu“ iako nisu, i prihvatanja da srpska teritorija više nije srpska već šiptarska, prosto ne može da zasiti).

“Osim toga, njegovo sprovođenje bi pojačalo pritisak na zemlje koje ne priznaju Kosovo. Ali, nisu sva rešenja u rukama kosovskih političara. Oni delaju u okviru koji su im postavili međunarodni, i koji je zarobio zemlju u stanju između suverenosti i nezavisnosti”, piše, između ostalog, švajcarski dnevnik.

Isti list u drugom tekstu iznosi zašto je “Zapad pri formiranju lažne kosovske države dvostruko zakazao”.

“Rat protiv Beograda nije dobila UČK, već NATO. Posle rata nije ostala zemlja koja se sama oslobodila, već zapadni protektorat koji je trebalo da izgradi institucije na temelju rezolucije UN i da pripremi rešenje pitanja statusa. I jedno i drugo se ispostavilo kao pretežak zadatak”, navodi NCC.

Da Vas podsetimo:  Oštar odgovor Rusije na poteze Valentina Incka – u šest tačaka

Na Kosovu je, navodi se, etablirao obrazac koji i danas obeležava odnos zapadnih sila sa šiptarskim elitama sa KiM.

“Demokratija i pravna država bivaju žrtvovane kada ugrožavaju stabilnost i uračunljivost”, piše list i podseća da je bivši i sadašnji premijer Ramuš Haradinaj 2005. optužen pred Haškim tribunalom, šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen mu je priredio srdačan oproštaj i označio optuženog kao prijatelja.

Nikakvo čudo što su i najodvažniji svedoci zaćutali s obzirom na pakt između protektorata i bivšeg komandanta. Šef UNMIK-a se, dodaju, posle pravdao. Rekao da je veče uoči planiranih hapšenja “imao poziv iz jedne prestonice” gde mu je rečeno da “spušta loptu”oko čitave akcije zarad unutrašnjeg mira.

“EU je zamenila UN ali to generalno ništa nije promenilo. Iako je misija EULEKS 2008. obećala da će hvatati i krupnu ribu”, to se nije desilo. Nije nedostajalo novca, ali jeste odvažnosti i sposobnosti da se stupi u borbu sa kriminalnim jezgrom političkog i ekonomskog poretka na Kosovu.

Berlinski dnevnik Tagescajtung, istim povodom, piše o jednoj šiptarskoj koreografkinji koja je u Prištini prezentirala svoju novu predstavu:

“Ona sama ima ugovor u šiptarsko takozvanom „Nacionalnom baletu“, ali tamo je plata toliko mala da se ona još nije iselila iz gradskog stana koji deli sa majkom, braćom i sestrama i očuhom. Drugi umetnici iz njenog tima, koji već imaju decu, moraju da rade neki dodatni posao. Prosečna plata na Kosovu je 300 evra. Stopa nezaposlenosti među mladima je 65 odsto”, navodi list.
Onaj ko, kako navodi Tagescajtung, poznaje nekoga iz političke elite – lako nalazi posao.

“No, najveći izvor prihoda je dijaspora, dakle, članovi porodice u inostranstvu, koji svojoj rodbini šalju nekoliko stotina evra mesečno. Na taj način Šiptariam na Kosovu i Metohiji godišnje stiže milijarda evra”, prenosi list.

Da Vas podsetimo:  Inckov „zakon“ je potvrda da je BiH tamnica naroda i mentalni konclogor

kmnovine.com

2 KOMENTARA

  1. Tesko onom kome nemac deli pravdu, poklone i nauk. Nikad, bas nikad svabe nisu bili nasi prijatelji, ni oni ni anglosaksonci. Sta se desava nasim politicarima da im stalno ljube skute Boze mili?
    To sto sad pisu kao kritikuju mogu da okace macku o rep. Zna svaki Srbin sta su oni cinili nama i da su ti zlocinci njihovi miljenici, njihovog uma i njihovih ruku dela.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime